Baby Boomer Kadınları için stil ve moda her zamankinden daha çok moda

Kuşkusuz, ellinin üstündeki kadınlar için moda ve zarif bir şekilde yaşlanma sanatı 50isthenew40’nin  (elli yeni 40tır) arkasındaki fikrin büyük bir parçası. Ancak baby boomer kadınları için uygun bir tarza karar vermek hala bir sorun olabilir. Gene de hep görürüz. Caddede yürürken ya da alışveriş yaparken, kesinlikle harika 50, 60 ya da 70 yaşında kadınlarla karşılaşırız. Altın çağlarında bile insanın kafasını tekrar çevirtirler!

Bu kadınları böylesine özgün bir şekilde çekici yapan nedir? Hangi moda ipuçlarını kullanabilirsiniz? Yaşlanan cildin bakımından ne haber? Olgun kadınlar için önerilen makyaj ipuçları sizi şaşırtabilir.

Elli olmak bir sabah uyanıp ille de jeanlerinizin artık size uymadığını, göğüs çatalınız biraz daha uzadığını ve ansızın saçınızın daha da azaldığını (gözlüğünüz varken kuşkusuz) görmek demek değildir. Ama böyle de hissettirebilir! Ve baby boomer kadınları için moda ya da zarafetle yaşlanmanın zihinsel imajı bundan sonra kesinlikle yüksek yakalar ve yumuşak renkler demek değildir!

Hepimiz ellinin üstündeki kadınlar için “en uygun” giyim hakkında öğütler duyduk. “Bol elbiseler giy”, “saçlarını kısa kes” ve “trendy olmaktan kaçın”. İyi ki böyle öneriler kadınlar için giderek daha az uygun oluyor. Menopozdan sonra yaşam eskiden olduğu gibi korkutucu değil!! Bedenlerimiz değişiyor ancak baby boomerlar için modavicdan azabı ve tövbe değildir!

Orta yaşa yaklaşan kadınlar için modanın rol modelleri klasik iyi bir görüntü ve dengelilik gösteriyor, bu da onların yaşlarıyla, bedenleriyle ve tarzlarıyla barışık olduklarını ortaya çıkarıyor. Bu tip klasik modanın varlığı kendine güvenen kadınlar için olanaklı ve yaşlarından ve deneyimlerinden emin olmak onlara kazandırıyor. Hem tavırları hem de moda duyuları bakımından günlük zarafetlerini yansıtmayı bilen birçok kadın var:

Sophia Loren                               Susan Sarandon

Catherine Deneuve                    Faye Dunaway

Helen Mirren                               Raquel Welch

Diana Keaton                               Ann Margaret

Elli yaşın üstündeki kadınlar için Jaqueline Kennedy Onassis gibi modada sade zarafetin simgesi ve zarafetle yaşlanmanın örneği olmuş kadınların değişmeyen güzelliğini ve klasik stilini kim unutabilir.

Bu kadınlar yalnızca yirmili yaşlarındayken güzel değildi,  zaman onlara derinlik, mizah duygusu ve özgüven verdi ki bu kesinlikle çekici.

Trendsetting Fashion for Women Over Fifty 

 

“Pek az insan yaşlanmasını bilir.”
~ La Rochefoucauld