Hepimiz farklıyız ve bu, menopozda cilt bakımı söz konusu olduğunda da doğru. Perimenopoz ve menopoza yaklaştıkça ve hormonlarımız değiştikçe, cildimiz bir  zamanlar sahip olduğu esnekliği ve gerginliğini kaybetmeye başlar. İnce çizgiler ve kırışıklıklar, genişlemiş porlar ve kuruluk yaşlanan cilt için iyi bir bakımını günlük işlerimizin en başına koyar. Yaşlanan cildin iyi bir yanı cilt problemlerine daha az yatkın oluşudur ya da belki hayatınızda ilk kez yumuşak, temiz bir ciltle övündüğünüzü görürsünüz .

Bunlar elli olmadan önce bütün kadınların yapması gereken şeyler, eğer yapmamışsanız, şimdi kesinlikle zamanı:

Temizlik: İyi bir cilt bakımı için bu şart! Perimenopozdan, birçok durumda da menopozdan geçtiğimiz halde belirli zamanlarda cilt problemlerine yatkın oluruz. Yaşamın bu döneminde, kendinize iyi bir cilt bakımı rejimi uygulamanız kesinlikle doğrudur. Cildinizi kurutmayan bir yüz sabunuyla her gün temizleyin. Ben Acne.org.cleanser’i çok hafif, satın alınabilir fiyatta ve sivilceye hassas menopozlu cildimde iyi iş yaptığı için  seviyorum!

Ölü hücrelerin uzaklaştırılması: Bu önemli bir adım, cildimizi düzeltip sıvı ya da toz hangi fondoteni kullanıyorsanız onu kabule daha hazır hale getiriyor. Birçok kadına hassas ciltler için yapılmış bir exfoliant ürünü  fazlasıyla yeterlidir ve cildinizin tahriş olma riskini en aza indirir.

Nemlendirme: Eğer 20’lerinizden beri bunu yapmıyorsanız, başlamak için hiçbir zaman geç değil! İnce çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirmek için hassas göz etrafı bölgesine ve sonra hem gündüz hem de gece yüzünüzün tümü için bir ürün seçin. Her zaman.

Koruyun: Güneş koruyucu! Eğer hala bunun 50 yaşından sonra ne kadar önemli olduğunun farkında değilseniz, olmalısınız. Yaşlanan ve menopozal ciltte (aslında, her yaşta)  güneşin zararlı etkileri korkutucu.

Menopoz sürecinde iyi bir cilt bakımı cildinizi yumuşak, düzgün ve makyaja uygun hale getirecektir. Cildiniz yaşam tarzınızı da yansıttığından, doğru beslenmek ve egzersiz yapmak yalnızca modern 50’liliklerin sahip olduğu sağlıklı bir parıltı olan kazancın ve korumanın parçalarıdır. Harika!

Skin Care During Menopause.  Fiftyisthenewforty.net

 

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis