Eğer giyecek hiçbir şeyiniz olmadığından şikayet ediyorsanız, yaşamınızı basitleştirin ve bir kapsul gardrop oluşturun. Bazı giysilere zaten sahip olduğunuzu öğrenmek sizi şaşırtabilir.

Talimatlar

Kapsül Koleksiyon Yaratma

Bir kapsül gardrop oluştururken belli bir trende uymayan, zamansız, doğal giysiler bulun.  Düşük belli, İspanyol paçalı jeanlerden çok,  iyi dikilmiş, siyah pantolonlara bağlı kalın. Her mevsimde giyilebilecek ve pek çok renkle kullanılabilecek giysileri seçin.  Kapsül parçalarınızı trendy parçalarla karıştırın, mevsimin “ateşli” üstünü, bedene  oturan bir etekle kombinlemek gibi.

Kapsül Gardropların Kuralları

Beyaz, denizci mavisi, siyah, krem, koyu gri ya da bronz gibi doğal, güzel renkleri arayın. Giysiyi almadan önce renginin yüzünüze yakıştığından emin olmak için ayna karşısında kontrol edin. “in” ya da aşırı ayrıntılı parçaları almaya direnin olasılıkla diğer parçalarla gitmeyecektir. Bir kapsül gardrop oluşturacağınızda bulabileceğiniz en iyi kumaştan yapılmış basit, iyi oturan, rahat, yakışan ürünleri arayın. Dökümlü durduklarından ve yakıştıklarından yün, keten, ipek, rayon, hatta kaşmir kumaşlar,  polyester karışımlarından daha iyidir.

Kapsül Gardrop İçin Parçalar

Örneğin, düz beyaz gibi oturan gömlekleri ve oturan hırkaları seçin. Siyah diz boyu etekler ve düz paça jeanleri seçin. Kemerli hafif ya da içi çıkarılabilen bir manto seçin. Güzel, basit alçak topuklu ayakkabılar seçin. Güzel bir siyah elbiseyi de eklemeyi unutmayın. Basit ama stil güneş gözlükleriyle bitirin, mükemmel bir kapsül gardroba sahip olursunuz.

http://www.ehow.com/how_4452969_build-capsule-wardrobe.html

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü