Düşkünlüğün yaşlılığın kaçınılmaz bir parçası olduğunu mu sanıyorsunuz? Tekrar düşünün! Doğru bir egzersiz, diyet ve esneklik planı her yaşlıyı gelecekteki yıllar için güçlü ve aktif tutabilir.

Tıpkı Jane King gibi. O şimdi bahçesinde çalışmak için diz çökebiliyor ve daha önce kaldıramadığı şeyleri kaldırabiliyor.  Bunu,  Aile Yaşam Merkezi Direktörü Ryan Deaton’a ve Enterprise First United Metodist Kilisesindeki Yaşlılara Egzersiz Sınıflarına bağlıyor.

King,  Ryan’ın grubundaki 50 kadar düzenli  kişi arasında ve yakında egzersiz sınıflarının birinci yıldönümünü kutluyorlar. Gruba, Dr. William Reynolds’un diyet ve egzersizinde bir değişim önermesinden sonra olgun yetişkinler için bir egzersiz planı hakkında Deaton’a ulaştığını, söyledi.

“Kilo kaybıyla ilgili değildi, “dedi King. “Fitness, güç ve esnekliği geliştirmekle ilgiliydi”. Duyulunca saat 14.30’da haftada iki kez yarım saatlik egzersiz grubuna daha çok yaşlı katıldı. Egzersiz sınıfları parasızdı ve kiliseye üyelik zorunluluğu yoktu.

Reynolds yıldönümü kutlamasında açış konuşmasını yaptı. “50’nin üstündeki bütün hastalarımın burada olmasını isterdim” dedi. İnsanlar yaşlandıkça düzenli egzersiz son derece önemli ve programınızın en harika kısmı egzersiz ve dostluğu harmanlamamız.

Gücü, dayanıklığı, esnekliği ve dengeyi sürdürmek sağlıkta anahtar faktörler, diyor Reynolds. “Kas gücü ve doku kalitesi kaybı genellikle olgun erişkinlerde görülür.”

“Yaşlanırken aerobik zindeliğimizi kaybetme eğilimine gireriz ve bunun günlük yaşamdaki hareketlilik azalmasına katkıda bulunduğuna genellikle inanılır, eklemler yaşla değişir ve bu katılaşmaya, hareket azalmasına ve daha fazla sakatlanmaya yol açar.”

Reynolds “her yıl hastaneler düşme nedeniyle kırılan kalçalarından dolayı binlerce hasta görür” diyor. “Kalçasını kıranların 80 yaş ve sonrasının  %30’u bir yıl içinde ölür.”

İyi haber şu ki, güç, dayanıklılık, esneklik ve denge kaybı kaçınılmaz değildir” diyor. Yaşlı insanların günlük işlerini tek başlarına yapma yeteneklerini kaybetmeleri genellikle yalnızca yaşlanmış olmaları nedeniyle olmaz, hareketsizliklerinden dolayı olması daha olasıdır.” diyor.

“Yaşınız ne olursa olsun egzersiz yaşam kalitenizi arttırabilir ve gelişme görmek ve hissetmek için çok zaman harcamanız gerekmez” diyor Reynolds. Haftada üç gün kardiyo, güç arttırma çalışması ve esneklik egzersizleri sağlıklı kalmanıza ve  güçlülüğü ve fonksiyonelliği olabildiğince fazla sürdürmenize yardım edebilir.”

Güç çalışmasının herkes için inanılmaz yararları var, özellikle yaşlılar için, diyor Reynolds. “Egzersiz kan basıncınızı regüle etmeye ve iyi kolestrolünüzü arttırmanıza yardım eder. “ Egzersiz kalp hastalıklarına ve diyabete katkıda bulunan obezliği de azaltır. Kemik yoğunluğuna gelince,  diyor Reynolds, araştırmalar ağırlık içeren  fiziksel aktivitelerin osteoporozun önlenmesine yardım edebildiğini gösteriyor.

“Bu programla kazandığımız dostluk bize başarılarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşma fırsatı verdi” diyor, sınıf üyesi Charlie Quinn.

“Bitirinceye kadar terliyoruz” diyor, King.

www.thirdage.com/aging-well/weakness-strength-training?utm_medium=email&utm_source=nl_health-wellness_20100716_69&utm_content=1545372&utm_campaign=thirdage#ixzz0tyQl3EP7

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer