Oscarları izlerken bazı yıldızların muhteşem görüntüsü beni çarptı: Meryl’in giysisi! Glenn Close’un küpeleri! Geri kalan ölümlülerimiz, özellikle biz belli yaştaki kadınlar,  kırmızı halıda yürümeyebiliriz, ama bizim de düğünlerimiz, buluşmalarımız, galalarımız ve iyi görünmemiz gereken pek çok önemli durumlarımız var.  Ancak,  biz kendi başımızayız, ajanlarımız, PR’cılarımız, menajerlerimiz, kişisel asistanlarımız, saç stilistimiz, makyaj uzmanımız yok, bazı  seçimler konusunda yardım edecek. Gene de kendi başınıza bir miktar yıldız görüntüsü edinebilirsiniz. İşte böyle:

Basit bir tek omuz tarzıyla seksi olun… göğüs çatalıyla değil!

Kimse bizim güneş hasarlı, buruşuk ya da sarkık göğüslerimizi görmek durumunda değil (Hepimizde var, bana güvenin). 70 yaşında bile olsanız, omuzlarınız hala bedeninizin en güzel, seksi ve kadınsı kısmı olacaktır. Tek omuzlu bir giysi, ister basit bir sütun şeklinde ya da özenle dökümlülük kazandırılmış olsun  bütün kadınları tanrıça gibi gösterir…  Ve hayır, onları satın almak için emeklilik hesabınızın dibini görmesiz gerekmez.

Eğer kollarınızdan nefret ediyorsanız, dar kollu bir kıyafet giyin ve kollarınızı unutun

Artık bir gece ceketi ya da kaşmire gereksiniminiz yok. Onlar eski ve kalabalık görünüyor. Modacılar aslında dar modern kolları olan ve bedene oturan bir giysiye olan  ihtiyacımızı önemsiyor.  Bu hepimizin şikayet ettiği fazla havalandırmalı resepsiyon salonları sorununu çözüyor.  İşte size bir başka giymeye cesaret isteyen bir seçenek: Bir omzun kamufle edilmesiyle asimetrik hale sokulmuş bir tek omuz giysisi. Bu her ne kadar en iyi uzun siluetlerlilerde durursa da.  Genelde en iyi seçimler rahat fakat şık, pürüzsüz mat jarseler,  bütün-gözler-bende-metallikleri ya da baştan tırnağa pullular.

Büzgünün her şeyi gizlemesine izin verin

Spor salonundan kaytardığınız, dondurmayı abarttıysanız ve iki kat korse içinde yaşadığınız için stresliyseniz kusurlarınızı kapatmak için ince büzgüleri kullanabilirsiniz.

Solgun ve yorgun cilde karşı koymak için renkli giyinin

Siyah ve mürekkep mavisi, erik rengi ya da gri daima inceltir ama bazen cilt tonunuzu parlatmak ve görüntünüze sıcaklık ve enerji katmak için rengi  dikkat çekici yapmak gerek.

Vurucu ayakkabılar ekleyin

Bu, alçak gönüllü ya da “zevkli” ayakkabı zamanı değil. Bunun için parlak stilettolara gidin!

Statement takıları da unutmayın

Bu şamdan küpeler  kalabalıkta bile kendini gösterir!

Lois Lay Jhonson: Güzellik ve moda bloggerı ve “The makeup Wakeup”ın yazarı

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/the-big-deal-look

 

“Yaşlanma cahiller için kıştır, bilgeler için ise hasat.”
~ Zen Budizm