bro

Çocukken brokoliden nefret etmiş olabilirsiniz, ama belki de anneniz en iyisini biliyordu! Brokoli günümüzde bilim insanlarınca eklemler için, artritten rahatsız olanları iyileştirebilecek, “süper yiyecek” olarak adlandırılıyor.

İngiltere’nin East Anglia Üniversitesindeki bilim insanları brokolide bulunan sulforafan adlı bir kimyasalın eklemlerin zayıflamasına ve osteoartrit bakımından bozulmasına yol açan enzimleri bloke ettiğini buldu. Araştırma grubu milyonlarca artrit hastası için yeni bir brokoli temelli tedaviye yol açabilecek olan bir projeye girişiyor.

Araştırmacılardan biri olan East Anglia Üniversitesinden profesör Ian Clark, , bulgular hakkında Daily Mail’e konuştu. “Hepimiz brokolinin sizin için iyi olduğunu biliyorduk ancak bu, osteoartritle bağlantısının ilk bulgusu.”

“Brokolide kıkırdak bozulmasını yavaşlatan sulforafan adlı bir kimyasalın olduğunu biliyorduk ve gerçekten eklemlere girerek rahatsızlığın gelişimini durdurduğunu görmek istedik.”

Proje eklem değiştirme ameliyatına girecek 30 hastayı test edecek. Bu hastalar ameliyata girmeden önce bu besinle beslenecek. Ameliyattan sonra da sulfarofan kimyasalının eklemlerine başarıyla girip girmediği konusunda incelenecek.

Clark ekliyor, “Sonuç pek çok ameliyat gereksinimini önleyeceğimiz anlamına geliyor, çünkü hastalığın gelişimi ya yavaşlatılacak ya da tamamen durdurulacak.

“Gerçekten de büyük bir buluş projesi.”

http://www.thirdage.com/arthritis/broccoli-superfood-osteoarthritis?utm_medium=email&utm_source=nl_health-wellness_20101002_69&utm_content=1560640&utm_campaign=thirdage#ixzz11EF7YIOx

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer