Are-You-Ready-for-Retirement-Ask-Yourself-These-6-Questions

Eğer işinizi seviyorsanız ya da daha büyük, daha iyi şeyler isteğiniz varsa, niçin emekli olasınız?

Bir kez 65 yaşınıza geldiğinizde, sosyal güvenceyi hak ettiğinizde emeklilik zamanıdır, doğru mu? Bu kadar hızlı da değil.  Emekliliğin sattığı pek çok sey var ancak bu herkesin satın alacağı anlamına gelmez. İşte size henüz tetiği çekmek istemeyebileceğinize iliskin bazı nedenler.

İşinizi seviyorsunuz. İşlerini seven bireyler çok şanslı.  Seviyorsanız niye bırakasınız.

İşinizin size yaptigini seviyorsunuz.. Bir iş maaştan çok daha fazla anlama gelir. Çoğu kişi için işleri kimlikleridir. Bu kimliğin kaybı emeklilikteki en zor geçişlerdendir. Çoğu insan bu kayıpla bir dereceye kadar mücadele eder. Kimlikleri işlerinden farkli olmayan insanlar için yeni bir kimlik üzerine çalışmaya başlamaları eskisini bırakmadan önce  akıllıcadır.

Yolculuk yorgunusunuz. Tam zamanlı çalışırken hiçbir zaman seyahat etmek için yeterince   zamanım olduğunu hissetmedim. Her yıl üç hafta tatil siniri benim için çok  azdi. Ancak herkes yolculukla dolu bir emekliliğin rüyasını görmez. Eğer kariyerinizi seyahat ederek harcamışsanız  jetle seyahat etmek belki de isteyeceğiniz son şeydir. Zamanınızı doldurmak isteyeceğiniz bazı etkinlikler yoksa  emekli olarak neden doldurulacak bu kadar zaman yaratasınız?

Hafta sonları sıkılıyorsunuz. Eğer çalışma haftasının sonundaki iki gün için bile kendinizi meşgul edecek yeterince şey düşünemiyorsanız her hafta diger yedi gune olasılıkla hazır değilsiniz.

Almayi seviyorsunuz. Çoğumuz için emeklilik sırasında artık banka hesaplarımıza daha fazla para girmeyeceği gerçeği  yakamızı br araya getirmemiz için birkaç şeyden vazgeçeceğimiz anlamına gelir. Eğer en son üretilen şey, en moda giysi ya da çok lüks araba gerçekten sizin için önemliyse bütçeyi kirli bir sözcük olarak okursunuz. Kişisel finans gurularının söylediklerine karşın, gerçekten bununla ilgili yanlış bir şey yok. O sizin paranız.  Neye istiyorsanız ona harcayın.  Ancak, eğer, çoğumuz için olduğu gibi, emeklilik bazı tasarruf önlemleri gerektiriyorsa, bu programın bir parçası olmak istemeyebilirsiniz.

Daha büyük bir ev istiyorsunuz. Emeklilikle yüz yüze olan çoğumuz en azından evlerimizi bir ölçüde küçültme olasılığını tartıyoruz. Ancak bazı insanlar tam tersini tercih eder – daha büyük bir yere taşınmak. Benden bir   fikir alamayacaksınız.  Sizin metrekareniz benim işim değil. Ancak, bu fazladan odalar düzenli bir maaşı gerektiriyorsa emekliligi henuz dusunmeyin.

Zaten yeterince uyku alıyorsunuz. Emekliliğin en büyük hediyesi zamandır. Seyahat etmek için, yeni hobileri araştırmak için  ya da pinekleyecek daha fazla zaman için vaktiniz olacak. İşe hazırlanmak, işe gidis ve çalışmanın kendisi,  bu iş bırakıldığında doldurulmasi gereken çok zamandır.  Eğer biraz fazladan zamanı özlüyorsanız bunun çok fazlasına sahip olmayı olasılıkla sevmeyeceksiniz.

http://money.usnews.com/money/blogs/on-retirement/2011/03/30/7-signs-youre-not-ready-for-retirement

“Ve bitirmek başlamaktır. Son, başlayacağımız yerdir.”
~ Eliot