Olgun Kadınların Yaptığı Tarz Hataları

Kaç yaşında olduğunuzun önemi yok, yaşlanırken de büyüyorsunuz.  Yol boyunca öğrendiğiniz büyüme dersleri yeni ilişkileri, aileleri, kariyerleri ve kuşkusuz kişisel tarzı da içerecek şekilde evrimlenir.  Health.com’daki arkadaşlarımız kaçınma çabasına değer bir yanlışlar listesi yaptı. Biz de onu sizinle paylaşmak isteyecek kadar beğendik – yanı sıra bizden de küçük ipuçları.

Değişmeye gereksiniminiz olduğunu fark etmeme: Kuşkusuz, bu saç kesimi yüzünüzü iyi çerçeveliyor.  Ve en beğendiğiniz giysiniz? Bu sıfatı bir nedenle hak ediyor. Ancak, siz  büyüdükçe stil tercihlerinizin de sizinle birlikte büyümesi gerekir.

“50’den sonra her şeyin en iyisi” adlı kitabın yazarı Barbara Grufferman, Health.com’a yaptığı açıkmada,  “Birçok kadın onlarca yıldır yaptıklarının aynısını yapmaya devam ediyor, bu çoğu zaman artık işlemiyor ve 50’nin üstündeki bir kadını olduğundan iyi göstermiyor.  Çoğu zaman genellikle yanlış yaptıklarını da fark etmiyorlar, yani önemli olan, olmadan önce bu yanlışları bulmak.”

Aksesuar kullanmama:  Güzel bir kolye ya da çekici küpeler herhangi bir giyimi daha ilginç yapar ve bunlarsız sıkıcı olabilecek bir siyah bluzu çekici bir karışım haline getirebilir. Özellikle hangi giysi çok genç, hangisi çok yaşlı duracak emin değilseniz görünüşünüzü gençleştirmek için takı kullanın.

‘Anne Jeanleri’  giyme:  Biliyoruz bir ya da iki çocuktan sonra karnınızı ya da kalçalarınızı saklama duygusunda olabilirsiniz ancak bize güvenin, onları yüksek belli torba gibi ya da elastik jeanler içinde saklamaya çalışmak sizi yalnızca daha kötü gösterir ve yaşınız daha belirginleşir.

Kendini beğenmiyor olma: Yaşınızı ve görüntünüzü benimseyin! Aksi taktirde hiç kimsenin büyük bir olasılıkla dikkat etmeyeceği kusurları tam da dikkat çekecek hale getirirsiniz.

Giysilere yeterince para harcamama: Mor düğmeli bluz JC Penny son indirimde 15 dolar. Neden oldukça benzer bir şeye Nordstorm’da 120 dolar ödeyeceksiniz? Çünkü buna değer. Stilist üstüne stilist doğru oturan giysinin sizi ne kadar iyi gösterdiğini ve hissettirdiğini söyledi, bizler de söylüyoruz. Eğer bir giysi daha pahallıysa modelistler o parçanın sahibini daha iyi göstermesinden emin olmak için daha çok zaman ve emek harcadılar. Tamamen yeni bir gardrop satın almak istemiyor musunuz? Terziye yatırım yapın ve kişisel mükemmeliğe uygun giysilere sahip olun.

Kendinizi 20 yaşındaki halinizle karşılaştırma: 6 yaşındaki resminize bakıp o bedene artık neden sahip olmadığınızı merak etmezsiniz, doğru değil mi? Çünkü büyüdükçe bedenlerimiz değişir ve bu konuda yapılacak bir şey yoktur. “Parlak” yıllarınıza sızlanarak vaktiniz kaybetmeyin. İnsanların şimdi 20 yıl önce olduğundan daha güzel olduğunu söylediği kadınlardan olun.

Saç “kuralları” olduğunu düşünme:  Belli bir yaşı geçtikten sonra hangi saç boyu, şekli ve rengini uygulayacağınıza ilişkin bütün ön yargılı fikirleri atın. Saçlar beden şekilleri kadar değişkendir dolayısıyla aynı kurallar herkese uymaz. Gruefferman yapılacak uygulamanın kadınların boyuna, beden şekline, yaşam tarzına ve saçının durumuna bağlı olduğunu söylüyor. Hangi görünüşün size en iyi uyduğuna karar verme konusunda stilistinize ya da arkadaşlarınıza danışın.

Yanlış makyajı yapmaya devam etme: Tıpkı giysilerinizde olduğu gibi gözlerinize, yanaklarınıza ya da dudaklarınıza daima belli renkler kullanmanız onların hala iyi göründüğü anlamına gelmez. Yüzünüz değiştiği için makyaj seçimlerinizin ve uygulama tekniklerinizin uygun olduğundan emin olun. Grufferman büyütücü ayna kullanmanızı öneriyor. Başka? Her altı ayda bir makyaj çantanızı güncelleyin ki pudralarınız ve fondötenleriniz taze olsun.

Yanlış sütyen kullanma: Kadınların %80’den fazlasının yanlış sütyen bedeni kullandıklarını biliyor musunuz? Ve istatistikler henüz doğum yapmamış ve yaşlanmanın etkileriyle uğraşmamış olan genç kızları da kapsıyor. Tüm yaşamınız boyunca aynı beden sütyeni kullanmanız olası değil, dolayısıyla neden 10 dakika ayırıp bir departman storda doğru dürüst bir ölçü aldırtmıyorsunuz? Doğru bir iç giyimin giyiminizin kalan kısmının üzerinizde duruşunda, görüntünüzü -ve özgüveninizi-  arttırmada  çok büyük etkisi olabilir.

Barbara Sharnak 

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/top-9-senior-fashion-mistakes?page=0,2#ixzz1B8h5Rcoh

 

“Yaş konusunda romantik duygularım yok. Ya her yaşta ilginçsinizdir ya da değil.”
~ Katharine Hepburn