genç görünme

 

50’den sonra yaşam oldukça pembe görünebilir. Araştırmalar 50lerinde olanların aslında yirmilerinde olanlardan daha mutlu ve daha az stresli olduğunu gösteriyor.

Ancak pek çok insanın 50yi geçtiğinde daha olumlu hissediyor olması aslında 50’den yaşlı görünmek istedikleri anlamına gelmiyor.

Nasıl göründüğümüz ve nasıl yaşlandığımız büyük ölçüde –yaklaşık yüzde 50- genlerimizle belirlenir, doğal gidişatınızı yalnızca bu kadar değiştirebilirsiniz anlamına geliyor bu. Ancak herkes kendini daha iyi görüntüde tutmak için birkaç küçük değişiklik yapabilir.  Ve genellikle yapmadıklarınız yaptıklarınız kadar anahtardır.

Facebook fanlarımızdan yaşlı görünmekten kaçınmak için sakınmamız gerekenlerin listesini yapmalarını istedik. Alttaki yedisi en popüler tepkiler. Eklenecek bir şeyiniz var mı? Varsa yorumlar olarak bize bildirin.

Kambur bir duruş. İyi bir duruş sizi yalnızca daha sağlıklı göstermez ve olasılıkla daha genç gösterir ve ayrıca sizi ağrıdan uzak tutar. Sağlıklı duran kemikler daha kolay soluk alıp vermenizi sağlar bu organlarınızı daha iyi fonksiyon yapmaları için serbest bırakır böylelikle bütün bedende daha iyi sirkülasyon olur.

Çok fazla makyaj. Makyaj güzelliği arttırır, ancak çok fazlası sizi yaşlı gösterebilir. İşte sizi yaşlı gösterebilecek birkaç yaygın yanlış güzellik adımları.

Kolsuz üstler. Kuşkusuz giymek istediğiniz her şeyi giyme hakkınız var ancak birçok kadın kolsuz üstleri bırakmanın–kolları bir kez Jello-O-pudding- gibi  sallandığında-  zamanının geldiğini hisseder. Eğer giymeye karar verirseniz belki omuzlarınızın etrafına eşarp ya da şal sarmayı dikkate alabilirsiniz. Tabii ki kollarınızın üst kısmı Michelle Obama gibi olmadıkça. O taktirde söylediğimiz her şeyi unutun.

Kısa saç. Kesinlikle çok sayıda kısa şaçlı seksi artistler var. Ancak Facebook fanlarımızın çoğu  yaşlanan kadınlarda kısa saçın yalnızca yaşlı gösterdiğine inanıyor. Son 15 yıldır İngiltere kraliçesinin saçlarından sorumlu kuaför 40larının ortalarında ve ilerisinde kadınların saçlarını kısa kestirmelerinin büyük bir yanlış olduğunu açıkladı.

Tek ton saç rengi: İster sarı, kahverengi ya da ister gri olsun uzmanlar tek renkli saçın onları yaşlı gösterdiğini söylüyor Uzmanlar tek tonlu saç renginin herkeste iyi durmadığını ve eğer saçlarınızı evde boyarsanız istediğinizden bir ton açık bir rengi seçin diyor.

Kötü sütyen. Her ne kadar bir Fransız araştırması sütyenin genç kadınlara bir kar sağlamadığını bulduysa da, sarkmış göğüslü daha yaşlı kadınlar olasılıkla o göğüsleri yukarıda tutmak için dizayn edilmiş iyi bir sütyene gereksinimi var. Uzmanlar kalite bir sütyenin göğüslerinizin 20 yıl önceki durumlarının aynısını göstereceğini söylüyor.

Süper rahat ayakkabılar. Kesin, hiç kimse sizin kendinizi bir çift stilettoyla etrafta dolaşırken öldürmenizi istemiyor. Ancak, kalın lastik tabanlı ya da köşelimsi burunlu ayakkabılar en düzgün, en trendi giysi takımıyla bile yaşlandırır. Daha iyi bir seçim belki de her zaman giydiklerinizden yarım numara daha büyük dolgu topuk ya da sivri burunlu tarzlardır, böylelikle parmaklarınızı sıkmasınlar.

http://www.huffingtonpost.com/2013/09/20/anti-aging_n_3941102.html?utm_hp_ref=fifty&ir=Fifty

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen