tanıştırmaBoşandıktan sonra tekrar flört eden yalnız bir kadın mısınız? Eğer çocuklarınız sizinle yarı zamanlı bile yaşıyorlarsa olasılıkla pek çok topu havaya atıp tutan bir jonglör gibisiniz. Eğer boşanma sonrası “sevgilinizle” ilişki içindeyseniz ayrıca da “Erkek arkadaşımı ne zaman çocuklarımla tanıştırmalıyım?” mücadelesi içindesiniz.

Haydi önce “erkek arkadaşı” tanımlayalım. Bu yazının hatırı için diyelim ki bir erkek sizin düzenli bir şekilde, minimum üç aydır en azından haftada iki kez flört ettiğiniz kişidir.  Başka bir deyişle, ciddi olduğunuz biri, yaşamınızda sürekli bir varlık – www.ecift.com böyle bir ilişkiyi bulmanız için hizmetinizde.

Fikrimce, geçici ilişkilerimizi çocuklarımızın yaşamı dışında tutmalıyız. Çocuklarınızın sizinle kalmayacak birine bağlanmaları gerekmez. Boşanmadan sonra ilk kez flört etmeye başladığımda çocuklarıma, “Tekrar flört etmeye hazır hale geliyorum, bilmenizi isterim ki sizi ciddi olmadığım hiçbir erkekle tanıştırmayacağım,” dedim. Sözümü tuttum ve çocuklarım bunun için müteşekkir oldu.

Çocuklarını flört yaşamlarının girdisine çıktısına  tanık ederken gözlemlediğim pek çok boşanmış insan beni ürküttü. Eğer erkek arkadaşınız gece sizinle uyuduğunda bunun çocuklarınızı rahatsız etmeyeceğini sanıyorsanız tekrar düşünün. Benim ergenlik çağındaki kızım bana bir gün “eğer eski eşim ve benim kızımın evlilik öncesi seksten kaçınmasını istiyorsak bizim de seks yapmamamız gerektiğini” söyledi. Bizi sorumlu tutuyor olmasını takdir ettim. Çocuklarınız için bir rol modeli olduğunuzu unutmayın. Yaptığınız ve söylediğiniz her şeyi gözlemliyorlar. Dolayısıyla eğer seks yapıyorsanız bunu çocuklarınız sizinleyken yapmayın.

Eğer onların vesayetini eşinizle paylaşıyorsanız, çocuklarınızla olmadığınız zaman flört etmek için pek çok fırsatınız var. Bir ilişkiyi kendinize ait olan bir zamanda başlatmanızı hararetle tavsiye ederim. Flörtünüzün ayrıntılarını çocuklarınızla paylaşmayın. Çocuklarınızın gereksindiği son şey, boşanmanın yarattığı duygusal altüst oluşun da üstünde, hayatınızdaki yeni adama katılma, bağlanma ya da sürtüşme karmaşasıdır.

Bu ilişkide ne kadar ciddi olursanız olun bu adamı onların yaşamına yavaşça katmayı isteyin, kaç yaşında olurlarsa olsunlar.

Çocuklarınızı erkek arkadaşınıza nasıl tanıştıracaksınız.

1. Çocuklarınızla oturup onlara özel bir adamla tanıştığınızdan söz ederek başlayın. Olabilecek sorularına karşılık vermeye açık olun. Olasılıkla babalarının yerini alan kişi konusunda endişeleri vardır ve eğer bu tartışmayı hala yapmadıysanız onları babalarının yerini kimsenin alamayacağı konusunda rahatlatmak akıllıcadır.

2. Kısa ve tatlı tutun. Çocuklarınızla tanıştırmak üzere erkek arkadaşınızı park ya da kafe gibi herkesin geldiği bir yere davet edin. Bu seçim çocuklarınızın kaç yaşında olduğuna bağlı. Birlikteliği kısa tutun. Çocukları rahatsız etmek istemezsiniz.

3. Daha uzun bir ziyarete gidiş. Başlangıç buluşmasından sonra birlikte bir yemek yemeğe  -evinizde ya da bir restoranda- doğru ilerleyebilirsiniz. Odağınız çocuklarınız olsun ve birbirinize olan ilginizi göstermeyi sınırlı tutun, el tutuştan daha fazla değil. Çocuklarınızın buna tanık olması bile zor olabilir.

4. Tam entegrasyon. Çocuklarınız bir kez ciddi olduğunuz erkek arkadaşınızı kabul edince birlikte daha geniş zaman harcamanız uygundur. Birlikte geziler bile planlayabilirsiniz. Yalnızca ilişkiyi yavaşça ve dikkatlice yapılandırdığınızdan emin olun.

Eğer sağduyunuzu kullanır ve çocuklarınızın gereksinimlerinine duyarlı kalırsanız inanıyorum ki çoğu çocuk sonunda annenin erkek arkadaşına ısınacaktır. Onu tamamen kabul etmeleri uzun zaman alabilir, ancak onların duygu ve gereksinimlerine açık olursanız, ihtiyaçlarına hitap eden bir diyalog sürdürürseniz ve arkadaşınızı onların yaşamına yavaş yavaş entegre ederseniz çocuklarınız olasılıkla yola gelecektir. Erkek arkadaşınızın sizin üzerinizdeki olumlu etkilerini gördüklerinde bu ilişkide onlar için getireceği yararı dataktir etmeyi öğreneceklerdir. Sonuç olarak, mutlu bir anne daha sakin ve daha seven bir annedir, doğru değil mi?

Katılıyorsunuz ya da katılmıyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.

Kaynak: When to introduce the boy friend to the kids/ betterafter50.com

 

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim