İyi Bir Sosyal Ağa sahip Olun

Sosyal ağın güçlülüğü emeklilik sonrası mutluluğun güçlü bir belirtisi. Sizinle aynı kafadaki insanların gurubuna girin ve eski dostlarınızla ve akrabalarınızla ilişkilerinizi sürdürün.

Yapmak İstediğinizi Yapın

Bir hobi geliştirmekten yeni bir kariyer için eğitim almaya kadar sizi gerçekten cezbeden yapabileceğiniz halihazırdaki bir projeye başlayın. Sizi neyin mutlu ettiğini düşünün. Bu bir ölmeden önce yapılması gerekenler listesi değil – bu sonuna kadar yaşamak!

Zihninizi Aktif Tutun

Beyin söz konusu olduğunda kullan ya da kaybet doğru. Günlük çapraz bulmacaları çözmek, bir okuma grubuna dahil olmak ya da yeni bir dil öğrenmek dahil devamlı bir eğitim kursu almak gibi uyarıcı etkinliklere katılın. Bölgenizdeki yüksek eğitim kurumlarının erişkinler için eğitim verip vermediklerini araştırın. Ya da bir on-line kurs alın.

El Uzatın

Araştırmalar gönüllü çalışma yapmanın derin içsel mutluluk getirdiğini göstermektedir. Bir okul sonrası programında gönüllü olmaktan, bir kütüphane ya da müzede çalışmaktan bir hastane yardımcısı olmaya kadar yüzlerce fırsat var.

http://www.thirdage.com/retirement/yes-you-can-love-being-retired?shuffle=1

 

“Gençlik doğanın hediyesidir. Yaşlanmak ise sanat eseri.”
~ Walter Wincher