life cycle300 milyonluk nüfuslu A.B.D. yaşlılarının bakımı için özelleşmiş 6.000 doktora sahip.  Bu çelişkinin nedeni toplumumuzdaki yaygın yaş aleytarlığı, diyor geriatrist ve yaşlanma uzmanı Dr. Bill Thomas.

Eğer birinin cinsiyeti ya da ırkı konusunda şakalar yaparsanız cinsiyet ayırımcılığı ya da ırkçılıkla suçlanırsınız. Ama birinin yaşı konusunda şakalar yaparsanız durum komedidir, diyor Thomas San Fransisco’daki TED Konferansında.

O halde neden okuduğunuz ya da TV’de izlediğiniz bütün yaşlanma uzmanı sayılanlar aslında anti-aging uzmanlarıdır, diye soruyor Thomas konuşmasında. “Yaşlanma DNA’mıza bağlıyken biz yaşlanmayı sanki teknik bir sorunmuş gibi düşünmeyi sürdürüyoruz. “

Bunun bu şekilde kalmayı sürdürmeyeceği öngörüsünde bulunuyor Thomas, Maryland Üniversitesi geriatrik tıp profesörü ve kendi söylediğine göre “ huzur evlerinden kurtulma taraftarı”. Baby boomerlar diye bilinen büyük balon yaşamda girdikleri diğer bütün fazları değiştirdikleri gibi,   erişkinlikten onun “kıdemlilik” diye adlandırdığı geçişi de değiştirecek,” diyor Thomas. “Patlamış mısırlarınızı alın, çünkü boomerların erişkinliğe girdiği zamanki ilk zorlu yıllardan beri böyle bir şey izlemedik.”

Popüler inancın tersine yaşlılık dönemi zengin, derin, anlamlı bir yaşam aşamasıdır ve mutluluğa giden anahtar onu tanımak için bu yaşam dönemini yeniden dengelemektir, diyor Thomas. Çünkü nihayetinde “hepimiz oluşum halindeki yaşlılarız.”

Yaşlı Erişkinlerin 1 No.lu Endişesi: Yaşlanmaktan konuşurken, 50 yaşında ya da daha yaşlı 10 insandan dördü sağlık bakım konularını, orta yaşlı ya da daha yaşlı insanların yüz yüze kaldığı en önemli mücadele olarak görüyor, yeni AARP (Amerikan Emekliler Topluluğu) araştırmasına göre. 10 kişiden dokuzdan fazlası sağlıklı, zihinsel olarak keskin kalmanın ve yeterli sağlık güvencesine sahip olmanın onlar için çok önemli olduğunu söylüyor, bu yılın başında telefonla 29.000 kişiyle yapılmış ankete göre. Ancak ankete katılanların yalnızca üçte biri “zihin bakımından keskin kalmak, sağlıklı kalmak ve yeterli sağlık güvencesine sahip olmak için her şeylerinin olduğunu söylüyor. “Ankete katılan insanlar sağlık güvencesi dışında  bundan sonra yaşamlarında yapmak istedikleri şeyler arasında  tatiller, seyahatler, hobiler ve çocukları ve torunlarıyla zaman geçirmek  olduğunu söylüyor.

Altı sözcükte yaşamınız. Kendinizi tanımlamak için yalnızca altı sözcüğünüz varsa onlar neler olurdu? San Fransisco’daki Civic Ventures’ın kurucusu Marc Freedman için o sözcükler; AARP indirimi ve iki ev, lütfen! Civic Ventures  büyük değişimlerle yüzleşen insanları yaşamları konusunda yazmaları için cesaretlendiriyor.  Civic Ventures 15 Temmuz  ‘Encore Careers Facebook sayfasına girin.

Son Söz: Bizi erkekmişiz gibi gösteren vatkalı ceketler giymek ya da her konuda 24 saat ciddi olmak zorunda değiliz. O hanım, hem  muhteşem bir  gazeteci  hem de harika salata sosu yapan biri olabilir.  Esas özgürlük bu.”

http://www.secondact.com/2011/06/hot-topics-elder-ageism-health-care-concerns-fathers-day-gifts-six-word-life-story/

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim