Older-anorexic-woman-10-300x220Öyle görülüyor ki sürekli olarak “Yeni 50” ye gönderme yapan referanslar arasında tökezliyorum. Online ortamda, Facebook’ta “50 yeni 40’tır” makaleleri ve posterleri her dakika ortaya çıkıyor, konuyla ilgili bizlerin 50li yaşlarda olsak da 40lı yaşlarda görünebileceğimizi temin ederek.

Söylendiği kadar kolay değil.

Çoğumuz için, 50lerimiz bir gecede ortaya çıkmış görünen konularla savaşmaya başladığımız bir yaş. (Yemin ederim 50 olduğum gün 5 kilo aldım ve bu kilolar sürekli olarak kendilerini orta bölgemde park ediyorlar, bir çocuğun saçındaki sakızın inatçılığıyla.) Ansızın “yaşa uygun” gibi deyimler giyim alışverişimizi, hep yaptığımız makyajı filtre ediyor ve bunlar şimdi bir şekilde yanlış görünüyor ve süper kısa saçlarımızı daha yakışan bir boyuta uzatabilir miyiz diye merak ediyoruz, ama ne olduğundan da emin değiliz.

Dudak parlatıcısının keşfinden beri perakende güzellik işinde olan bir kişi olarak (Kanada’da ülkede ilk Clinique tezgahının açıldığı yıl Estee Lauder için eğitim veriyordum), en iyi güzellik öğüdü kaynağım, şaşırmayın, diğer kadınlardı. Kadınlar harika bir şekilde içerdeki gizlerini ve ipuçlarını paylaşmaya istekli ve ben bu tarzı tam olarak nasıl elde ettiğinin sorulmasından bıkmış olan güzel bir kadınla henüz karşılaşmadım. Yıllar boyunca nasıl iyi yaşlanırız konusunda düzinelerce ipucu topladım ve öğrendiğim şey yapmadıklarınızın  yaptıklarınız kadar önemli olduğu. Dolayısıyla, harika kadınlardan gelen en çok tekrarlanmış öğüdümü sizinle paylaşıyorum (bu konuda cömertim.)

Yaşlı Görünmemek İçin Kaçınılması Gereken En Önemli 10 Şey

1. Anne jeanleri. Yüksek belli, bilekte biten ya da uca doğru daralan ve çoğumuzun tam da en istemediğimiz yer olan göbeğimize komik bir paket ekleyen  ağır kot kumaşından yapılmış. Yakışan jeanlere 175 dolar vermek durumunda değilsiniz ama adları “Mart” la bitmeyen mağazalardan alışveriş yapmanız gerekir.

2. Kötü sütyen. İyi oturmamış, her iki göğüs için yeterli desteği olmayan,  ağırlıktan sarkık, tazı kulakları gibi. 50lere doğru gerçekten oturan ve göğüsleri yükselten sütyenleri alma zamanı. Dantelden, floştan yapılmış olanları yatağınıza ayırın.

3. Aşırı makyaj. Ağır fondöten çatlakların içine girer, kırmızı ruj kanar ve kalın eyeliner  “Elvira, Karanlığın metresi” gibi gösterir. Hafifletin. Çok daha genç görüneceksiniz ve yastık yüzleriniz her sabah 4 renkli Rorschach testi gibi görünmeyecek.

4. Mall saçı. Eğer kakülleriniz başınızın merkezine bağlı büyük bir karnıbahar çiçeğine benziyorsa stilistiniz konusunda yeniden düşünmenin zamanı. Saç okullarının bu talihsiz kesimi niye öğrettiklerinden emin değilim, ama mutlaka öğretiyorlar çünkü kentsel Amerika’nın her yerinde. Benden sonra tekrar edin. Kaküller , saçınızın kalan kısmından bağımsızca, alnınızdan filizlenmiş gibi görünmemeli.

5. Torbamsı, büyük beden giysiler. Eğer gömleğinizin altına bir domuz butu yerleştirebilseydiniz sizi daha ağır ve yaşınızdan daha yaşlı göstereceğini garanti ederim. Torbamsı giysiler orta yaş kilo kazanımını gizlemez. Buna dikkat çekerler, aslında bütün bu boşluğu doldurduğunuzu hissettirerek. Gebelik giysilerini düşünün. Hangi kadın şimdiye dek böyle bir kıyafetin içinde daha ince görünmüştür. Şeklinize yakışan bir stil bulun sonra yaptıkları her rengi alın.

6. Bir taraftan da kızınızın giysileri. “Yalnızca yapabiliyor olmanız yapmalısınız demek değildir”  sözünün bir özetidir bu. Bravo size (cidden söylüyorum. Gerçekten) ki 55 yaşındasınız ve hala 2 beden giyiyorsunuz, ancak bu size liseli arkadaşlarınızla buluşmanızda giymek üzere kızınızın dolabında 2 beden giysi arama rahatlığı vermez. Bana güvenin göbeği açıkta bırakan bir üst ve vaginayı ortaya çıkaran bir  etek olmaksızın da insanlar sizin ne kadar ince olduğunuzu bilecektir.

7. Güneş kremsiz. Güneşe maruz kalmanın dışında çok az şey yüzlerimizi daha hızlı bir şekilde semer arkasına benzetir. En azından 15 faktörlü güneş kremi kullanın. Her. Ayrı. Günde. Ve “Evet, ben güneş kremini yazın kullanıyorum” demeyin. Harika, % 80 zamansız yaşlanma UVA ışınlarından gelir.  Örneğin mektubumuzu almaya çıktığımızda maruz kaldığımız,  yıl boyu olanlar, bulutları ve camı geçen. Şubatta. Ve hala güneşleme yatağı kullanan sizler için.

8. Kilise Hanım Giysileri. Vajinanızdan daha uzun etekler baldırınızın ortasına kadar inen monoton evaze  olanlar demek değil ve daha az göğüs dekoltesi deköprücük kemiğinize kadar düğmelenen  bebe yakalı ve oturan belli demek değil. Eğer bu elbiseyi Küçük Ev adlı TV dizizinde Laura Ingalls Wilder kiliseye giydiyse, sizin giymemeniz gerekir, asla. Başka insanları karıştırmadan şeklimize ve cinselliğimize yakışacak çok seçenek var. Eğer emin değilseniz alışverişe giderken iyi giyinen bir kız arkadaşınızı yakalayın ve onun size getirdiği her parçayı deneyeceğiniz konusunda anlaşın. Birlikte bir baloda gibi olacaksınız.

9Çok ince. Bunu ekledim çünkü sizi seviyorum. Çok ince olmak yaşlandırabilir. Beden ve yüz, kırışıklıklarını yumuşatmak ve cildi düzeltmek için biraz dolguya gereksinim duyar, bizi sağlıklı ve genç (Tanrı var) yapan. Altı çocuk büyüttükten sonra annem yaşam derslerinde usta oldu ve kızlarına “Belli bir yaşta, kadınlar  yüzleri ve popoları konusunda bir seçim yapmalı,” derdi. Tanrı seni korusun anne. Yani bir dilim cheese kek yiyin ve bir bardak da şarap için. Yüzünüz size teşekkür edecek.

10. Üstteki kadın. Ve özlü bilgeliğini hala, her gün özlediğim  benim Grammy’im. Yıllar önce, büyük bir ayna almamı ve onu yere koymamı ve sonra dört bacağımla üstünde çökmemi ve aşağı bakmamı söyledi. Bu sen üstündeyken partnerin gördüğü. (Gidin ve deneyin. Bekleyeceğiz.) Eğer yüz cildiniz öne doğru Life Style Lift için bir TV reklamı gibi düşerse ya da göğüsleriniz elbisenizin üstüne iki çoraplı kuklalar gibi sarkarsa ve göbeğiniz  sağa sola sallanacak kadar aşağı düşerse, alta inmenin ya da kör ışık kullanmanın zamanı . Ben 40’lı yaşlarımdan beri karanlıkta yapıyorum. Kocam çocukluk karabasanlarımı suçluyor. Hiçbir fikri yok.

Yazarın yalanlaması: Bütün bu kurallara uymuyorum, dolayısıyla dersleri benden almayın. Çoğu zaman doğrular kadar yanlışlar yapan delibozuk biriyim. Neyse ki, pek çok harika arkadaşım var.)

http://betterafter50.com/2013/09/top-ten-things-to-avoid-so-you-dont-look-old/

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken