Aşk İkinci Seferde Daha Güzel Olabilir mi?

Sağlık İstatistikleri Ulusal Merkezinden ikinci evliliklerin birincilere göre başarısız olmalarının daha olasılı olduğu konusundaki  karanlık raporu işitmiş olabilirsiniz. … Ancak bekleyin! Bütün bu veriler içinde gömülü güzel bir haber var boomerlar için. Sayılara daha yakından bir bakış, olgun çiftlerin nikah masasına bir kez daha yürüyüşlerindeki şanslarının bu yoldaki gençlere göre daha iyi olduğunu ortaya çıkarıyor.  Nedenlerden biri belki de her iki yuvanın da boş oluşudur. Sonuç olarak, sitkom dizisi olarak “The Brady Bunch” çok eğlenceliydi ama  aile işleriyle harmanlanmış gerçek yaşam plajda piknik yapmak gibi değildir. Ayrıca orta yaşlarının sonlarında olan insanlar sağlam bir ilişkiyi daha kolay yaratmalarına izin veren duygusal bir denge ölçüsü kazanmışlardır.

Böyle bile olsa, belli bir yaşta düğüm atmaya çalışmanın kendi zorlukları vardır. İşte  size ikinci kez evliliğinizi yürütebilmeniz konusunda yolunuza çıkacak taşları atlamanız için uzman ipuçları:

Birinci Seferde Neyin Yanlış Gittiğini Araştırın

The New york Times’da yazan evlilik gurusu Stephanie Coontz “ilk evliliğinizin başarısızlığının tamamen eşinizin hatası olmadığını itiraf edin”  diye  baskı yapıyor. “Evlilik ve Acayip Karışım: Kadın Gizi ve 1960’ların Şafağında Kadın Gizi ve Amerikan Kadını” kitabının yazarı Coontz ikinci evlilikleri birincisinden çok daha uzun sürmüş pek çok kadına aracılık etmiş. Başarılarının birinci nedeni olarak birincide yanlış giden şeyler için hataların bazısını üstlerine almadaki istekleri olduğunu bulmuş.

Aynı şekilde, DrScott.com’un kurucusu ve editörü ve “Mutlu Evli Erkeklerin Gizleri”, “Mutlu Evli Kadınların Gizleri” ve “Mutlu Ailelerin Gizleri” kitaplarının yazarı Dr.Scott “ikinci defacılar aslında iyi bir evlilik için gereken becerileri geliştirmedikleri bir zamanda tamamen yanlış insanla evlendiklerini sanmışlardır” diyor. Tavsiyesi  “o, hayatınızın geri kalan kısmını birlikte geçireceğiniz insandır dolayısıyla yürümesi için mutlaka bir yol bulmalısınız, tutumu almaktır”diyor.

“Para, Cinsellik ve Çocuklar: Evliliğinizi Bozabilecek  Üç Şey Konusunda Savaşmayı Durdurun ” kitabının yazarı ve psikiyatrist Dr. Tina Tessina aynı fikirde ve ekliyor, ikiniz de “önceki ilişkilerininizin kalıntılarına sahipsiniz. Eğer kendi geçmişinizi anlarsanız ve partnerinizinkini de öğrenmeye çalışırsanız, eski yanlışları yapmayı durdurursunuz,” diyor. ” Sırrınız olmasın. Geçmişleriniz hakkında konuşmak birbirinizi anlamanıza ve ilk sevgilerin suçluluğunu, korkusunu ve kıskançlığını çözümlemenize yardım eder.  Neyin yanlış gittiğini bilmek sorunları tekraralamadan önce tanımanıza yardım edecektir.”

Geçmiş İlişkinin Hayaletleriyle Yüzleşmek

Özellikle dul kalmışsanız, yeni bir aşka bağlanmak sizi suçlu hissettirebilir ya da kendinizi ilk eşinizi yenisiyle karşılaştırırken bulabilirsiniz. Bunun çözümü devam etmeden önce kendinize yas tutmak için süre vermektir.  Bu, birinci evliliğiniz boşanmayla sonuçlanmışsa da söz konusudur.  “Evliliğiniz sorunluysa da ya da bitirmek isteyen siz bile olmuşsanız gene de o ilişkinizle ölen hayalleriniz ve umutlarınız için yas tutarsınız,” diyor Dr. Tessina. “Kaybın insanı baskıya alan duygusu kafa karıştırıcıdır ve anlaşılması zordur. Bütün bunları çözümlemek için uğraşın ve sonra yenisine başlayın.”

Partnerinizi Mutlu Etmek İçin Biraz Çaba Harcayın

Dr. Scott pek çok insanın evlendikleri dakikada flörtöz davranışlarını terk ettiklerini vurguluyor. “Bu bir hatadır,” diye uyarıyor. “Birbirinize aşık olmanıza yol açan bütün o güzel küçük şeyleri yapmaya devam edin –çiçekler ve kartlar göndermek, mesajlar vermek, sevilen yemekleri pişirmek. Romantizmin ölmesine izin vermeyin.”

Kendisinin 30 yıllık mutlu bir ikinci evliliği olan Dr. Tessina’nın bu konudaki öğütleri: “ İyi niyet işe yarar. Hoş şeyler söylemeyi hatırlayın, iltifatlar, sana teşekkür ederimler, diyor. “Her çiftin bir ‘ilişki haznesi’ var. Eğer onu iyi duygular ve anılarla doldurursanız, zor zamanlar olduğunda bunlardan çekersiniz.  Ama eğer hazneniz olumsuzluklar ve pişmanlıklarla doluysa, evliliğinizin dayanma gücü olmayacaktır.”

Hayallerinizi ve Amaçlarınızı Paylaşın

“Eğer evlilik, cinsellik ve para  konusundaki umutlarınızı ve hayallerinizi önceden tartışırsanız birlikte bunları nasıl çözeceğinizi görmek için bir şans elde edersiniz.,” diyor Dr. Tessina. Dr. Scott kendi payına  “başka bir insanın ne istediğini yalnızca tahminle bilemezsiniz.“  Neden doğrudan doğruya ortaya çıkıp sormuyorsunuz? diye öneriyor. “Bu şekilde herhangi bir sürprizle karşılaşmayacaksınız.”

Cinsel Yaşamınıza Öncelik Verin

“Cinselliğin önemini küçümsemeyin,” diyor, Dr. Tessina. “Cinsel konulardaki iletişiminizin açık olduğundan emin olun.” Ayrıca  evlilik öncesi ya da yeni evliykenkinden farklı olan uzun vadeli cinsel becerileri öğrenmek için hazırlanmanızı öneriyor. “Cinsellik birbirinizi rahatlatmanız, birbirinizin güvenini tazelemeniz ve duygusal çatlakları iyileştirmeniz için harika bir yoldur,” diye iddia ediyor. “Doyurucu bir cinsel yaşam ilişkinizin güvenliğini pekiştirmede başka her şeyden daha çok iş görür.”

http://www.thirdage.com/marriage/secrets-happy-second-marriages?

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier