diving1Çoğumuza çocukken işin sağlıklı, iyi bir şey olduğu öğretildi. Ve olabilir, özellikle siz bir başkasının emeğinin alıcı ucundaysanız. İşsizliğin kuşakları kötü etkilediği de inkar edilemez…

Eğer iş bu kadar önemliyse, o halde neden bırakalım?

1. Çoğumuz yaptığımız işi sevmiyoruz

Toplumda üretken bir rol oynamaktan dolayı belirsiz bir tatmin duygusu elde edebiliriz ama Pazartesi sabahları genellikle acı veriyor ve Pazar akşamları hem acı hem tatlı. Eğer günü saate bakarak geçiriyorsanız kesinlikle emeklilik tarihini de bekliyor olmalısınız.

2. Kariyerinizden daha fazlası var

Hatırlayın siz çocukken, kolaylıkla arkadaş edinirken, her şeye ilgi duyardınız ve klarnet öğreneceksiniz diye savaş verirdiniz. Büyümek mi yoksa yaşlanmak mı  yapma gücünüzü geliştirdi? Yoksa daha çok da katı 9-5 rutini miydi bunu yaptıran? (Ya da 9-6,ya da 9-7 ya da 9-8?) Merak duygunuzu geri alın.

3. Dışarıda büyük bir dünya var

Ne kadarını gördünüz? Ve en iyisini yalnızca fırtına gibi iki haftalık lüks eko-turda mı görüyorsunuz, parasını ödemek için işe dönmeden önce zorlukla gevşediğiniz? Erken emekli olsaydınız onu kabaca yapabilir ama manzaradan zevk almak daha çok zamanınız olurdu.

4. Başka bir şeyde çalışabilirsiniz

Çoğu insan iş zamanında yapmak istediği bir işi düşünüyor. Aktif olacağınız neye değer verir ve keyif alırdınız? Deniz biyoloğu? Köpek gezdiricisi? Artist, sokak çalgıcısı, küçük bir iş sahibi, ilkokul öğretmeni, sörf çalıştırıcısı..?

“Ölüm yatağında hiç kimse ‘ keşke ofiste daha çok zaman geçirseydim,’ demez.” -Anonim

Yüksek emelleri olan çok az kişi rüyalarındaki işi yapıyor –çünkü rüya işlerinde istedikleri maaşı alamıyor.

Ancak bir emekli maaşıyla emekli olmuşsanız , ücret olarak neyi önemserdiniz? (Aslında alçak gönüllü bir yarı-zamanlı maaş bile rahat bir emeklilik için gerçekten yardımcı olur, ama bu başka bir konu).

Kişisel olarak ben hiçbir zaman tamamen emekliliğe niyetli olmam ama çalışmak zorunda olma durumundan emekli olmaya yaklaşıyorum, bütün fark burada.

5. Bütün serbest zamanınızla iyi şeyler yapabilirsiniz

Pek çok hayır kurumu, politik gruplar ve yeni palazlanan işler bir fark oluşturmayı – gerçek bir farkı- gerektiren beceri ve insan gücünden yoksun. Eğer isterseniz ruhunuza yakın olan birine yardım edebilirsiniz.

6. Çocuklarınız için yeterince yapmışsınızdır

Bir çocuk üniversiteyi bitirene kadar, ortalama bir orta-sınıf ebeveyni 6 haneli bir miktarı büyütme, eğitim, eğlendirme için harcamıştır, temiz tutmayı söylemeye gerek yok. Sonra sizden ev için depozit parası isterler. İyi -onları seviyorsunuz ve bunu değerler. Ancak düşene kadar çalışmayı sürdürecek misiniz, yalnızca bir miras bırakacağım diye.

Zaten emeklilik yaşına yakınsanız onlara sorun: Olasılıkla hepsini harcamanızı söyleyeceklerdir. En azından benim babama söylediğim şey bu.

7.  Saatler harika

İşten kaytardığınız zaman, başka herkes ofiste tıkılı kalmış olduğunda dünyanın ne kadar daha hoş olduğunu farkedersiniz. Alışveriş bir keyif, plajda başka hiçbir kimse yok, yollar boş.

Tamam, biraz abartıyorum –

Küçük bir ek kazanç gerçekten yeter, çoğu insanın iş nedeniyle yapamadığı tuhaf bir hafta ortası zamanında tatil için işi bırakmak gibi. Her ikisini de ödemek için yeterince birikim sağlar size!

8. Bir eğlence

Bakın arkadaşlar, işte değilsiniz! İstediğinizi yapabilirsiniz! Eğer gerçekten az bir para ve çok zamanla yapabilecek harika bir şey düşünemiyorsanız o zaman egemen aklın tersine siz tam da emekli olması ve akmaya başlaması gereken kişisiniz. Bu yolu geçeriz ama bir kez 45 ya da 65 oluruz.

“Eğlenmeyi durdurursanız ölmüş olursunuz.”-Ernest Hemingway

(9. Denemekten dolayı kaybedeceğiniz az şey var)

(Evet, bu nedeni fısıldıyoruz, akıntıya karşı gitmek gibi.) Belirlenmiş emeklilik gününüze ulaşsanız bile ve bir ay sonra kendinizi duvara tırmanırken bulsanız bile, hala çalışıyor olmayı umuyor olsanız bile, sonra…sonrası ne? İşe geri dönün. Evet, gerçekten ihtiyacınız olmayan bir şey için para biriktirerek yıllarca birkaç tatil ve lüksü kaçırdınız ancak çalışmaya geri dönen her erken emekli acıyı hafifletmek için büyük bir nakit paraya sahip olmalıdır.

Eğer emeklilikten nefret ettiğinizi keşfederseniz paranızın yarısını uzun vadeli yatırım hesabınıza atın, kalanını araba, ev, tatil için harcayın ve sonra işe geri dönün. Gene bir gün rahat bir emeklilikten keyif alırsınız, yalnızca daha kısa olanından.

10. Beraberinizde götüremezsiniz…

…gelecek kuşaklar için canlandırmak üzere ganimetinizi başınız donmuş harcamadıkça… Böyle konular bizim dışımızda…

http://monevator.com/10-reasons-to-retire-early/c

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim