The New York Times bu yakınlarda genetik bakımdan Alzheimer hastalığına yatkın – ancak henüz herhangi bir belirti göstermeyen- bir grup insana, ilk kez olarak, hastalığın gelişimini durdurmak amacıyla bir ilaç verileceğini rapor etti.

Uzmanlar bunun  genetiğinde bu hastalık olan herhangi bir insanda önleyici tedavileri  test etmek için şimdiye dek yürütülen çok az araştırmadan biri olacağını söylüyor. Alzheimer araştırmalarında bu deneme benzersiz, “bilişsel olarak normal ancak çok yüksek alzheimer hastalığı riski altında olan insanlara odaklanan ilki,”  diyor Dr. Francis S. Collins, Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü.

Araştırmanın katılımcılarının çoğu Medellin, Colombia’da  ve şehrin uzağındaki dağ köylerinde yaşayan 5000 kişilik yaygın bir aileden çağrılmış.  Ailenin dünyadaki diğer her hangi bir aileden daha fazla Alzheimer hastalığından rahatsız üyeleri olduğuna inanılıyor. Özel bir gen mutasyonuna sahip olanları 45 yaş dolayında bilişsel bozulma ve 51 yaş dolayında da tam gelişmiş demans göstermeye başlıyor.  Deneyin başlangıç fazına katılmış olan 300 aile üyesi semptom geliştirme zamanına yıllarca uzak olacak . Bazıları 30 yaş kadar genç olacak.

Her ne kadar Colombia ailesi üyeleri Alzheimer hastalığının erken başlayan formuna sahipse de biliminsanları 5 yıl sürecek olan 100 milyon dolarlık araştırmanın sonuçlarının hastalığın daha sık rastlanan formlarına da uygulanabileceğini umuyor.

http://newoldage.blogs.nytimes.com/2012/05/15/a-drug-to-prevent-alzheimers/

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü