Emmy Lou Harris

Meryl Streep

Dikkat edin, yalnızca güzel demedim.

Çünkü bence güzel sözcüğü yıllar içinde değerinden çok şey yitirdi. Şimdi onu her tür şey için kullanıyoruz ve çoğunun benim kelimeyi yorumlayış şeklimle ilgisi yok. Cinsel cazibeyle ilgili, terimin en dar anlamında. Gri saçın cinsel cazibeye sahip olduğuna gerçekten inanıyorum.

Oh, her zaman bu şekilde hissetmedim. Yaklaşık 23 yaşlarındayken gri saça dikkat etmeye başladım. Annem 34 yaşına geldiğinde hemen hemen tamamen gri saçlıydı. Dolayısıyla, bu duruma tırnaklarımı yiyerek ve yaşlılığa yaklaştıkça ıstırap çekerek hazırlandım. Ve oldu. Şimdi 31 yaşındayım ve şakaklarımda resmen gri saçlıyım.

Fakat tahmin edin bakalım ne oldu?

Şimdi saçlarım beyazlamaya başladığına göre onu bir şekilde seviyorum. Aslında çok seviyorum. Bir arkadaşım saçımı boyayıp boyamayacağımı sordu ve hayır dedim, neden boyamalıyım ki? Erkekler boyamıyor ve onların grisi yalnızca cinsel çekiciliklerini arttırıyor. George Clooney’e bakın.

Arkadaşım toplumun gri saçlı kadınlara yaşlı ve cinsel çekiciliği olmayan kadınlar olarak baktığını söyledi. Durdum ve bir fikre vardım. Tamamen doğru olmayabilir. Olabilir mi? Holywood’da en azından bir avuç dolusu gri saçlı seksi kadın var. Yaşlı olarak bakılmayan tersine göz alıcı ve asil. Doğru mu?

Dame Judy Dench

Helen Mirren

Yanlış.

Hemen hemen beş saat internette bir tutamdan tamamen gri saçlı olanlara kadar cazibeli kadınların fotoğraflarını aradım ve dört sonuç elde ettim. Dört. Anlayamadım. Bu nasıl olabilirdi? Sonra jeton düştü: Ertafımızda dolaşan seksi gri saçlı kadınlar yok çünkü hepsi saçlarını boyuyor.

Merhaba?

Saçları grileşen ya da gri saçlı kadınlara nasıl seksi olarak bakabiliriz. Sahip olduğumuz tek görsellik 90 yaşındaki Martha teyzeyse? Bunun için medyayı suçlayabilirdim ancak her hafta siz gri saçlarınıza dokunan bütün kadınlar yalnızca onların sizin gerçekte herhangi bir gri saçlı kadın görmek istemediğinizi bilmelerine izin veriyorsanız. Ne aynada ne de medyada.

Şimdi, algılıyorum, yaşlandıkça, gençliğimizi alıkoymak istiyoruz. Erken 20’lerimden beri öncelikli olarak göz kremi kullanıyorum – olabildiğince uzun süre görüntümü korumakla ilgiliyim. Buradaki konu şu ki gri saçın onların değerini düşürdüğünü düşünmüyorum. Sizi uyarıyorum. Gri saçlarınızı boyamanıza karşı değilim. L ‘Oreal, Gray Chic (Gri Şık) denen bir ürün yapmıştı söyleyebileceğim kadarıyla artık yok. Benzer ürünler bulmaya çalıştım ama başarılı olamadım.

Bununla birlikte, gri saçlarınızı doğal olarak güzelleştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Paula Deen

• İyi bir saç derisi masajı yapın. Eşiniz yaparsa daha iyi, bu şekilde gevşer ve daha çok hoşlanırsınız. Bu dolaşımınızı sağlıklı tutacak ve köklere gereksindikleri besinleri sağlayacak.

• Gri saçları aynı durumda tutmak için özel olarak hazırlanmış bir şampuan ve bakım kremi kullanın. Vitaminler ve destekler onları tel gibi ve yıpranmış olmaktan koruyacaktır. Bunlar saçlarınız bronz renk almaktan da koruyabilir.

• Protein alımınızı arttırın. Çok fazla değil, yalnızca saçınızı besleyecek kadar. Bunu yaptığımda daima saçımda belirgin bir fark görürüm. Mucizevi bir tedavi değil ama yardım ediyor.

Bazı insanlar saçınızı grileştiğinde şeklini değiştirmenizi söyler. Çenenizi geçmemesinin söylendiğini bizzat duydum. Saçma! Yalnızca saçınızın rengi değişiyor diye büyükannenize benzemek zorunda değilsiniz. Eğer saçınız sizde renkliyken iyi görünüyorsa renksizken de iyi görünebilir. Yani, yapmayın hanımlar. Gümüşü benimseyin. Saçınız gri olsun olmasın seksi olmaya hak kazandınız. Ve eğer siz öyle olduğunuza inanırsanız diğer insanlar da inanır.

Isabella Snow

http://hubpages.com/hub/Beauty_Tips_For_Women__Gray_Hair_Is_Sexy_

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim