Kesinlikle, onları görmüşsünüzdür. Gergin, çizgisiz yüz, düzgün cilt. 30’larında olanlar için geçerli bu. Ancak yakından bakarsanız, bir şeyler ters, tam doğru değil. Saçları mı? Hayır. Dişleri mi? O da değil.

Oh, durun, boyunları!

Genellikle bu ihmal edilmiş bölge daha genç görünme arayışımızda bizim için anahtar unsur.  Kadınlar, anlaşıldığı gibi, yaşlılıkla mücadele ederken yalnızca yüzlerine odaklanmak eğiliminde. Ancak eğer gözler ruhun aynasıysa, boyun da gerçek yaşınızın penceresidir.

Bu bölgeyi yüzünüz kadar taze tutmak için aşağıdaki basit ipuçlarını okuyun.

Güneş Koruyucu

Herşeyin başı. Bedeninizin diğer kısımlarına da yüzünüze yaptığınız muameleyi yapmalısınız.

Hergün boynunuza güneş koruyucu kullanmak cildinizi genç göstermek ve yaşlılık lekelerinden ve renk bozukluklarından uzak tutmak için  temeldir. Los Angeles’tan  Ricki Criswell Skin Care’in  Ricki Criswell’i çinko  içeren SPF 50’ li koruyucuları her gün kullanmayı  öneriyor.

Skin Ceuticals ürünlerini beğeniyorum. Yağlı hissettirmeden kolay yayılıyor, üzerine diğer ürünleri uygulayabilirsiniz. Hergün yüzünüze ve boynunuza sürün.”

Bu her günkü nemlendirinizin yerine de geçer. Yalnız yüzünüzü değil, boynunuzu da nemlendirin.

Mikrodermabrazyon

Criswell’den diğer bir öneri mikrodermabrazyon, “Mikrodermis cildinizi düzgün, ince çizgilerden ve pigmentasyondan uzak göstermek için harika bir yol.” Bazı güzellik salonları her zaman yaptıkları mikroderm uygulamalarına boyunu da katarlar, bazıları katmaz. Boynunuz için de biraz para harcamaya değer.  Cildinizi pahallı kremlerin ve yıkamaların yaptığından daha iyi soyar. Aylık işlem önerilir, eğer bu sizin için bu çoksa iki ayda bir de olur.

Dik Oturun, Alçakta Uyuyun

TV izlerken pozisyonunuza dikkat edin. Her gece çeneniz saatlerce göğsünüze düşmüş durumda mı? Çeneyi yukarıda tutmak boynunuzun zamanından önce kırışıklar ve kıvrımlar oluşturmasını önler. Çenenize dikkat edin, eğer öne düştüğünü farkederseniz yukarı kaldırın.

Öte yandan, yastık yığınları üzerinde uyumak da çenenize aynı etkiyi yapar. Tek,  alçak bir yastığa geçmeye çalışın. Boynunuz bütün gece düzgün kalacaktır.

Egzersiz

Evet bu korkunç şey boyun hatları ve sarkma için de işe yarar.

Boyun kaslarınız boyun cildinin sarkmasında ve düşmesinde büyük bir rol oynar. Bu kasları güçlendirmek size çok daha sıkı bir cilt sağlar. İşte size her yerde yapabileceğiniz basit bir egzersiz:

  • Düz olarak ileriye bakın, başınızı bir omzunuza eğin ve orada 5 saniye tutun.
  • Düzeltin ve aynını diğer omuza doğru da yapın.
  • Sonra, başınızı bir taraftan bir tarafa çevirin (eğmek yerine).

Sabit bir kiloda olmak ve onu sürdürmek de cildinizde olumlu bir etki yapar. Kiloda büyük değişimler, almak ya da vermek,  tüm cildinizi özellikle boyunda, etkiler.

Büyük Silahlar

Eğer dönülemeyecek bir noktaya gelmişseniz,  bir cilt uzamanına ya da bir doktora gitmenin zamanıdır. Günümüzün gençlik pınarları çokluğunda sıkıntınızı azaltacak bir şey mutlaka vardır.

Yoğun Atımlı Işık (Intense Pulsed Light) –IPL – Fasiyalleri, FotoFasiyal olarak da biliniyor,  yaşlanmış boyun için harika sonuç veriyor.  Bu, bir çok dermatoloğun yara izi ve pigmentasyona yol açabileceği  düşüncesiyle kullanmaktan  kaçındığı lazer değil,  bir flaş ışığı, kahverengi pigmentleri ve kan damarlarını hedef alıyor onları parçalıyor, bir araya getiriyor. Aynı zamanda kırışıklıkları düzelten ve cildi geren collageni arttırıyor.

Diğer bir seçenek boyun gerdirme. Evet, doğru okudunuz. Genellikle yüz gerdirme ya da kaş kaldırmayla birlikte yapılıyor ve üç yolu var.

Birincisi liposuction, fazla yağ emilip atılıyor. İkincisi, cervicoplasti, aslında yüz gerdirmeyle aynı işlem (küçük kesikler yapılıyor ve sonra cilt toplanıyor). Son seçenek, platysmaplasty boyun kaslarının  bazı kısımları çıkarılıyor ve daha genç görünüm vermek için yeniden düzenleniyor.

Ve işte bunları yapabilirsiniz. Modern bilimin cildi onarmak için yapmaya çalışamayacağı bir şey yok.

Nicole Fabian

http://www.thirdage.com/beauty/how-have-younger-looking-neck/big-guns#ixzz14cYWTink

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü