Herhangi bir mağazada anti-aging cilt kremleri araştırmaya kalkın onları seçme uğraşından olasılıkla yeni birkaç kaş çatma çizgisiyle çıkarsınız.

Aminopettidler, deniz kollageni, dermo-peptidler, Pro-Retinyl A, Pro-Lastyl, Vyo-serum ve Bio-Vityl, ne oluyor?

Bir ürün gerçekten hücre yenilenmesini, kırışıklıkların azalmasını, cilt sıkılığını arttırabilir mi ve 24 saat “nemlilik” sağlayabilir mi? Cildin gücünü ve esnekliğini arttırabilir mi ve parlatıp, pürüzsüzleştirip, çökmeleri önleyip ve fazlasıyla nemlendirebilir mi?

Birkaç dermatoloğa göre yanıt: Belki.

“Bu cilt bakım ürünlerine çok fazla para harcayabilirsiniz, ancak eğer güneş kremi kullanmıyorsanız yapmanız gerekenin yarısını yapıyorsunuz,” diyor dermatolog Barbra Einhom.

“Kesinlikle örneğin Botoks iğnesi dolgusu kadar iyi iş gören bir krem yoktur, “ diye ekliyor dermatolog Janice Moranz.

Ancak, yaşlanmanın bazı belirtilerini ters çevirmek için iğnesiz ve daha masrafsız yollar arayan Baby Boomerlar için ümit var.

İyi Görünme

Ethan Allen Mobilya Mağazasına kocasıyla birlikte sahip olan Ann Stokes’a soralım.

“Sanırım benim cildim 60 yaş – neredeyse 61- için iyi görünüyor,” diyor. “Botoks ya da yağ iğneleri yaptırabilirdim, ama ben bunları (kırışıklıkları) kazandım; onları göstereceğim.”

Kırışıklıklarıyla uyumu yapmadığı şeylerden geliyor –“30 yaşımdan beri güneşten uzak dururum ve sigara içmem,” diyor. Ve sonra yaptığı şeyler var, Moranz vasıtasıyla keşfettiği kırışıklık kremi dahil.

“Her çeşit şeyi denedim ve hiçbirinden iyi sonuç alamadım,” diyor Stokes. “Ancak hemen hemen iki yıldır Sens kullanıyorum ve cildim hiçbir zaman bu kadar iyi görünmedi.”

Moranz’a göre yaşlanmayla en iyi mücadele lazer tedavileri, Botoks ve iğneyle verilen diğer dolgular ve peşi sıra cilt kremlerinin uygulandığı yüz gerdirmeyle yapılır.

“Bazı gelişmeler elde edeceksiniz, ancak çok belirsiz olabilir,” diyor. “Sabırlı olmak zorundasınız çünkü bu, sabah uyanın ve cildiniz sıkılaşmış olsun, gibi bir şey değildir.

Amerikan Dermatoloji Akademisine göre, tüketiciler C ve E vitamini gibi anti-oksidanlı içeriği olan ürünlere bakmalılar. Alfa hidroksi asitli bir ürün de daha taze ve genç bir görünüşe yola açarak cildin ölü dış tabakasının kaldırılmasına yardımcı olabilir.

AHA’lar da akademiye göre kadınların özellikle en fazla iyileşme görmek istedikleri iki bölge olan ağız ve göz çevresindeki kırışıklıklar için yararlı olabilir.

Einhom, örneğin Prevage MD ürünündeki idebenone, diyor güçlü bir antioksidandır ve insanlar bu tür ürünleri kullanırsa ortaya çıkan gelişmeleri göreceklerdir.”

Moranz, pek çok şirketin topikal kollogen kremlerin çığırtkanlığını yaptığını, bunun “tam bir palavra” olduğunu söylüyor.

“Kollogen molekülü krem olarak cilde nüfuz etmek için çok büyüktür. Cilde hücreler yoluyla girmesi gerekir. “Bunu elde etmenin tek yolu kollogen enjeksiyonudur,” diyor.

Baby boomerlara bilimsel araştırmalarla geliştirilmiş ve kırışıklığın iyileşmesi, esneklik ve pürüzsüzlük için altı ya da sekiz haftalık periyodlar boyunca çalışılmış ürünlere odaklanmalarını öğütlüyor.

“Eğer araştırmalar yaptılarsa sizin bunları görmenizi isterler,” diye ekliyor.

Örneğin, Stokes’un sevdiği Sens ürünler koleksiyonu USANA tarafından yapılmıştır, şirketin farmacetik-grade formülleri önce dermatologlar, alerji uzmanları ve oftalmolojistlerce kalite ve güvenliği sağlamak için test edilmiştir sonra da gene bağımsız üçüncü şahıslara ait bir laboratuarlarca da.

“Onlar bunu aslında cildimiz için bir besin olarak dikkate alırlar, cildimiz en büyük organımız olduğundan” diyor Moranz. “Yaptıkları her şey hücresel düzeyde.”

Moranz hastalara 12 dolara 10 günlük Sens ürünü veriyor, işe yarayıp yaramadığını ve hissettirdiği duyguyu sevip sevmediklerini görebilsinler diye.

Bütün cilt bakım ürünleri farklı insanlara farklı etki eder diye ekliyor, Moranz. “Ya herrü ya merrü türü bir şeydir. Bazısı bazıları için diğerlerine göre daha çok işe yarar.

İnce Kırışıklıklar

Einhom, orijinal anti-kırışıklık kremlerinden biri, Retin A, hala en iyilerden biri diyor. “Kollagenin yeniden yapılanmasına yardımcı olduğu bulundu ve ince kırışıklıklara ve aşırı pigmentasyona iyi gelebiliyor.

Tezgahlardaki retin A formları, Retinol gibi, temelde ürünün daha hafif versiyonları. “Bunlar daha hafif ve bazı ince kırışmalara ve güneşten ve yaşlanmadan kaynaklanan bazı renk bozukluklarına yardımcı oluyor gibi görünüyorlar,” diyor Einhorn.

Baby Boomerlar kullanmayı düşündükleri ürünleriçin iki soru sormalılar: 1) İçindeki nedir? 2) Cildi rahatsız etme potansiyeli nedir?

Hassas cilde sahip bazı kişiler anti-aging kremlerini çok tahriş edici buluyorlar, diyor Einhorn. “En büyük sorun nem eksikliği –burada herkes kuru ciltten şikayetçi, yani pek çok insan kuruluktan ve hassas ciltten şikayetçi.”

Kinerase’in biraz daha hafif ve reçetesiz elde edilen ürünlerden biri olduğunu söylüyor.

Fakat hasarı yok etmeye çalışmaktan daha da önemlisi, diyor Einhorn, daha çok hasarı önlemektir.

“Eğer bir kimse cildi için yalnızca bir şey yapacaksa, güneş koruyucu kullansın,” diyor. “Ben hastalarıma en azından 30 SPF kullanmalarını söylüyorum, özellikle burada Albuerque’da, UV’ ye maruz kalma oranı çok yüksek. Ömür boyu maruz kaldığımız  yaklaşık yüzde 80’lik oran burada günlük oran..

Einhorn, kırışıklanmayı en aza  indirmek isteyenlerin güneş koruyucuyu kulaklarına, boyunlarına, yüzlerine ve ellerinin üstüne, kışın bile, sürmeleri gerekir, diyor. Kadınlar boyunlarını ve göğüslerinin V bölgesini korumaları gerektiğini hatırlamalılar.

Sonra, insanların elde edebilecekleri gelişme çeşidi konusunda gerçekçi beklentileri olduğu sürece reçete ve tezgah ürünü tedavileri yaşlanan cildi tedavi etmede değerli araçlardır, diyor Einhorn.

Stokes’un söylediği gibi, “Sanırım cildim için yapabileceklerimin çoğunu yapıyorum. Kendime dikkat etmeye çalışıyorum.”

“Gerçekten mucizevi bir tedavi yok,” diye ekliyor Einhorn, “ancak dışarıda gerçekten yardımcı olabilecek o kadar çok şey var ki ve iyi görünmek ve kendiniz hakkında iyi hissetmek istemeniz de doğal”

http://www.thirdage.com/anti-aging/wrinkle-relief

 

“Pek az insan yaşlanmasını bilir.”
~ La Rochefoucauld