Dr. Nicholas Perricone daha sağlıklı cilt ve  zihin/beden yenilenmesi  sırlarını paylaşıyor!

Yaşlanmayla Savaşan bir Diyetin Sırları

İltihaplanma kalp hastalıkları, diyabet, kanser, oto-immun hastalıklar gibi yaşlanmaya bağlı hastalıkların ve buruşuk, sarkık cildin temelindedir. Şeker, işlem görmüş yiyecekler, hamur işleri, ekmekler, pişmiş yiyecekler gibi yanlış yiyecekler, pro-inflammatory peptidlerin düzeyini arttırabilir.

  • Şeker bir numaralı düşmandır. Bedenimize hasar veren iltihaplanmaya ve kollogenin bağlanmasına yol açar ve bu da sert, esnek olmayan ve sarkan bir ciltle sonuçlanır. Kan şekerimizi  ve insülin düzeyimizi kontrol etme sağlığımızı geliştirir ve bize güzel, gençlik dolu  bir cilt verir.
  • Anti-flammatory diyet,  balıkta, renkli taze sebze ve meyvelerdeki gibi yüksek nitelikli protein ve somon, fındık fıstık, tohumlar, kendir ve zeytinyağındaki gibi yeterli miktarda iyi yağları kapsar.
  • Cildimiz iç sağlığımızın mükemmel bir yansımasıdır, cildimiz bu anti-inflammatory yaşam tarzından dolayı görünür biçimde geliştiğinde, otomatik olarak yaşlanmayla ilişkili hastalık riskimiz azalır ve beden ağırlığı normalleşir.
  • Acı biber yemek, küme başağrıları  (cluster head aches), migrenler ve sinus baş ağrıları gibi çeşitli baş ağrısı tiplerini iyileştirebilir.
  • Temel yağ asitleri iyi bir moral, güzel bir cilt, sağlıklı bağışıklık sistemi, artmış bir zihinsel berraklık ve normalleşmiş bir ağırlık (yağları yakmak için yağ yemeye gereksiniminiz var) için şarttır.
  • Kahve (kafein değil) kilo alımıyla sonuçlanan yüksek kortisol ve insülin düzeylerine yol açar. Hatırlayın, yüksek insülin beden yağları üzerine kilit koyar. Kahve yerine yeşil çay içerseniz,  başka farklı hiç bir şey yapmazsanız da, altı haftada 5 kg kadar kaybedeceksiniz.
  • Sağlığımızı ve güzelliğimizi korumak için günde 8-10 bardak su içmek zorundayız, çünkü bütün biyokimyasal reaksiyonlar suyun varlığında gerçekleşir.

http://www.oprah.com/style/Dr-Perricones-Prescription-for-Aging-Beautifully/print/1

“Her yaş büyüleyici olabilir, içinde yaşamanız koşuluyla.”
~ Birgitte Bardot