Gününüze daha çok etkinlik sığdırmak ve günlük etkinliklerinizden daha çok yararlanmak için şunları deneyin:
Sevdiğiniz etkinliği seçin. Pek çok şey egzersiz olarak sayılabilir: dans etme, yürüme, bahçede çalışma, yoga, bisiklete binme, basketbol oynama. Hareket etmeyi kolaylaştırmak için sizi harekete geçiren her neyse onu seçin. Aynı zamanda kendi kimliğinize uyan bir etkinlik seçin. Kendinizi çekici giysilerle işe rahat bir şekilde bisikletle giderken ya da egzersiz donanımıyla jimnastik salonunda görüyor musunuz?

Egzersizinizi parçalayın. Tüm egzersizinizi bir seferde yapmak durumunda değilsiniz. Sabah, öğle ve akşam onar dakika yapmak  bir seferde yapılan 30 dakikalık egzersizin yararının büyük bir kısmını sağlar.
Bir arkadaşınızla egzersiz yapın. Bir egzersiz partneri bulmak sizi egzersiz yapmak ve dışarı çıkmak için motive eder.
Enerjik olun. Yürürken canlı olun çünkü kilo kontrolü yapmanıza yavaş yürüyorkenkinden daha fazla yardımcı olabilir. Ne kadarı yeterince enerjiktir? Sanki öğle yemeği için biriyle buluşacakmış ama biraz gecikmişsiniz gibi yürüyün. Adımlarınızı bir dakikaya göre de ayarlayabilirsiniz: her dakikada 120-135 adım, saatte 3-4 mil  yürüme hızına karşılık gelir, pek çok kişi için iyi bir hedef. Eğer adımlarınız bu kadar hızlı değilse haftanın farklı günlerinde normal yürüyüşlerinizde kısa sürelerle hızınızı arttırın. Zaman içinde daha fazla yürüme hızına ulaşacaksınız.
Yemeğinizi hareket halinde yiyin. Öğle yemeği saatinizi oturarak harcamayın. Hızlı bir yemek kapın ve spor salonuna koşun ya da 20 dakika yürüyün.
Bir pedometre deneyin. Adım sayıcılar ucuz ve kullanması kolay. Hepsinden önemlisi ne kadar aktif olduğunuzu takip etme konusunda size yardımcı olur. Günde 7000 ya da daha fazla adım atın.

Merdiven kullanın. Olabildiğince merdiven çıkın asansör kullanmak yerine.
TV, bilgisayar ve akıllı telefonları kapatın. Ekrana bakarak geçen zamanı azaltmak “oturma zamanınızı” kontrol altına almanın iyi bir yoludur. Ekran zamanını aktif zamanla –jimnastiğe gidin hatta evin etrafını bir düzene sokun- değiştirin.
Bir durak yürüyün. Otobüs ya da metroyla gittiğinizde bir ya da iki durak önce inin ve yolun kalan kısmını yürüyün.
En uzak park yerini arayın. Eğer işinize ya da alışverişe arabayla gidiyorsanız arabanızı iş yerinizden ya da alışveriş yapacağınız yerden amaçlı bir şekilde uzak bir yere park edin. Bu pek bir şey gibi görünmeyebilir ama haftalar ya da aylar sonra bu egzersiz dakikaları bir yekün tutar.
Sahip Olun. Eviniz için yürüme bandı, ezersiz bisikleti ya da eliptik makine gibi bir kardiyovasküler alet alın. Ev modelleri sandığınızdan daha ucuz olabilir ve evdeki rahatlıktan iyisi yoktur. Gene de aklınızda olsun bu ucuz modeller daha az sağlam olabilir.


Eğlence haline getirin.Tenis ya da tekerlekli paten gibi yeni bir sporu deneyin. Egzersizden ne kadar zevk alırsanız ona o kadar bağlı kalırsınız.
Sosyal olun. Sabah ya da akşam bir arkadaşınızla, eşinizle ya da ailenizle yürüyün.
Bir kursa kaydolun. Mahalledeki spor salonunuzda ya da halk merkezindeki fitness kursu programını ya da yakındaki bir stüdyoda dans ya da yoga kursu programını seçin. Bir sınıf yapısında çalışmanın yeni bir etkinliği öğrenmenize yardım edeceğini ve sizi o yolda tutacağını görebilirsiniz.
Oturma zamanını zindelik zamanına çevirin. Meşgulken kardiyovasküler egzersizinizi zaten yapıyor olduğunuz her neyse o  etkinlikle birleştirin. TV izlerken, okurken ya da telefon konuşmaları yaparken ev egzersiz aletinize çıkın.
Bir egzersiz günlüğü tutun. Hergün yaptığınız aktivite miktarını takip etmeniz sizi daha sorumlu hale getirir.
Alışverişleriniz için şehirde yürüyün ya da bisiklete binin. Bir ya da iki milden kısa mesafeler için arabanızı evde bırakın.
Uzmanlara sorun. Kilo ve esneklik eğitiminiz için bir ya da iki ders bir uzman kiralayın. Sonra branşlaşmak konusunda kendinize güven gelir.

Günlük egzersiz zamanını planlayın. Egzersiz yapmak için planınıza belirli bir zaman koyun.
Kendinizi ödüllendirin. Kısa dönemli hedefler koyun, onlara ulaşmak için kendinizi ödüllendirin. Bir sokak yarışı ya da bir yardım yürüyüşüne katılmak gibi belirli bir olayı hedeflemeye çalışın, bu sizi motive etmek için yardımcı olur. Yeni bir egzersiz donanımı ya da kalp atış monitörü gibi fitness odaklı bir ödül seçin.
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/staying-active/tips-for-getting-exercise-into-your-life/index.html

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim