Elliyi geçtik. Sarkan cilt, kahverengi benekler, bel çevresindeki yağlı kuşak, damar genişlemeleri, renksiz lekeler, başkalaşımlar bolluğu ve bir zamanlar gergin, bensiz, lekesiz bedenlerimizin kaybı nedeniyle kızgınlık duyumsadığımız yaşların derinliklerindeyiz.

Benim için panik 45 yaş dolayında başladı. Her şey düşüşe, zayıflamaya, buruşmaya doğru gidiyordu. Diğer kadınlara bakıyordum, onlar da benimle aynı hızda mı yaşlanıyorlar, diye. Benden daha iyi görünen herkese ne yaptıklarını soruyordum. Bu korkutucu bozulmayı durdurabilecek ürünler ve işlemler konusunda makaleler okumaya başladım.

Ellide, panik eyleme dönüştü. Ürünler aldım, işlemler yaptırmayı planladım ve deli gibi egzersiz yapmaya başladım. Kesinlikle işe yaradı ancak bozulma süreci gene de devam etti. 57’ye kadar pratik görünen herşeyi denedim fakat başka şeyler de oldu. Birçok arkadaş yaşamı tehdit eden hastalıklarla karşılaştı. En yakın arkadaşım öldü. Ebeveynlerim eksiksiz gençliklerini kaybetmeye başladı.

Gençliğe ve güzelliğe daha az takıntılı oldum. Daha fazla ‘şimdi’de yaşamaya odaklandım. Yeni işlemlere daha kuşkucu yaklaştım. Meyve ve sebzeye dayalı diyetlere odaklandım. Ender olarak et yemeye başladım.Yeni bir gerçeklik yerleşti. Kendimi bu değişikliği yansıtan –lazer, infra red ve radyo frekans işlemlerinin etkinliğini sorgulayan- makaleler okurken buldum. Doktorların çoğu sarkan cildimizi sıkılaştırmak ve sellülitleri ortadan kaldırmak için çok az şey yaptıklarını söylüyordu.

Özel diyetler ve kilo kaybına yarayan haplar hakkındaki olumsuz makaleleri farketmeye başladım. Kendimizi incitmekten kaçınmak için antrenörlerin egzersizlerimizi azaltma öğütlerini gerçekten dinlemeye başladım. Yaşamın yeni fazına alıştım. Ve bu durum bir öncekinden çok daha rahatlık veriyor.

Obagi cilt ürünlerimden vazgeçmedim. Hala saçlarıma açık, koyu gölgeler ve parlaklıklar verdiriyorum. Dişlerim yine arasıra beyazlattırılacak ve yine düzenli olarak egzersiz yapacağım. Ancak, bel bölgemdeki yağları sevmeyi ve ellerimdeki kahverengi lekelere 57 yıldır iyi yapılan bir işin işaretleri olarak bakmayı öğrenmeye kararlıyım.

www.wellpast50.com

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü