Görünüşünüzü  Nasıl Sevebilirsiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makyaj uzmanı ve model Cindy Joseph’in, 61, bir misyonu var. “Kadınların anti-aging tutumlarını değiştirmek istiyorum. Hepimizin yaşlanma taraftarı olmamızı istiyorum ve bu konuda tutkuluyum,” diyor. “Neden hala çocukluk yaşlarındaymışız gibi görünmek istiyoruz? Kadının rölü toplumda önemli ölçüde değişti. Seçme hakkını yüz yıl önce kazandık. Kadınların özgürlük hareketini ileri sardı. Günümüzde her bakımdan erkeklerle eşitiz. Bununla birlikte hala yalnızca gençsek değerliyiz  kavramı ruh haline sahibiz. Bunu değiştirmek istiyorum.”

Cindy gerçekten uğraşıyor hem de pek çok şekilde.  Her şeyden önce kendi örnek olarak. Yılllarca,  Paris ve New York’ta 1970 ve 1980’larda  tanınmış fotoğrafçı ve modellerle çalışan en tepedeki makyaj artistiydi. Sonra, 1990’ların sonunda, 49 yaşındayken bir rol acentası sokakta ona yaklaşarak Steven Maisel’in fotoğrafladığı Dolçe Gabbana kampanyası için modellik yapmasını istedi. Bu onun bugünde gelişmekte olan Ford Modellerle kariyerini alevlendirdi. Şimdi de makyaj kariyeri sırasında sahip olduğu pek çok aynı müşteri ve magazinlerle kamera önünde çalışıyor.

Yüzü, Garnier, Olay, Elizabeth Arden ve Aveda için yapılan güzellik kampanyalarında kullanıldı ve Macy’s, Sundance, Bloomingdales, Ann Taylor, Banana republic ve J. Crew  gibi modacı müşteriler için modellik yaptı. Şimdi de Boomer kadınlarının özelliklerini vermek isteyen  Oprah, More, Glamour, Real Simple ve pek çok Avrupa ve Japon moda ve güzellik magazinlerinin sayfalarında.

Gri saçları, büyük kemikleri ve çekici miktarda kırışıklıkları olan Cindy asla dolgu malzemeleri kullanmadığını söylüyor yaptıranları anladığını söylese de. “Ve bir kadın kendini iyi hissettiğinde ve gülümsediğinde iyi görünür.”

Birkaç yıl önce Cindy makyaj bilgisi ve yaşınızı kucaklayın felsefesini bir araya getirerek BOOM!’u yarattı, kendi makyaj yöntemi. “Bir arkadaş bana bunu yapalım dedi ve en başta ama başka bir ruja gereksinimimiz yok dedim. El çantalarımızı tıka basa dolduracak daha fazla makyaj malzemesine ihtiyacımız yok. Ama sonra anladım ki bir makyaj markası bir klüp gibi. Ve ben kadınların yaşlanma yandaşı makyaj klübüne katılmasını istedim.”

Onun makyajı çok basit, yalnızca üç Boom değneği: birine Renk (Color) deniyor ve yanaklara ve dudaklara renk ekliyor. Bütün cilt tonlarıyla uyum sağlıyor. Cindy’nin öğüdü: “Yüzünüzün kızardığı yere uygulayın!” İkinci Boom değneği Glo, bir nemlendirici.  Cindy onun ihtiyacınız olan tek nemlendirici olduğuna inanıyor. “Özel bir göz kremi ya da el kremine ihtiyacınız yok,” diyor. Üçüncü Boom değneği Glimmer (Işıltı) ki cilde hafif bir parlaklık ekler ve gündüz ve gece kullanılabilir.

Onun makyajı sizi güzel gösterecek. Ancak Cindy kendiniz ve görünüşünüz hakkında ne hissettiğiniz daha da önemli diyor. Diyor ki “Bir kadının yüzü bireysel bir yaşam öyküsü anlatır. Güzelliğimiz öz bilgiden, güvenden ve bilgelikten gelir. Haydi kazandığımız güzelliği gösterelim ve kutlayalım! Haydi bunu kendimiz için ve esinlenmek için bize bakan  toplumumuzdaki genç erkek ve kadınlar için yapalım.

“Olduğunuz gibi muhteşem görünüyorsunuz.  Örnek olarak toplumumuzun yaşlılığa bakış açısını değiştirme gücümüz var. Enerji, neşe ve bilgeliğiniz var. Kazandığınız güzelliğin parlamasına izin verin.  Kendi deneyimime göer ben yaşlandıkça daha daha iyi oluyorum. Değer verdiğim her şeyin daha fazlasına sahibim. Siz de zengin ve uzun bir hayat yaşadınız. Yüzünüz harika bir öykü anlatıyor. Gizlemek neden?

Cindy’nin web sayfasına bakın: http://www.boombycindyjoseph.com.

http://www.thirdage.com/beauty/how-to-love-your-looks?page=2

 

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso