Meşgul kadınlar, eşler ve anneler sıklıkla kendilerini yapılacaklar listelerinin en altına koyarlar.  Doğal olarak kadınlar sevdikleri kişilerin gereksinimleri ve mutluluklarından emin olmak için çok çalışırlar.

Robin McGraw, televizyon sunucusu Dr. Phil’in eşi,  daha iyi sağlığa, beslenmeye, fitnesse, cilt bakımına ve stile doğru, bu süreçte inancın önemi de dahil olmak üzere  ilk adımları atmak için en iyi ve en pratik gizlerini paylaştığı “En Mutlu ve En Sağlıklı Hayatınızı Yaşamanızla Yaşın Ne İlgisi Var” adlı bir kitap yazdı.

  • Yaş günü pastanızda kaç mum söndürdüğünüzün önemi yok. Yaşama yaklaşımınız ve kendinize en iyi şekilde bakmak için seçeceğiniz yol önemlidir.
  • Egzersiz yapmak  kalp hastalığı, kanser, diyabet ve osteoporoz riskini azaltabilir ve kolestrolü, kan basıncını, uykusuzluğu ve depresyonu iyileştirebilir.  Bir arkadaşla egzersiz planı yapın. Bir uzmana danışın, hangi egzersiz yapılmalıdır konusunda notlar alın, fitnes rejiminizi başkalarına anlatın ve amaçlar saptayın.
  • Yiyeceğinizi planlayın –çünkü eğer yapmazsanız fast food yiyeceksiniz. Bir yiyecek günlüğü tutun. Az yiyecekleri seçin. Sağlıklı tercihler yapın. Mayonez yerine hardalı deneyin. Yiyecek etiketlerini okuyun. Bol su için.  Yeşil çay için. Soda için.
  • Kırışıklıkları önlemek ya da azaltmanın en iyi yolu retinoik asit, bir A vitamini formu;  hyaluronik asit bedenimizin doğal olarak ürettiği bir şey;  ve  peptidler, cildin kollagen üretimine ve cildin destek yapılarını kıran enzimleri engellediğine yardım ettiğine inanılan bir amino asit grubu.
  • Perimenopoza ya da menopoza yaklaştığınızda doktoronuza sentetik hormanlara karşı doğal olanlarını sorun. Endişeler ve belirtiler listesi götürün. Reçete kullanımı için talimatları dinleyin. Sorular sorun, diğer kadınlarla konuşun ya da diğer bir fikir alın.
  • Sigara, klor ve tuzlu su, şekil verme için ısı, iç koşullar ve güneş gibi saça zarar veren pek çok şey var. Saçın azalmasına ya da kaybına gebelik, stres, hipotroidi, ilaçlar ve genetik koşullar yol açabilir. Cildinizde iyi duracağına emin olmanız için saç renginizi dikkatle seçin.
  • Maskara her üç-altı ay arasında, sıvı liner, fondöten ve kapatıcı altı aydan sonra bir yıla kadar ve dudak/ göz kalemleri, rujlar ve parlatıcıların  yılda bir değiştirilmeleri gerekir. Çiğ, çırpılmış yumurta beyazını yüzünüze kuruyup sıkılaşana kadar uygulayın ve sonra durulayın. İyi makyaj fırçalarına yatırım yapın ve onları düzenli olarak temizleyin. Yüzünüz için doğru renkleri araştırın.
  • Beyaz gömlekler, dar çizmeler ve basit, iyi oturan ceketler gibi klasik parçalarla yanlış yapmazsınız. Kör bir şekilde trendleri izlemeyin. Bedeninizde oturuş şekline göre kıyafet seçin. Aksesuarlar bir giysiyi anında değiştirir ya da eskiyi yeni gösterir. Giysilerinizin altına giydiklerinizin giysilerinizin görünüşü ve yakışması bakımından büyük etkisi vardır.

http://www.thirdage.com/long-life-tips/how-to-be-healthy-fit-and-beautiful

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken