Yeni ThirdAge’in Boomer Daily News’ında botoksun Amerika’da tekrar çılgınca popüler olduğunu okudum. Haberin flaşı, Botox-Maker Allercan Inc. in baş yöneticisi David Pyott’un botoks pazarının tekrar yükseldiğini söylediğini belirterek devam ediyor. “Tüm yüz ve göğüs estetikleri marketinde biz düşüş öncesi zirvesinin üstündeyiz” diye açıklıyor, gülümseyerek. Kozmetik işlemler için talep 2009 baharında dibi vurdu, global ekonomik krizin başlangıcında. Allergan’ın cilt dolgularının satışları şimdi resesyondan önceki tepe noktasının yüzde yirmi üstünde.

Hiç televizyon izlemiyorsanız eğer bu habere gerçekten nasıl şaşırabilirsiniz? Yumurta kadar pürüzsüz Nicole Kidman gibi en büyük ünlülerimize ek olarak şimdi öyle görünüyor ki kadın haberleri okuyucularından geçmiş altı ayda kaşlarını çatmamayı başaramayan biri yok. Dahası, başkanın Usame Bin Ladin’in öldürüldüğünü anons ettiği şok haberi bile  kaşlarını kaldırtmadı. Bu yeni anchorlar, network ya da yerel ve sabah showu haber okuyucuları yüzlerinde artık şaşırma göstermeyi başaramayacak gibi görünüyor.  Habere konu olan öykünün –cinayet, kargaşa, deprem ya da sel –  ne kadar korkunç olduğu fark etmez, bu günlerde hiçbir kaş çatma izi yok. Ve diğer milyonlarca kişi gibi ben de Oprah Winfrey’in son showlarını izliyorum. Her ne kadar bizim Oprah kesintisiz empati gösteriyorsa da meşhur kaşı şaşırtıcı bir şekilde kırışıksız duruyor.

Kişisel olarak ben spotlar altındaki bu kadar çok kadın için duygu ifadesinin çok sınırlı olduğunu düşünüyorum.  Evet, bunu yazarken hafifçe kaş çatıyorum. Bunu bir düşünün, belki de bu konuda bir şeyler yapmalıyım!

http://www.thirdage.com/skin/everybody-is-getting-botoxed?utm_medium=email&utm_source=nl___47518_thirdage&utm_content=newsstand

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier