Yıllar içinde Saturday Night Live’in  (Amerikan TV skeç komedisi) en etki yapan şeylerinden biri moda jean pantolon giyimi içindeki her yaştaki  utanmış kadınlardır. “Anne jeanleri” terimini ortaya atan ve anneleri “Bu Anneler Günü, Annenize o parfüm şişesini vermeyiniz. ‘Ben artık bir kadın değilim, bir anneyim!” ‘ diyen ülke çapında yankılanan  bir şey verin” sloganıyla kimliklerini sorgulamalarına yol açan 2003 skeçiydi.

Wikipedia’ya göre, “Anne jeanleri,  kalçaların yassı kıvrımını vurgulayan yüksek bel ve bol kesimli karın ve bacaktan ibaret, çok  kötü gösterdiği ve kadınlara uygun olarak düşünülen jeanler için  bir hicivli kullanımdır. Genelde bu jeanler açık mavi renkte ve düzdür, taş yıkamalı değil. Anne jean stillerinin diğer özellikleri kırmalı önler, kısmen esnek bel bantları ve jeanlerin içine sokulmuş bluzlerdir.”

İyi ki artık, anne olduktan sonra insanın  kadınlığından  vazgeçmesi için bir mazeret yok. Jeanler şimdi her yaşta kadının yaşam tarzını ve şeklini şımartmak ve kutlamak için var,  çocuk doğurma ve büyütme süreçlerindeki yıpranmalara  karşın.

Örneğin, Not Your Daughter’s Jeans, (Kızınızın Jeanleri Değil) firmasını ele alın. Firmanın modaları “kim olduklarını bilen ve kendilerinden başka kimseyi etkilemeye çalışmayan kadınların güzelliğini kutlar.”

Kesinlikle, onlarınkiler Heidi Klum’un Holywood civarında giydiği pantolonlara benziyor (hey, belki de onlardır), ancak NYDJ  giysileri sizi gerçekte olduğunuzdan tam  bir beden daha küçük gösteren “lift tuck teknoloji”yle dizayn edilmiştir. Müşteriler aslında normalden bir beden daha küçük jean almak zorunda kaldıklarını çünkü comfy-cute jeanlerin birkaç giyimden sonra esnediğini söylüyor. Bekleyin, dolayısıyla, daha küçük bir beden alırsınız- ve ondan da bir beden daha küçük gösterirsiniz? Bu matematikle –o inatçı 2 kiloya kim aldırır?

Hubpages.com en trendy kot markalarının her biçimde ve bedendeki kadını şımartan stiller yarattığını vurguluyor. Örneğin? Seven For All Mankind’s dark wash, trouser-like cut “Dojo” Wide Leg Stretch. Ama 150 dolar vermeye hazır olun.

Hem bir rock starı kadar kazanma, hem de onlardan biri  gibi görünmek iste? Miss Me jeanden bir başka vaad, hemen hemen hepsi 100 doların altında satışta.

http://www.missme.com/womens-jeans-all.html)

Kendinizi harika hissettirecek moda bir jeani bulmanız imkansız değil. Yalnızca küçük bir araştırma, prova odasında biraz zaman ve alacağınız bütün komplimanlar için biraz da hazır cevaplık gerekir.

Ama unutmayın, esnek kemer bantları  yok!

www.thirdage.com/fashion-personal-style/mom-jeans-no-more?

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee