Giyim dışında modaya uygun ellili yaşlarda biri olmak için dahası var. Yaşlandıkça vücudumuzun değiştiği doğru. Hala, 25 yaşınızdaki ağırlığınızda da olabilirsiniz, ancak giysiler artık o zaman uyduğu gibi tam olarak uymaz! Olgun hanımlar için kıyafetlerin ve 50 yaşından sonra modanın çağ dışı, torba gibi ya da sıkıcı olması gerekmez. 40 şimdiki 50’dir, dolayısıyla eğlenin ve seksi kendinizi kutlayın!
Kilometre taşı olan 50.yaş gününüzden sonra modaya uyan ellili yaşlarda birisi olarak statünüzü korumak istiyorsanız işte aşağıda birkaç ipucu:
Son çocuğunuzun lise mezuniyetinden beri giymediklerinizden kurtulun!
• Klasikler daima “in”dir, dolayısıyla uzmanlarından öğrenin! Elliden sonra eğlenme yollarını bilenler dahil görünüşünü beğendiğiniz insanları inceleyin!
• Geçici moda ya da eğilimlerin etkisi altında kalmayın: Geçici modalar mevsimlik olarak gelir ve gider, kısa dönemli eğilimlerin avı olmayın. Renklerini sevdiğiniz için almak istediklerinizi de gardrobunuza bir aksesuvar ya da vurgu olarak koyun.
• Elbiseleriniz uygun mu? Olgun hanımlar çok dar etek ve pantolonlardan kaçınmalı, etek ve şort boyu konusunda uygun olmayanla kabul edilebilir arasındaki ince çizgiyi bilmeli. Öte yandan, torba gibi ve şekilsiz giysiler içinde de güzel olgun bedeninizi saklama hatasını yapmayın. Bu sizi anında yaşlandırır.
• Kaçınılacak şeyler: Buruşan ve çeken kısa kumaşlar,çok fazla farbela, yatay çizgiler ve bavul boyunda el çantaları! Rahat olan yerine, kalite, doğal kumaşları seçin.
• Evet, ellili yaşlarda modaya uyan biri olabilirsiniz!Yaşam değiştikçe, çocuklar evden ayrıldıkça kendini bırakmak kolay, menopozun getirdiği duygusal ve fiziksel değişiklerle (eskisi gibi çekici hissetmemek dahil… rahatlayın, yalnızca geçici bir şey) mücadele ediyor olabilirsiniz ve bir çok kişisel ve fiziksel değişiklik oluyor. Bir baby boomer kadını söz konusu olunca “olgun hanımlar için giyim” tam bir anlam kazanıyor!
www.fiftyisthenewforty.com

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso