giyim alış verişiTam olarak size uymayan bir şeyi almak için kendinizi ikna etmeye çalışıyorsanız orada durun! İşte size gardrobunuzun arkasında yıllarca kullanılmadan kalmayacak alışverişi garantileyecek ipuçları. Şimdi yakışan giysiler bulabileceksiniz, bedeniniz ne olursa olsun.

Üstler

Omuz dikişi. Kolun bir gömleğe ya da bluza oturtulduğu dikiş omzunuzun üstünden kol ucunuza kadar dik bir hat oluşturmalı. Görünümü kadınsı ve gençlik dolu yapar, sarkık değil!

Kollar. Uzun kollu bluzlar bilek ekleminde bitmeli. Dörtte üç uzunluktaki  kollar örgü üstlerde herkese yakışır, daha kalın olan üst kolu kapatır ince bileği vurgular.

Göğüsler. Göğüslerinizin en geniş kısmı omuzlarınızla dirseklerinizin orta yerinde olmalı ve eğer sizinki bunun altında herhangi bir yerde duruyorsa yeni bir sütyenle bu duruma getirin. Eğer bir bluz açılıp esniyorsa onu bırakın: çok küçüktür.

Boy.  Eğer içe sokulmayan bir bluz giymeyi planlıyorsunuz uzunluğu kalçalarınızın en geniş yerinin üstüne geleni ya da siluetinizi uzatmak için biraz daha uzun olanı seçin. Kalça üstünde biten bir bluz boyu sizi küçük gösterir.

Elbiseler ve Etekler

Boylar. Bunlar bacağın doğal olarak daraldığı yerde bitmeli, tam dizin üstü gibi ya da bilekte. Eğer daha geniş noktalarda biterse daha kalın görüneceksiniz.

Verev kesim. Verev kesimli elbiseler üstte yapışmadan kayar gibi durur ve dokuma yönüne göre kesilen giysilerde olmayan bir akarlığa sahiptir. Verev kesim bulmak için boyuna ve enine çekildiğinde esneyen dokuma kumaşları arayın. Ayrıca çıkıntıları ve tümsekleri düzelten tamamen çizgili ürünleri arayın.

Pantolonlar

Bel. Bir yandan bir yana bükülün;  kıvrıldığınız yer sizin doğal belinizdir. Bel bantları bu yerin üstüne çıkmamalı ( ya da siz korkulan “Anne jeanleri” alanında olursunuz.) Orta belli pantolonlar birçok kadına yakışır.

Kasık. Kasık kısmı kendinizinkine uymalı (kalça yüksekliği); sarkmamalı, ya da yukarı çıkmamalı. İstediğinizden biraz daha sıkı pantolonlar ve jeanler arayın. Genellikle kullanılmayla esnerler.

Boy. İnce, dar paçalı pantolonlar ayakkabılarınızın üstünde bitmeli. Geniş paçalı pantolonlar arkada ayakkabı topuğunuzun 1.25 cm üstünde bitmeli.

Kemerler

Genişlik. Ne kadar kısa boyluysanız beliniz o kadar ince olmalı; geniş stiller sizi görsel olarak ikiye böler.  İyi bir klavuz: 1.75 cm ya da daha uzun olmadıkça 6 cm’den kalın olmayan kemerlere sadık  kalın.

Üstünde ya da altında? Eğer karnınız varsa elbise üstüne kemer takmaktan vaz geçin, çünkü dikkati yalnızca oraya çekersiniz. Değerlerinizi vurgulayın; ince bir bedene bağlıyorsanız kemeri doğal bel yerine yerleştirin, orası sizin en dar kısmınız.

Ayakkabılar

Boy. Parmaklarınızı oynatmak için yerinizin olması gerek ve yürürken de topuklarınız çıkmamalı. Topuğunuz sandallarınızın arkasından ya da arkası açık ayakkabılarınızdan çıkmamalı. Eğer ara numaraysanız büyük numarayı alın ve mükemmel bir uyum için ayakkabı tabanı alın.

Read more: http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/tricks-buying-clothes-fit-flatter?page=0,1#ixzz10BscbXKR

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis