Kaşlarınıza Bir Bakın

Bir yüz iyileştirmesi mi arıyorsunuz? Kaşlarınızı düşünün.

Onlar belki de yüzü tazelemenin hatta ihtiyacınız olan makyaj miktarını azaltmanın en hızlı, en ucuz ve en kolay yoludur.

Seçenekler geniş:

Cımbızla alma en yaygın ev yöntemi ve sonuç çok düzgün olabilir.

Ağda hızlı ancak acılıdır. Kıllar kökünden çekilir bu da tekrar çıkma zamanlarını uzatır.

İplikle alma kılları almanın uzak doğudan gelen eski bir yöntemidir, pamuk bir ipliğin cildin üzerinde yürütülmesi ve ipliğe dolanan kılların foliküllerinden çekilmesini kapsar.  Ağdadan daha düzgündür ve estetikçiler hassas ciltliler için daha iyi olduğunu söylüyor.

Uzmanlar kaşların traşla alınmasına karşı, çünkü kaşları daha yoğun çıkarttığını söylüyorlar.

Charlotte N.C. deki Modern Salon&Spa’dan estetikçi Sima Alborzi kaşlara şekil verdirmek için bir profesyonele gitmenizi öneriyor.

Genel kural olarak, daha büyük fiziksel özellikleri olan kadınlar daha kalın, küçük özellikleri olanlar ise daha ince kaşları seçmeli. Benzersiz özellikler belirli teknikleri gerektirir. Örneğin, bir kişi birbirine yakın gözlere sahipse kaşları biraz birbirinden ayrı olarak başlatmak gözlere birbirinden daha ayrıkmış imajını verebilir.

Profesyonel kaş şekillendirme ortalama 15 dolar dolayında ve uzmanlar bunu her dört altı haftada tekrarlamayı öneriyor. Arada da çoğu kadın  çıktıkça kaşları alacaktır.

Kendi başınıza alırken uzmanlar zaman vermenizi ve durum değerlendirmek için beklemenizi öneriyor. Kaş kıllarının tekrar çıkması zaman alır, dolayısıyla eğer bir nokta fazlasıyla alınmışsa, onu bir kalemle ya da kaş pudrasıyla doldurmaya ihtiyacınız var.

Erkekler de iyi şekillendirilmiş bir çift  kaştan yararlanabilir. Ve uzmanlar daha çok erkeğin buna önem verdiğini söylüyor.

“Eşler bir maymunla değil bir oyun arkadaşıyla evlenmek ister,” diyor Emerson Joseph’deki bir erkek salonundan  Jeannine Baldwin.

Erkeklerin iki en yaygın kaş bozukluğundan biri tek kaşlılık, burnun ortasında birleşmiş kaşlar ikincisi şakaklara uzanan kaşlar.

“Erkekler kaşlarını şekillendirerek gözlerini daha geniş, daha büyük ve daha parlak gösterebilirler,” diyor Baldwin. Yalnızca bir kaç kaş kılından kurtulmak  bile onlara daha taze bir bakış verebilir.”

Çalı gibi kaşları olan erkekler onların yatay durmaları için makasla düzeltmeliler. Çok kısa kesmemeye dikkat edin diken gibi durmasınlar, kalın kaş kıllarında bu kolaylıkla olabilir.

Baldwin tek kaşlılıktan kurtulmak için yardım isteyen çok erkek gördüğünü söylüyor. Diğer müşteriler 40’larında ve 50’lerinde yardım aramaya başlıyor. Bu kaşların daha kontrol edilemez olduğu dönemdir,” diyor.

http://www.thirdage.com/hair/freshen-your-frame-by-giving-your-eyebrows-some-attention

“Pek az insan yaşlanmasını bilir.”
~ La Rochefoucauld