çiftYüz Gerdirme ya da Pahallı Anti-Aging Kremleri? Önce Aşağıdaki Fikirleri Deneyin:

Anti-aging kozmetik pazarı astronomik miktarda ürün satıyor. Yaşlanma belirtilerini ilk kez gördüğünüzde yaşlanmaya karşı durmak için endişeyle bir ya da daha çok ürünü denemiş olabilirsiniz. Ancak, hangi anti-aging ürününü seçtiğiniz konusunda dikkatli olmazsanız hem kırışıklıklara hem de siyah noktalara sahip olabilirsiniz çünkü yanlış krem işe yaramaz ve cildiniz için çok fazla olabilir ya da cildinizi tahriş edebilir hatta yakabilir de. Bu sizi daha da kötü gösterir ve böyle çözümleri dikkate almaya gerçekten gereksinim duyacağınız zamandan çok daha önce kozmetik işlemlere yöneltir.

Dr. Nicholas Perricone, bir Yale Tıp Okulu cilt guru dermatoloğu, yazar ve yıldızların cilt doktoru, birçok ürünü deneyen kişinin büyük bir sorunu genellikle ciltlerini aşırı kurutmak ve tahriş etmektir aynı anda birçok ürün kullanmaktan dolayı, diyor.  Dolayısıyla, bütün yaşlanma meselelerinizi birden düzelmeye çalışmayın, biri üzerine odaklanın ve tek bir ürüne bağlı kalın. Perricone, anti-aging cilt ürünleri sattığı halde bunu söylüyor.

Ancak bir anti-aging rejimine başlamadan önce sizi neyin yaşlı gösterdiğini ve onun için ne yapabileceğinizi değerlendirin. Bu konuları ele almak plastik cerrahi ya da pahallı kremlerden çok daha az parayla çok daha genç gösterecektir sizi. Hem erkek hem de kadınlar için yaşlanma konusunda ele alacağınız bazı konular:

Önce, günde bir kaç kez yüzünüz kez nemliyken Olay Oil ya da Clinique Dramaticcally Different nemlendirici  gibi hafif bir nemlendiriciyle başlayın. Yağlı görünmeye kaçmadan düşündüğünüz kadar sık nemlendirin. Yaşlanmanızın ne kadarının kırışıklıktan ne kadarının yalnızca fazla kuruluktan dolayı olduğunu değerlendirin. Belki de yalnızca temizleyici ve nemlendirici rejiminizi ayarlamaya gereksiniminiz vardır. Günlük olarak güneş koruyucu kullanmaya başlamanızın zamanıdır, şimdiye dek yapmadıysanız, güneş hasarlı cildi her zaman tersine döndürmeye başlayabileceğinizden dolayı. Dudaklarınızı da çok nemli tutmanız yardımcı olacaktır. Anahtar bölge gözün altı ve ağız çevresidir –insanlar bu alanlara alındaki kırışıklıklardan ya da sarkık bir  boyundan daha fazla dikkat eder.

Bizi çok daha yaşlı ya da genç gösterebilen ikinci bir özellik dişlerimizdir. Sarı, kararmış dişlere sahip olmak yaşlandırır. Beyazlatan diş macunlarını, stripleri ya da hatta bir BriteSmile beyazlaştırma işlemi düşünün. Bu sizi çok daha genç ve parıltılı gösterecektir ve beyazı gözlerinizde yansıtacaktır, bu da gözü daha büyük ve daha genç yapar.

Üçüncü bir konu gözün beyazının yaşlandıkça genellikle sarılaşması ya da en azından yorgunluk izleri göstermesi ve daha sık da kanlanmasıdır. Ünlülerin hilesi, gözünüzün beyazını daha beyaz yapmak için, mavi bir damla kullanmaktır. ‘Collyre Bleu’ adlı ürünü arayın. Ayrıca düzenli olarak Visine tipi göz damlalarını deneyin,  gözleriniz kanlanmadan ya da alerjiden dolayı daha yorgun görünüyor mu, görmek için.

Eğer mor halkalar ya da sarkık gözler geliştiriyorsanız Avon Lighten Up gibi bir gözaltı halkası hafifleticisi kullanmayı düşünün.

Anahtar konu yaşlandıkça daha renksiz ve gri görünüyor olmamız. Yalnızca şakaklar etrafından grileşiyorsanız biraz saç boyamanız ya da gölge eklemeniz bunu çözer. Ama saç renginizin genelinde bir açılma oluyorsa, kızıl saçlılarda olduğu gibi, gardrobunuzu dikkate alın ve ışık yansıtacak parlak ve fazlaca canlı renklere odaklanın. Anderson Cooper yaşa uygun olandan çok daha fazla gri saça sahip ama gözlerini ortaya çıkaran ve cilt tonuna uyan  ona yakışan mavi rengin tonlarında gömlek giydiğinden gri onu yok etmiyor ve hala genç ve canlı görünüyor. Artık size yakışmayan renkler bakımından gardrobunuzu değerlendirin.

Cildinize Retin-A ya da Renova ya da bir A vitamini ürünü kullanmaya başlamak isteyeceğinizden hafif yüz temizleyicilere geçin. Bu uygulamalar kurutucu ve soyucu olabileceğinden cildinizi tahriş etmek istemezsiniz.

Diyetinize eklenecek vitaminler Alpha Lipoic asit ve C vitamini vae DMAE’dir. Bunlar kasınızı güçlendirir bu da cildinizi sarkmaktan korur,  cildinizi genç tutar ve toksinleri uzaklaştırır. Günde en azından iki ya da üç kap yeşil çay içerseniz eğer cildinizi harika gösterir. Bol su içmek kendinizi nemli tutmak için önemlidir, yüzünüz yaşlanma belirtisi gösteriyor olduğundan dolayı bedeniniz yaşlanma belirtileri hissediyordur.

Hem kadınlar hem de erkekler için yararlı bir ürün de ışığı yansıtarak daha düzgün bir cilt görünümü yaratan, cildin küçük kusurlarını kapatan tarzda bir optik yumuşatıcı kremdir. Avon ve Philosophy cildi temizledikten sonra ve makyajdan önce uygulanabilecek çeşitli hafif yumuşatıcı yaptı. Tutumlu olarak kullanıldığında erkekler bunu fark edilmeyecek tarzda kullanabilir.

Eğer kaşlarınızı hiçbir zaman profesyonel birine yaptırmadıysanız, şimdi yaptırmayı düşünün. Hiçbir şey bakımlı kaşlar gibi  yüzü çerçevelemez ve gözü kaldırmaz. İyi bakılmış bir kaş mini bir göz kaldırma kadar iyidir.

Anti-aging pazarı yüzünüzdeki her poru beğenmeyerek değerlendiriyor olma olasılığınızı biliyor, dolayısıyla her şey için bir ürün sunuyor. Her birine gereksiniminizin olmaması olanaklı, yalnızca bazılarına vardır. Rejiminizdeki bu değişiklikleri yaptıktan sonra yaşlı görünmenizin kaynağının ne olduğunu değerlendirin –  grileşen ya da soluklaşan saçlar mı? Kaşların üzerindeki kırışıklıklar? Sarkma? Buruşma? Kuaförünüze ve dermatoloğunuza ürünlerde ve rejiminizde hangi değişiklikleri önereceklerini sorun.

http://voices.yahoo.com/anti-aging-aesthetic-tricks-both-men-women-355451.html?cat=69

“Yaşlılık sizi bulmaz, siz yaşlılığı bulursunuz.”
~ Barbara Castle