İnternete bağlı bu kadar insan olunca ve daha önce olduğundan çok daha fazla günlük iş online yapılınca dolandırıcıların da online çalışmak için çeşitli yollar bulması sürpriz değil. Online dating sahnesi de bunun dışında değil. Dünya, online dating sitelerini kullanarak mutluluğu bulma ve başarılı evlilik hikayeleriyle dolu olsa da bir insan online dating yapmaya çalışırken dikkatli olmalı. Online dating sitelerinin yüz yüze, yerel bir kafede buluşmaktan daha tehlikeli olduğunu söyleyen net istatistikler yok ama eğer kullanıcı dikkatli değilse online olarak dolandırılmak kişisel olarak dolandırılmadan çok daha fazla olasıdır. Yaşamda yaptığınız her şeyde olduğu gibi sağlıklı bir doz sağduyu ve tedbir uzun süre sizi götürür. İşte size online datingin bazı tehlikeleri ve bu senaryoların herhangi birinin size olmasını önlemeye yarayacak bazı ipuçları.

Fiziksel Güvenlik Bu belki de online datingin en önemli tehlikelerinden ve en çok ciddiye alınması gerekenlerinden biri. Adamın ne kadar harika görünebileceğinin ya da ne kadar çekici olabileceğinin bir önemi yok, gerçekçi olmak gerekirse yüz yüze gelmeden ve biraz daha iyi tanımadan karşınızdakinin kim olduğunu bilmezsiniz. İnternette Bay ya da Bayan Doğru olarak düşündüğü kişiyle buluştuğunda fiziksel olarak zarar gören insanlar hakkında hikayeler var. İşte size kendinizi asla içinde bulmak istemeyeceğiniz herhangi bir durumdan kaçınmanıza yardım edecek ipuçları:
• Sabırlı olun, eğer doğru kişiyse o insanla buluşmak için aceleye gerek yok.
• Daima yanınıza bir arkadaş alın ya da kalabalık ve halkın bulunduğu bir yerde buluşun.
• Buluşma sırasında her şeyin iyi gittiğinden emin olması için bir arkadaşınızın size telefon etmesini sağlayın.
• Asla onun sizi evinizden almasına izin vermeyin. Daima randevu yerinde buluşun.
Ekonomik Güvence “Aşkın gözü kördür” deyimindeki gibi aşk bizi sık sık yorgun bırakır ya da o anda onun gerçek aşk olduğunu düşünürüz. Bir ilişkideyden birlikte olduğumuz kişi için her şeyden vazgeçebiliriz ve doğru nedenlerle olduğunda bunda bir yanlışlık yoktur. Online datingde insanın çok hızlı çok fazla verme konusunda dikkatli olması gerekir. Söz konusu olan sizin duygularınız ya da paranız olabilir. Online tehlikelerin en yaygınlarından biri ekonomik güvenliğiniz etrafında bulunur. Dolandırıcılar istediklerini ya da peşinde olduklarını zayıf avlardan almak için daima oyunlarını evrimlendirirler ve şimdi de online datinge döndüler. İşte size online dating yaparken ekonomik güvenliğinizi korumaya yardımcı olmak için birkaç ipucu:
• Asla banka hesap numaranızı ya da kredi kartınızı online olarak tanıştığınız birine vermeyin.
• Online görüştüğünüz birine hiçbir nedenle asla para göndermeyin.
• Kişisel bilgilerinizi olabildiğince kendinize saklayın.
Cesaretiniz Kırılmasın Bu yazı hiçbir şekilde sizi online datingten caydırmaya çalışmıyor. Yalnızca size onu güvenli bir şekilde denemeniz için gereken bilgiyi veriyor. Herhangi bir büyük kararda da yaptığınız gibi online dating de tedbirle yapılmalıdır. Tıpkı büyük bir ekonomik karar ya da bir yaşam değişimi arifesinde yaptığınız gibi online datingi deneme kararınızı vermeden önce de olabildiğince çok bilgi toplamalısınız. Dikkatle, açık kalplilikle ve açık bir zihinle ilerleyin ve o zaman her şey en iyi şekilde gelişecektir.
http://www.thirdage.com/dating/dangers-of-online-dating?

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim