İyi duruş, biz erişkinlerin her zaman öncelikler listesi içinde değildir. Aslında, çoğumuzun çocukluğumuzdan beri üstünde gerçekten düşünmediği bir şeydir. Ancak duruşumuzu unutmanın sağlığımız için ciddi geri yansımaları vardır. Gevşek duruş, karpal tünel, baş ağrıları, çene gerilimi ve sığ soluk alıp verme gibi sorunları kötüleştirir.

Duruşunuzu geliştirmek ve bu gereksiz sıkıntıları önlemek için işte size altı basit ipucu:

Hareket Edin

Saatlerce hareketsiz oturmak ya da ayakta durmak omurga için kötüdür ve omurga için kötü olan duruşunuz için de kötüdür. Eğer işiniz zaman zaman saatlerce hareketsiz kalmanızı gerektiriyorsa, her 30 dakikada bir ara vermeye çalışın, tekrar uyum sağlamak için. Bu boynunuzu ve sırtınızı birkaç dakika için germek kadar basit olabilir. Öte yandan eğer işiniz, uzun saatler boyunca ayakta kalmanızı gerektiriyorsa bir tabureye yaslanmaya ve birer birer ayaklarınızı dinlendirmeye çalışın.

Kaldırma ve Taşımalarda Akıllı Olun

Günlük kaldırma ve taşımalar, omurgaya zarar verebilir, özellikle doğru yapılmazsa. Bir eşyayı kaldırma yolu dizleri büküp, ayaklarınızı omuz genişliğinde  kadar açık tutarak sırtınızı dikleştirmektir. Çok ağır olan bir nesneyi kaldırmak ya da ulaşmak için kendinizi zorlamayın. Nesneleri taşırken kendinize olabildiğince yakın tutmaya çalışın. Bu sırttaki stresi azaltacaktır.

Kilonuzu Ayarlayın

Aşırı beden ağırlığı eklemlere ve kaslara çok miktarda basınç yaptığı gibi omurganızın yapısal bütünlüğünü de bozar. Sırtın alt kısmı egzersiz yokluğundan özellikle çabuk etkilenir. Sırtın alt kısmındaki zayıf kaslar kalça kemiğinin aşırı öne yatmasına yol açar. Diyet ve egzersiz basıncı azaltmak ve gücü arttırmak için yararlıdır. Germe hareketinin yanı sıra günde en az 30 dakika egzersiz yapmaya gayret edin.

Çalışma Ortamınıza Dikkat Edin

Uzun bir zaman rahatsız bir pozisyonda kalacağınız durumlardan kaçının.  Eğer bilgisayarı görmek için boynunuzu uzatmak zorundaysanız donanımınızı ayarlamayı düşünmelisiniz. Günlük işlerinizde omurganızı durumunu düzeltmeye yardım etmek için piyasada ergonomik sıralar, sandalyeler ve klavyeler dahil çeşitli araçlar var.

Omurganız İçin Uyuyun

Uyumak yaşamınızın önemli bir parçasını oluşturur. Bu nedenle omurga sağlığına yalnızca uyanıkken değil uyurken de yer vermek gerek.  Yatağınızın çok yumuşak ya da çok sert olmadığından emin olun. Yüz üstü ya da sırt üstü uyumak omurganın kavisine engel olur. En iyisi yan tarafınıza, bacaklarınızın arasında bir yastıkla, yatmaktır.

Kas Gücünü Dengeleyin

Omurgayı destekleyen bütün kasların eşit derecede güçlü olduğundan emin olmak iyidir. Kendimizi bırakmış bir şekilde oturduğumuz zaman bedenimizin önündeki kasları güçlendiriyoruz, arkadakilerini zayıflatıyoruz.  Bu omurganın uyumsuzluk durumunu güçlendirebilir.  Omurgayı yeniden uyumlu duruma getirmek için iyi bir yol, az çalışan kasları güçlendirmek ve çok çalışanları da esnetmektir. Bu bir tür denge sağlar.

http://www.thirdage.com/bones-joints-muscles/six-tips-better-posture

“Yaşlılık sizi bulmaz, siz yaşlılığı bulursunuz.”
~ Barbara Castle