The Style Glossy: Güzellik Köşesi

By Holly Crawford for The Style Glossy

Mükemmel Bir Blucin Gardırobu Oluşturmak Mümkün

Blucinin iyisi, her gardırobun olmazsa olmaz bir parçasıdır, ama iyi bir blucin koleksiyonu edinmek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Bunun için moralinizi bozmayın; Dress Marie moda danışmanlığı şirketinin kurucusu, stilist Bridget Boggess’in önerilerine uyarak blucin gardıroplarının en iyisini oluşturabilirsiniz.

Mükemmel Blucin, Bedeninize Tam Uyandır
Alış veriş yaparken de dolabınızdan blucin seçerken de ilk düşünmeniz gereken, bedeninize uyup uymadığı. Boggess’in temel kuralı şu: Size çok büyük gelen bir şeyi bedeninize uydurabilirsiniz, ama dar gelen bir kıyafet için yapacak bir şey yoktur. Blucinin dar olması, mutlaka kan dolaşımını engellemesi anlamına gelmez, herhangi bir yerinde çekme ya da büzüşme olmamasına dikkat edin. “Streç blucin de giyebilirsiniz, ama fazla sıkı olmamasına dikkat edin,” diyor Boggess.

Gardırobunuzda Olması Gereken 5 Blucin

1. Düz kesim blucin. Size gerçekten yakışanından bulunca iki tane birden alın. “Paçalarını, birini topuksuz, diğerini topuklu ayakkabılarla giyebileceğiniz şekilde düzelttirin,” diyor Boggess. Renk seçiminde ise koyu tonların en güzel göründüğünü unutmayın, çünkü sizi ince ve uzun gösterir.

2. Dar blucin. En kullanışlı modellerden olan dar blucin, üç farklı şekilde giyilebilir. “Bacaklarınızın uzun görünmesi için uzun topuklu ayakkabılarla, spor bir görüntü için düz ayakkabılarla, kışın da çizme ya da botlarınızın içine sokarak giyebilirsiniz,” diyor Boggess. Eğer dar pantolona sığacak bacakların sizde olmadığını düşünüyorsanız, ince bacaklara kavuşmanız konusunda sizi motive etmesi için yine de gardırobunuzda dar blucin bulundurabilirsiniz.

3. Blucin pantolon etekler. Keten ya da yün gibi resmi bir görüntüsü olan kumaşlardan ziyade, denimden yapılmış pantolon etekleri düşünün. Blucin pantolon eteklerinizi evde otururken giymektense, dışarıda yiyeceğiniz bir akşam yemeği ya da Cuma akşamına saklayın ve ütülü olmasına dikkat edin.

4. “Trendy” blucinler. Yüksek belli, taşlanmış ve yamalı blucinlerden söz ediyoruz. “Klasik kıyafetlerinizin yanına bu tür bir blucin ekleyerek gardırobunuzu mevsimsel olarak yenileyebilirsiniz,” diyor Boggess. Ama sadece tek bir sezon giyip sonradan atacağınız moda kıyafetler için fazla masraf yapmaktan kaçının –ayrıca sırf moda diye bunları giymeyin. “Eğer sizi ifade ediyorsa tercih edin,” diyor Boggess. “Etmiyorsa, modaymış değilmiş umursamayın.”

5. Mevsimlik blucinler. Gardırobunuzu mavi blucinlerle sınırlandırmak yerine, beyaz, siyah ve hatta gri blucinler satın alın. “Yazın beyaz blucinleri, kışınsa siyahları tercih edin,” diyor Boggess.

Kurtulmanız Gereken Blucinler

1.    Fazla dar. Eğer blucininizin fermuarını kapatmak için uzanmanız gerekiyorsa, o blucin size dar geliyor demektir.

2.    Plili Pliler, bulundukları bölgeyi –kalçalarınızı- olduğundan büyük gösterir, kim bunu ister ki?

3.    Kapriler. Kapriler, bacaklarınızı sanki iki ayrı parçaymış gibi göstererek olduklarından daha kısa görünmelerine neden olur. Bu yüzden, ayak bileği uzunluğundaki pantolonları tercih edin.

4.    Çok düşük belliler. Çok düşük belli pantolonlar, sizi olduğunuzdan daha kısa göstermekle kalmaz, aynı zamanda göbeğinizin şişkin görünmesine de neden olur!

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso