Hepimiz gençlik dolu pırıltımızı yeniden elde etmek için sihirli bir krem, bir hap ya da bir işlem arayışındayken erkekler bütün bunlar için acaba ne hissediyor? Önceki gece, eşim, damdan düşer gibi, yaşamımdaki odak değişikliğiyle ilgili düşüncelerini seslendirmeye başladı. Ondan bunu sizinle paylaşmasını istedim:

Kadınlar genç görünmeye takıntılı görünüyor. Sanırım bunu anlıyorum, fakat kazancın bedeli ne?

Erkeklerin orta yaş krizine kadınlardan daha erken bir yaşta girdiğinin düşünüldüğünü biliyorum. Erkeklerin yaşlanma korkusunu spor arabalar ve genç kız arkadaşlarla örttükleri düşünülür. Ben şanslıydım, bu fazı kaçırdım. Gençliğimi yeniden yaşıyor olmam gereken bir zamanla aşağı yukarı aynı dönemde gelen küçük çocuklar ve yeni bir işle çokmeşguldüm.

Karımı seviyorum ve dürüstçe söylemem gerekirse, bana olan güveni zaman içinde dondu. Bunun iyi ya da kötü olup olmadığını bilmiyorum, yalnızca böyle. O, yaşlanma şeklinde olumsuzluklar görüyor, ben görmüyor ya da aldırmıyorum. Bence ona rastladığım zamankinden çok daha seksi, birçok bakımdan hatta.

Eşim “işlemler” istiyor. Umutsuz durumdayım ve nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum.” Bunu yaptırmaya ihtiyacın yok” desem, dürüst olmadığımı ya da desteklemediğimi düşünür mü bilmiyorum.

“Daha iyi hissetmeni sağlayacaksa belki birşeyler  yaptırmalısın” diyebilirim. Bana inanın ki, bu da doğru yanıt değil. Dolayısıyla, mümkün olduğunca sessiz ve çekimser kalıyorum. Bu taktik en basitinden “aldırmıyor” olarak yorumlanabilir. Onun genç görünme tutkusu  kendimi güvensiz hissettiriyor. Onu sevdiğimi biliyorsa neden otuz yaşındaymış gibi görünme ihtiyacı duyuyor. Ben öyle görünmüyorum.

O, bir “işlem” yaptırdı ve genç görünüyor. Ben şimdi yaşlı görünüyorum. Bu beni nereye koyuyor? Genç bir pilicin yanında dolaşan yaşlı bir adamım şimdi. Beni de düşünmesi gerekmez miydi? Bu ilişkimizin gerilmesine yol açmayacak mı? Önceleri başım dertteydi de bilmiyor muydum? (Erkeklerin böyle konulardaki körlüğü dillerdedir). Birlikte toplum içinde olduğumuzda farklı görünmemem için şimdi ben kendim mi bir “işlem” arıyor olmalıyım? Kendimi şimdi daha güvensiz hissediyorum.

Bir erkek için, “seçmeli işlemler” fikri yabancı bir kavram. Bir sigorta satıcısı bir zamanlar bana istatistiksel olarak,” kadınlar doktorlara gider  ve daha uzun yaşar, erkekler ise  ölmeyi tercih eder” demişti. Sigorta şirketi her ikisinde de ödeme yapar fakat ödeme zamanları farklıdır. O, şimdi yalnız benden daha uzun yaşamakla kalmayacak ben ölüyken SEKSİ de görünecek. Daha da çok güvensiz hissediyorum şimdi.

Bir de şununla yüzleşelim:  Bu işlemler eziyetli ve risklidir. Yani, kazancı nerede gerçekten? Kadınlar bunu kimin için yaptırıyor, kendileri, eşleri ya da arkadaşları? Hayatınızdaki insanların sizi, görünüşünüz için değil de, kim olduğunuz ve yaptıklarınız için seviyor olması asıl önemli olan şeyler değil midir? Otuz yaşındaki biri kadar sağlıklı olmak otuz yaşındaki gibi görünmekten çok daha büyük kârdır.Ve ayrıca, beraber yaşadığımız yılların ikimizin yüzünde de görünmesini istiyorum.

Hoş insanların yaşamda daha çok yol aldıklarının düşünüldüğünü biliyorum. Fakat nereye gitmeye çalışıyorsunuz?  

www.wellpast50.com

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen