Bir baby boomer kadını olmak oldukça hoş bir şey. Bir yaşa geliyorsun ve sonunda kendini güvenli hissediyorsun, insanlar seni, sen olduğun için seviyor. Seninle karşılaştıklarında erkeklerin gözleri artık göğüslerine gitmiyor, zekanız için size saygı gösterdiklerini söylüyorlarsa da, size dokunmaya çalışarak bunu desteklemiyorlar. Ancak, buna aldırmamak için de yeterince yaşlı değilsiniz.

Yaşlanma süreci yoluna devam ediyor, bununla birlikte bir buluşmaya gitmek için saçlarınızın arasında bir tarakla koşuştuğunuz dertsiz günler bitti. Saç köpüğü, saç spreyi ve saç maşası şart oldu. Fakat insanların size “ne kadar cesur yaşlı bir kadın” gibi sevecen sözler söyleyeceği, saçlarınızı kabartmak, bol şapkalar takmak ve büyük süveterler giymek için de henüz çok gençsiniz.

50’den yaşlılığa kadar çok uzun bir “ara” var.

Elastik kemerlere bayılırsınız ama onları uzun üstlerle kapatmak için de hala sağduyunuz var. Tunik tarzını geri getirdikleri için moda tanrılarına teşekkürler.

Bellek için de aynı şey geçerli. Her zaman yeterince hatırlamadığınız için çocuklarınızın kıs kıs gülmesini önleyemediğiniz “biz o  yerdeydik, onların şeylerinin olduğu, sizin hepinizin sevdiği ‘O’ ile başlayan ya da ‘A’ yla mıydı?” gibi sözler söylemek durumunda kalırsınız. Buna karşın hemen hatırlamadığınız bir akrabanıza “Sizi tanıyor muyum?” demek için de yeterince yaşlı değilsinizdir.

Ayağınıza tam uymayan ama yalnızca 19 dolar olduğu için harika bir çift ayakkabıyı almanız artık söz konusu değildir. Baş parmağınızdaki kemik çıkıntı yer, tabanınız destek, doğrultusu değişen orta parmak, parmak arası elastik yastık ister. Fakat siz hala, arada sırada, bacaklarınızı Betty Grable’ınki gibi gösterecek sivri burunlu, 7 pond yükseklikte topuklu ayakkabı alırsınız çünkü hala cerrahinin ya da bir metatarsal mucizesinin ayak deformasyonlarını düzelteceği açık ve bilekten bağlı ayakkabılar giyebileceğiniz umudu vardır.

5 km lik dağ yürüyüşünde erkeklerle aşık atabileceğinizi kanıtlamak artık kadınsı ve oldukça hayranlık uyandırıcı kararlılığınızın bir işareti değildir. Birinin size geri kalmamanız için yardım etmek üzere arkanızda kalmak zorunda olacağının işaretidir. Fakat en azından hala tepeye ulaşabilirsiniz.

Çenenizi yukarda tutmak zorundasınız –kitabi ve simgesel anlamda. Kendinizi daha olumlu hissedeceksiniz. Boynunuzdaki kırışıklıklar da yeterince gerilecek ki berbat tavuk boynu görüntüsü gizlensin.

www.wellpast50blogs.com

“Geçmiş bir önsözdür.”
~ Washington D.C.de Ulusal Arşiv önündeki bir levhadan