Stilinizi bilip ona bağlı kalmanız kolay giyimin anahtarıdır diyor, Jigsaw’ın yaratıcı direktörü….

Kapsül bir gardrop birbirine giden ancak çeşitli durumlarda kullanılabilmesi için farklı yollarla giyilebilen bir giysi koleksiyonundan fazla bir şey değildir. Güne hep ne giyeceğim korkusuyla başlamaktan daha sıkıcı bir şey yoktur.

Öncelikle, iyi uyum sağlamayan ya da yıllarca giymediğiniz giysilerden kurtulun. Sonra gereksinimlerinizin ya da değiştirmek istediklerinizin listesini yapın.  Alışverişe giderken iyice hesaplayın. Giyim krizleri genellikle dengeli seçimler yapılmadığından çıkar. Bir, iki şey,  biz, hepimizi çok cezbeder ve tekrar tekrar onları alırız, bir dolap dolusu ceket ve mantom var. Alışveriş yaparken kendime bu reyondan uzak durmayı hatırlatmalıyım.

Herhangi bir kapsül gardrobun temeli klasik parçalardır, moda trendlerini aşan. Akıllıca yatırım yapacağınız ürünler bunlardır. En yakışan kesim ve en kaliteli kumaş ve markaları arayın. Bir kez bu parçaları bulduğunuzda, her şeyle gittikleri ve mevsimler boyu dayandıkları için çabucak gardrobunuzun favorileri olacaklardır.

Biraz klişe, ancak bence şart olanlar: terzi elinden çıkma bir pantolon, düz ayakkabı ve topuklularla iyi duracak çok iyi oturan bir jean pantolon, bir erkek tipi beyaz gömlek, iyi kaliteli bazı kaşmirler, T-shirtler, klasik bir trençkot, siyah bir palto, iyi kesimli bir blazer, şık bir gece elbisesi, pratik botlar ve çok yüksek topuklu bir ayakkabı.

Herkesin kapsül gardrobu aynı olmaz.  Gerçekten bu sizin için iş gören çok amaçlı parçaları bulmakla ilgili. Gardrobunuzun, stilinizi tanımladığından ve içinde iyi hissettiğiniz giysilerden oluştuğundan emin olmaya çalışın. Elbiseler ve hırkalar giymeyi seviyorsanız o zaman beş farklı elbise ve hırkaya sahip olun, ancak görüntünüzü çeşitlendirmek için eşarp ve aksesuarlara yatırım yapın.

Eklemeniz gereken sahip olunması şart birkaç parçadan sonra yardımcı parçalar, size özgü türden bir parça, vintage bulgular, ısmarlama parçalar ya da aile yadigarları.

Alışveriş yaparken stilinize, sahip olduğunuz şeylere ve çeşitli şekillerde giyeceğiniz parçalara da uyan şeyler arayın. Benim en büyük pişmanlıklarım daima ani bir istekle aldığım tam olarak tarzımı yansıtmayan ya da yalnızca bir durum için giyebileceğim şeylerdir. Onlar daima gardrobumun en gerisindedir ya da birilerine verilmişlerdir.

Onsuz yapamayacağınızı bildiğiniz parçalara para harcayın. Emin olmadıklarınızdan uzaklaşın. Eğer bir giysiyi ertesi gün de hala düşünüyorsanız en kestirme yoldan o mağazaya gidin.

Louise Trotter  http://fashion.telegraph.co.uk/news-features/TMG4401266/How-to-build-a-capsule-wardrobe.html

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier