Yaşlanmanın sizi daha az çekici yaptığını mı düşünüyorsunuz? Kendinizi ve eşinizi seksi ve çekici görmekte zorluk mu çekiyorsunuz?

O zaman hem kendinizin hem de toplumun “yalnızca genç bedenler ve kırışıksız yüzler seksi ve güzeldir” algısıyla mücadele etmenin zamanı geldi. Bu bedenlerin bize hala verdiği zevkler içinde kırışıklıkları ve sevinçleri de kabul etmek – hayır, kutlamak durumundayız!

Bedenimizden memnun olmak için kendimizi “fit” ve mizah duygumuzu da yüksek ve sürekli tutalım. Ve bir araya gelip toplumun gençlik odaklı bakışını, değiştirmek için mücadele verelim.

71 yaşındaki eşimin yüzünü ve bedenini seviyorum. Parlak mavi gözlerine bakıyor ve onlarda hem genç, hem de yaşlı adamı görüyorum. Yaşlı adam, genç adamın olması gerektiğinden (o zaman onu tanımıyordum) daha az seksi değil. Aslında, daha fazla seksi, çünkü neşe içinde yaşamanın ve bütünüyle sevmenin  bir genç adamın tam bir hayat yaşayana kadar bilemeyeceği yollarını biliyor.

Yüzümde her hafta yeni bir çizgi oluşuyormuş gibi gösteren aynalara bakarım. Kendime, bu kırışıklıkların, yaşamanın, gülmenin ve sevmenin nişanları olduğunu söylerim. Eşimin yüzünü kabul ettiğim gibi kendi yüzümü de kabul ederek bu düşüncemi somutlaştırırım. Ve kendime bundan sonra olabileceğim en genç kişi olduğumu söylerim!  

103 yaşındaki büyük halama, 100′ den daha yaşlı olmanın ne hissettirdiğini sordum. “Her zaman olduğum, aynı kişiyim” dedi.

Bizler de öyleyiz. Yaşımızı inkar edeceğimize  -bir yararı yok nasıl olsa- haydi onu kutlayalım!

Joan Price

WWW://BETTERTHANIEVEREXPECTED.BLOGSPOT.COM

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair