Bronzlaşmaya Bağımlılık? Buruşuk Eller? İşte Yardım!

Şaşırtıcı, ancak bazı güzellik konuları hala tabu –arkadaşlar arasında bile, 2011’de bile. Bir kaçını söyleyecek olursak, saç kaybı, güneş yatağı bronzlaşması ve yüzünüzden 10 yıl daha yaşlı görünen eller, kesinlikle öğle yemeği sırasında konuşulacak konular değil. İşte  size en zor güzellik belalarınızdan beşine yanıt.

Saçlarımı ve kaşlarımı kaybediyorum ama bir bıyık kazandım! Dış taraftaki kaş kıllarınız yok olduysa hemen bir troid kontrolü yaptırın. 50’nin üstündeki kadınlarda östrojen azaldıkça diğer dengesizlikler oldukça yaygındır ama derecesi değişkendir.  Dudak üstü kıllarınızı yok etmek için dermatologunuzdan lazer terapisi isteyin ya da ağda tercih edin. Orta boylu, hafifçe katlı bir saç kesimiyle fazladan dolgunluk, hacim ve hareket kazanın ve biraz da gölge ekleyin. Geriye çekilen saç sınırını kamufle etmek için hafif bir perçem kestirin.

Tepeden tırnağa kadar yaşlılık lekelerim var! Lazer etkin ancak sınır hatlarınızı belirleyin. Yüzünüzden sütyeninize kadar bütün yaşlılık lekelerinden kurtulabilirsiniz ya da yalnızca büyük olanlarından. Bacaklarınızı ve göğsünüzü gösteren giysi giyiyorsanız kapatmak için suya dayanıklı transfer geçirmeyen bir kapatıcı kullanın. Ana lekeler üzerine sürülmüş profesyonel bir kapatıcı  Covermark Coverstik’in Dermablend-Quick-Fix ya da CM Beauty’si gibi yanakları, boynu ve elleri hızlıca düzeltir. Günlük kullanım için Sally Hansen Airbush Legs li bacak spreyleri terlemez ya da çıkmaz.

Bronzlaşmaktan kendimi alamıyorum! Gerçek bir bronzlaşmanın sizi daha genç, seksi ve ince yaptığına emin misiniz? Hımm, alışkanlığınız kırışıklık, kahverengi lekeler, sarkık cilt ve cilt kanserinden başka bir şey vaad etmeyen tehlikeli bir bağımlılık. 30 faktörlü bir güneş koruyucuyu günlük olmazsa olmazınız yapın ve güneş parlaklığınızı güneş yatağı ya da brozlaştırıcısından değil ama dereceli kendi kendine güneşlenmenizden alın. Tüm cilt kontrolü için bir dermatoloğa görünün ve güneşlenmekten uzak durun!

Ellerim –yüzüm değil- yaşımı ele veriyor! Daha fazla hasarı önlemek için dışardayken ya da araba kullanıyorken ellerinize 30 faktörlü bir güneş kremi uygulayın. Retinollü, AHA’lı ve cildi hafifleten botanik ürünlü bir el kremi kullanın. Tırnaklarınızı oval şekilli ve kısa tutun ve dikkati damarlardan, kahverengi lekelerden ve belirgin boğumlardan uzaklaştırmak için  renkli oje kullanın.

55’imde büyük gözeneklerim ve sivilcelerim var! Gene hormonal değişimler suçlu. Östrojenin azalması lekeleri tetikler ve hücre yenilenmesini yavaşlatır bu da tıkalı gözenekleri daha belirgin hale getirir. Kırışıklıkları ve sivilceleri  gidermek için  Retin-A ya da Renova gibi vitamin A  ilaçlarını birlikte  deneyin. Bunlar aynı zamanda  gözenekleri önlemek ve iltihaplanmayı azaltmak için ölü hücrelerin dökülmesi çevrimini hızlandırır.

Lois Joy Johnson güzellik editörü, yazar, blogger  En çok satan The make-up Wake-Up kitabının yazarıdır.

“Her yaş büyüleyici olabilir, içinde yaşamanız koşuluyla.”
~ Birgitte Bardot