Hiç, duymayı ancak rüyanızda görebileceğiniz her şeyi size söyleyen biriyle kısa bir zaman içinde bir neden olmaksızın bozulan bir ilişkiye girdiniz mi? Hemen hemen bütün bekarlara  bir zamanda olan bir şey bu.
Durumun getirdiği heyecan ve duygulanmalarla bir insan bir diğerinin sonradan davranışlarla desteklenmeyecek sözleriyle kendinden geçebilir. Sizinle ilişki isteyen insanlar bunu davranışlarıyla göstermeli ve bu sürekli olmalı.  Dikkatli olunması gereken bu sözler nedir ve ne anlama gelir? Eğer flört ettiğiniz yeni bir kişi sizden etkilenmişse davranışları size ne söyler?

İşte iki örnek:

Örnek 1.

  • Sözler: Flört ettiğiniz yeni kişi sizden önce hiç kimse için asla böyle hissetmediğini söyler.
  • Dikkatli olun: O, o an için iyi duygular içindedir. İyi duygular diğer bir kişiye, özellikle size değil, yakın olmakla ilgilidir.
  • Onun yerine arayacağınız: Sizinle zaman geçirmek isteyen, birlikteliğinizden zevk alan ve bunu gösteren yeni bir kişi.

Örnek 2.

  • Sözler: Flört ettiğiniz kişi sizinle evlenmek istediğini söyler.
  • Dikkatli olun: Arkadaşlığınızla kendini iyi hisseder ve daima bu iyi duyguyu hissetmek ister. Fakat en iyi ilişkiler bile her zaman iyi hissettirmez. Bir süre sonra iyi duygular değiştiştiğinde sizinle olma isteği de değişebilir.
  • Onun yerine arayacağınız: Birlikte olmak için flört ettiğiniz kişi en iyi zamanınızda olmasanız bile size iyi davranır. İlişkinin iniş ve çıkışlarına tolere edebilecek, sizinle uzun dönemli bir ilişki kurma yeteneğinde ve olgunluğunda bir kişiyi istersiniz.

Sözlerin ötesine nasıl geçilir

  • Yeni flörtünüzün ya da ilişkide bulunduğunuz arkadaşınızın sözlerini o anki ancak değişebilir duygular olarak dinleyiniz.
  • Bu sözlere dayalı olarak ilişki kararı vermeyin. Onun yerine hareket bekleyin.
  • Eğer internet aracılığıyla ilginç insanlarla karşılaşırsanız mümkün olduğu kadar çabuk onlarla şahsen tanışın – halk ortamında, kuşkusuz –ve ilişkiyi şahsen kurun ki hareketlerini görebilesiniz.
  • Eğer uzun vadeli bir ilişki kuruyorsanız birlikte mümkün olduğu kadar çok zaman geçirmek için gereken her türlü çabayı gösterin ki etkileşiminiz telefon konuşmaları ya da mektuplarla sınırlı kalmasın.

Rinatta Paries: Master sertifikalı ilişki koçu. Bekarlara, karşı cinsi etkileme ve sevgi dolu, doyumlu, uzun dönemli ikişkiler kurma konularında koçluk yapıyor. Daha fazla bilgi için WhatItTakes.com

http://www.thirdage.com/dating/words-vs-actions-which-matter-more-in-a-relationship#ixzz0o7lPiNg6

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer