1. Bu maddeye dikkat; “ Fransız kadınları daha zariftir ve kadınlıklarının daha çok farkındadır,” diyor, Paris’li plastik cerrah Dr. Michel Soussaline. “Yalnızca kendilerine daha iyi bakarlar.”
  2. Doğal olun: Ağır makyaj, kırışıklıkları ve  porları daha belirgin hale getirir.  Çoğu Fransız kadınının bütün kullandığı biraz allık, maskara ve dudak boyasıdır. Cilt bakım ve güzellik ürünlerine çok para harcarlar ancak her zaman en pahallı olan markalara değil.
  3. Sabun yok. Yüz (ve beden için) losyon ve nemlendirici kremler kullanırlar, genellikle ölü hücreleri kaldırmak için, ancak nazik cildi incitmeyecek sertlikte kozmetik bir sünger kullanarak.
  4. Su mucizesi: Fransız kadınları soğuk suyla durulanmaya yemin etmiştir, yüz temizliğinden, şampuandan ya da duştan sonra. Bütün önemli oksijeni  cilt hücrelerine getirerek dolaşımı arttırdığını söylerler.
  5. Diyet: Belirli yaştaki kadınlar dikkatli yiyerek kilolarını korur: taze, asla işlem görmemiş yiyecekler, özellikle meyva ve sebzeler, hepsi küçük porsiyonlarla. Eğer kilo alırlarsa hemen verirler –haplar ya da diğer yollar yardımıyla.
  6. Egzersiz: Neden? Onun yerine bir kaplıcaya gidin.
  7. Doktorlar “in”: Fransız kadınları cilt doktorlarını sever. Bir arkadaşın dediği gibi doktorlar işe yarayan işlemler sağlayabiliyorken neden reçetesiz satılan cilt çözümleri riskine girsinler. Ayrıca, doktor masrafları da büyük ölçüde Fransız Sağlık Sistemi tarafından karşılanır.
  8. Cerrah “in”:  Fransız kadınları kozmetik cerrahiyi yeğlerse amaçları kendilerine benzemektir, 20 yıl genç birine değil.
  9. Görünüş: Paris de, New York gibi giderek teklifsizleşiyor (informal), ancak Fransız kadınları asla kızları gibi giyinmeye çalışmaz. Aksesuarlar önemlidir: iyi mücevherler, fantastik ayakkabılar ya da botlar ve boyun sarkıklıklarını gizlemek için öylesine bağlamış bir eşarp. Ve Fransız kadınları genellikle uzun bacakları olduğundan (varisli damar tedavisi yardımıyla) Amerikalı kadınlardan daha çok etek ve elbise giyerler.
  10. Seksi düşünün: Fransız yazar Françoise Sagan’ın yazdığı gibi: “Bir erkeğe ayaklarınızı yerden kesmenizi esinlendirmedikçe giysi bir işe yaramaz.” Bazı yeni eğlenceli iç çamaşırları alın.

10 Ways to Age Like a Frenchwoman

“Geçmiş bir önsözdür.”
~ Washington D.C.de Ulusal Arşiv önündeki bir levhadan