Olgun  kadınlar için egzersizin zor ve acı verici olması gerekmez. Organize fitness programları size göre değil, bunun için üzülmeyin! Menopoz sürecinde ve sonrasında kadınlar fazla kiloları kaybetmeyi daha zor bulabilir. Şimdiye dek, her zaman,  her istediğinizi yiyebildiyseniz bile, egzersiz yapmadığınız halde bile, ince ve derli toplu şeklinizi korumayı becerdiyseniz bile, bu menopozdan sonra değişebilir.  Sağlıklı bir yaşam tarzına ve görünüşüne odaklanarak dinamik ve modern bir ellilik olabilirsiniz.

Gerçek şu ki, aldığınızdan daha fazla kalori yakmaya gayretli olmalısınız  ve bu hareket etmeniz gerektiği anlamına gelir! Egzersiz yapmak ve kalori yakmak için sayısız yollar var, kardiyo çalışmasının keyfini çıkarın  aynı  zamanda da  eğlenin! Menopoz sırasında sağlık ve fit durumu korumak anahtardır. İşte birkaç fikir:

  • Bahçede çalışma
  • Ev temizliği
  • Köpek gezdirme
  • Yüzme
  • Eğlence için…karate, dans, arazi yürüyüşü ya da tramboline başlayın!

Çoğumuz için bunlar,  spor salonunda zaman harcamaya göre daha iyi gelir kulağa, öyleyse yapın!  Gidin ve eğlenin, hatta belki de evinizde oturma odanızı boyamaya, yatak odanızı duvar kağıdıyla kaplamaya başlayabilirsiniz. Hareket ediyorsanız hepsi iyi! Bu hayatın çok yoğun bir zamanı olsa da elli yaş ve sonrasındaki kadınlar için eğlence ve tatil etkinlikleri içerebilir.

Hala bu etkinliklerin ne kadar yararlı olduğundan emin değil misiniz? Kullanışlı kalori sayıcıyla ne kadar kalori yaktığınızı kontrol  edin ve sayın. .. Ev temizliği, yemek pişirme, elektrik süpürgesi yapma ve bahçede çalışma için de  yakılan kalorileri gösterir! Bisiklete binme, arazide yürüme, yoga ya da güç çalışmasından hangisini seçmiş olursanız olun olgun kadınlar için egzersiz sürekli bir esneklik ve güç sağlar.

http://www.fiftyisthenewforty.net/fun_exercise.php

“Yaş konusunda romantik duygularım yok. Ya her yaşta ilginçsinizdir ya da değil.”
~ Katharine Hepburn