Menopoz sürecinde sağlıklı ve fit olma doğru diyetle başlar ve egzersiz elli yaş ve üstündeki bayanlar için yaşamsaldır. Şu ana kadar iyi bir şekilde kavramış olmalısınız ki hormonlarınız perimenopoz ve menopozu davet eder ve bu da her şeyi değiştirir. İyi haber şu ki “yaşamın değişmesi” sağlıkta, kiloda ve genel görünüşte değişim anlamına gelmek zorunda değildir. Doktorunuza hangi düzeyde egzersizle başlayacağınızı sorun.

Menopozlu kadınlar için fitness rutinlerine güç çalışması ve direnç egzersizleri eklemek çok çok önemlidir… kemik yoğunluğunu korumaya ve osteoporozdan sakınmaya yardım eder. Elli yaşından sonra hayat kadınlar için kilo almayla ilgili yavaşlayan metabolizmanın etkileriyle mücadele etmek  ve kalp sağlığını  geliştirmek için düzenli aerobik egzersizler içermelidir. Haftada birkaç kez yarım saatlik bir yürüyüş yapmak bile son derece yararlıdır. Menopoz sırasındaki egzersizin en değerli yararlarından biri aslında yaşamın bu değişen zamanının getirdiği duygusal iniş çıkışlara yardım etmesidir.

Elli yeni kırktır yalnızca zihin durumundan daha fazlasıdır…  kadınlar için besinsel gereksinimler menopoz sırasında ve sonrasında değişir. Elliye gelen kadınlarda  kemik sağlığı için kalsiyum hayatidir: premenopozal kadınlar hergün 1000 gr, menopozdan sonra 1200 gr kalsiyum tüketmeliler. Çok meyva ve sebze, yağı ve tuzu düşük yiyecekler yüksek bir sağlık ve fitness düzeyini korumanın parçasıdır. Menopoz sürecinde egzersiz yapmak sağlıklı ve gençlik dolu bir orta yaş için sizin sigortanızdır!

http://www.fiftyisthenewforty.net/exercise.php

 

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim