7-fearing-rejection

Hayallerinizdeki hayatı yaşamaktan sizi alıkoyan endişe ve korkuyu bilmek ve bu korku ve endişeyi durdurmak iki ayrı şey. Çok fazla korku ve endişeyle yaşadığınızı bilebilirsiniz ama düşüncelerinizi ve zihninizi değiştirmek güç olabilir. Belirli bir durum ya da hayatınız konusundaki umutsuzluk ve üzüntü duygusu sizi işlerin hiç değişmeyeceği duygusuyla bırakabilir. Geleceğiniz konusunda umutlu ve iyimser olmak istersiniz ancak ne yapabilirsiniz? Bu olumsuz duyguları nasıl geride bırakabilir ve yaşamınız konusunda daha mutlu ve iyimser olabilirsiniz? Depresyona götüren günleri nasıl sonlandırabilir ve yaşamınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz?

Sabahlar genellikle çoğumuz için en kötü zamandır.  Uyanırız ve aynı eski durumlu yeni bir günle yüzleşiriz. Bu durum nefret ettiğiniz bir iş olabilir, yaşamımızı emen bir ilişki olabilir  ya da sürekli bir endişe yaratan bunaltıcı bir borç olabilir. Yataktan kendinizi sürükleyerek çıkarırsınız ve gerçekliğe ve yaşamınıza çarparsınız.

Her sabah belirli bir süre için bu olumsuz düşüncelerin zihninizi işgal etmemesi için kendinizle bir anlaşma yapın. Bu kötü düşüncelerle yüzleştiğinizde aynaya bakın ve bir bardak kahve için ya da kendinize tam olarak uyanana kadar bunları düşünmeyi bile erteleyeceğinizi söyleyin. Kendinizi sevmek ve kendinize biraz zaman tanımak sabahki ilk işiniz.  Zihniniz en iyi durumunda fonksiyon yapmadan bu endişeden iyi hiçbir şey gelmez ve siz yalnızca gününüze kötü bir başlangıç yaparsınız.

Olumsuz düşündüğünüzü ya da bir soruna odaklandığınızı fark etmek doğru yönde diğer bir adımdır.  Genellikle endişe içinde öylesine boğuluruz ki  yüzleştiğimiz soruna bir çözüm bulma yeteneğimiz olmaz. Endişe geldiğinde,  çözüme odaklanıldığında daha iyi kullanılacak çok enerji ve zaman alır. Endişe dolu bir zihin yalnızca soruna odaklanır ama açık bir zihin çözümler için daha alıcıdır.

Ne zaman yaşamınızda bir sorun için endişe ederek zaman harcadığınızı fark ederseniz, durun. Yalnızca durun ve kendinize endişenin asla  hiçbir şeyi çözmediğini söyleyin. Her ne kadar tehlikeli bir durumda biraz endişe bir şeyler yapmak için bizi motive edebilirse de, çok fazla endişe donup kalmamıza neden olur. Bu bizim kaç ya da savaş içgüdümüzdür. Endişenizin ya da kötü durum üzerine olan odağınızın sizi araba farları karşısında kalan bir geyik gibi bulunduğunuz yerde dondurmasına izin vermeyeceğinizden emin olun ve eğer durum buysa onun yerine kendinize bu güdüyü  çözüm bulmaya doğru sevk etmek için kullanacağınızı söyleyin. Ne olmasını istediğinizi ya da bu sorunun olmadığı hayatınızı hayal edin. İleri bakın ve bu sorundan özgür olmayı ve tam olarak yaşamınızın nasıl olmasını istediğinizi hissedin.

Bu olumsuz duygular huzurunuzu bozduğunda kendi üzerinizde katı olmak bazen zor olabilir.  Bu duyguları geriye itmek için mutlu, olumlu durumu yaşamaktan çok daha fazla zaman harcadığınızı düşünebilirsiniz ama eğer bu konuda dirençli olursanız herhangi bir durum karşısında olumlu olmak sonuç olarak bir alışkanlığı getirecektir.  Mutlu ve iyimser olmak, olumsuz ve kötümser olmaktan daha sağlıklı ve üretkendir. Bunu bilmek ve bu bilgiyle hareket etmek hayallerinizi gerçekleştirmek için yaşamınızda gerekli değişimleri yapmanıza yardım edebilecektir.

Gözünüzün önüne getirmek ve hayal etmek, ikisi de,  zihninizi endişe ve korkudan özgürleştiren araçlardır. Aslında bu sorunların olmadığı bir hayatı yaşıyormuşsunuz gibi hissetmek  herhangi bir sorununuza çözüm bulmak için zihninize izin verme sürecini başlatacaktır. Bu dünyadaki her büyük şey bir düşünceyle başlamıştır. Zihninizin serbestçe gezinmesine izin verin ve kendinize sizi mutlu edecek şeyler konusunda rüya görme izni verin.  Sevgi dolu bir ilişki mi, borçsuz bir yaşam mı ya da size neşe ve doyum getirecek bir kariyer mi? Ne olduğu önemli değil, mutlu olmayı hak ediyorsunuz.

http://suiteparent.blogspot.com/2013/11/simple-methods-to-live-more-positive.html#.UrcsedJdWS-

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso