Dermatologlardan & Cilt Bakımcılardan 9 En İyi Anahtar

Yani,  genç görünmek istiyorsunuz? Ben de. Eğer benim gibiyseniz Hollywood’un bazı eski seksi ve hala çalışan ünlülerinin ne kadar yaşlı olduklarını öğrendikçe siz de devamlı şaşırıyorsunuzdur.

Susan Sarandon’un 60’ ı geçtiğini ya da Christie Brinkley (Cover Girl yüzü) 1954’de doğduğunu kim biliyor. Kuşkusuz Hollywood’da genç görünmek erken, zorla emeklilikten kaçınmak demek ama bu ünlülerin gizleri nedir? Ve daha da iyisi, siz ve ben onların kullandıkları ve bildiklerinden nasıl yararlanırız?

Tipik bir ünlü için cildi harika durumda tutmak fazlasıyla zaman alan ve pahalı bir iş.

Ama işte sizin için araladığım bazı gizler ve yanı sıra  sizin de nasıl daha genç görünen bir cilde sahip olabileceğiniz konusunda ipuçları.

Giz 1: Şırınga edilebilen dolgular

O derin gülme çizgilerini, alın kırışıklıklarını ve kaz ayaklarını gidermek için ünlüler Restylane, Juvaderm ya da Juvaderm Ultra Plus (daha derin çizgiler için) gibi hyaluronik asit dolgulara döndü.

İşlemler bir profesyonelce yapılmalı. Sonuç altı aya kadar etkili.

Giz 2: Botoks her zaman olduğundan daha çekici

Botoks kesinlikle bir giz değil ama Washington, D.C. den dermatolog Tina Allster’e göre “kaz ayakları ve kırışıklıkları gidermede botoks hala bir altın standart.”

Botoks kırışıklıkların altındaki kasları felç ederek iş görüyor. Eğer fazla kullanılırsa belli olabilir, “alın hareketsizliği” şakalarına kurban giden Halle Berry, Nicole Kidman ve Maria Cross dahil bir çok aktrist gibi. Etkisi  üç ay da altı ay sürüyor.

Giz 3: Lazer altına giriyorlar

Yaşlandıkça kollagen üretimimiz yavaşlıyor yüzlerimizi daha ince ve zayıf göstererek  (kollagen yoksunluğu büyük kemik yapısını ortaya çıkarıyor). Kollagen üretimini arttırmak Hollywood’da büyük bir iş ve giderek daha fazla ünlü kollagenlerini arttırmak için lazer cilt yapılanmasına giriyor.

Nasıl iş görüyor: Fraxel -günümüzde piyasadaki en popüler lazer-  gibi lazerler hasarlı cildi onarmak için cildin derinlerine nüfuz edebilme özelliğinde. Fraxel’in resmi websitesine göre lazer cildin derinliklerinde tamir işleminde daha fazla doğal kollagen üretmesi için bedeni tetikleyen mikroskobik gözyaşları oluşturuyor.

Diğer çoğu lazer tedavilerinde olduğu gibi bir ay arayla 3-5 uygulamaya gereksiniminiz var.

Giz 4: Kimyasal soymalar (peel) yaptırıyorlar

Evet, evet, evet, kuşkusuz ünlüler (erkek olanlar dahil) sürekli göz ve yüz kaldırma yaptırıyorlar ve göz altındaki torbaları aldırıyorlar ancak çoğunun yaptırdığı sizin ve benim yaptırmadığımız cildin soyulması (exfoliating), kimyasal olarak. İşte dört numaralı gizimizde yatanlar.

Kuru, pullu cilde uygulandığında fondöteninizin nasıl göründüğüne hiç dikkat ettiniz mi?

Yaşlı ve kül gibi görünürsünüz. Ünlüler profesyonel kimyasal peeling altında kaldıkları bir saatte yüzlerinden birkaç yılı silerler. Kimyasal peeling cildin hasarlı üst katmanlarını kaldırma işini görür.

Yumuşak, glikolik asit peelingi biraz pahalı ama benzer sonuçları yalnızca bir ayda reçetesiz satılan ürünlerle de elde edebilirsiniz. En iyi scrub (ovma) ve peel listeme peelleri ekliyorum.

Giz 5: Büyük organizasyonlar için makyajlarını profesyonel makyajcılar yapıyor

“Hiçbir yıldız, makyajcısı için bir yarı tanrıça değildir,” diyor Amerikan yazarı Richard Corliss.

Tamam, ne siz, ne de ben sabah işe gitmeden önce Mally Roncal’ı kiralayamayız ama yıldızlar bile her sabah tam makyajlı olarak dışarı çıkmıyor. Ama büyük organizasyonlar için? Evet, yapıyorlar.

Siz ve ben kırmızı halıda mükemmel görünebiliriz organizasyondan önce departman storları ve güzellik salonlarındaki makyaj tezgahlarını süpürerek.

Giz 6: Filmleri tonlarca makyaj altında çekiliyor

Heidi Klum’un paparazzi tarafından çekilmiş makyajsız bir resmini gördüm ve yalnızca diyebilirim ki bu kız o kadar da bir şey değil. Kuşkusuz hoş, ama büyük göz altı halkaları ve solgun bir cildi var. Sonra Tyra Banks hakkında  NY’nin Bliss Kaplıcasının güvenlik elemanının bana anlattığı bütün zamanlarda en sevdiğim bir hikayem var. Tyra bile kendinin o kadar da olmadığını itiraf etmiş. O halde bundan ne öğrenebilirsiniz? Azıcık bir doğru makyaj çok yol alabilir.

Giz 7: Güneş altında kalmıyorlar

Nikole Kidman’ın güneş korkusu meşhurdur. Neye mal olursa olsun güneşin dışında kalır. Aslında pek çok ünlü basitçe şapkalar giyerek ya da bolca güneş koruyucu sürerek güneşten kaçınır. Cildi zamanından önce yaşlandırmanın 1 no.lu yolunun güneş olduğunu bilir.

Siz ve ben güneşten yalnızca şapka giyerek değil hava nasıl olursa olsun güneş koruyucu kullanma alışkanlığı edinerek de kaçınabiliriz (Ben aynı zamanda çocuklarımıza yaşamlarının çok erken aşamasında güneş koruma hakkında bir şeyler öğretmenin meraklısıyım) Dünyadaki en iyi güneş koruyucularının hangileri olduğunu bu listeden öğrenebilirsiniz.

Giz 8: Hepsi retinollerle ilgili

İnce çizgilerin kırışıklar haline gelmelerini önlemek için artistler 20’lerinde retinoid kremlere döndüler.  Bütün antioksidanlara, peellere, scrublara ve şırıngalara tövbe eden dermatologları okudum, retinoidler yüzünüzden yılları silmede en iyisi.

Renova, Tazorac ve Retin-A gibi reçeteli retinoidler popüler ama siz eğer dışarda satılan ürünleri tercih ediyorsanız Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Intensive Face Lotion SPF 20’yi  dikkate alın.

Giz 10: Kusurları rötuşla yok ediliyor

Bu benim en sevdiğim giz. Bütün ünlülerin mükemmel cildi yok. Aslında, cilt bakımının çoğu genetik.  Eğer kötü cilt genleriniz varsa losyonların, iksirlerin ve peellerin ve lazerlerin hiçbir miktarının  cildinizin ince  porselen   gibi görünmesi için  yardımının dokunamayacağı  şansı var. Gerçek şu ki Britney Spears’ın  cildi korkunç.  Cameron Diaz’ın ki de aynı. Jennifer Lopez’in sivilceleri varmış (bilinler öyle söylüyor). Tam da  Magazin taraftarlarının Mariah Carey’i Giselle benzer şekle soktuğu  gibi  Cameron’un patlak yüzünü bilgisayarda rötuşla Nicole Kidman’ın  mükemmelliğine getirmeleri gibi. (Böyle bir işlemden sonra  sıradan bir modele ne olduğunu görmek için şu  şaşırtıcı Dove Commercial’ e bir bakın). İşte böyle.  Şimdi hepimiz rahatlayabiliriz, tamamen normal olan kusurlarımızdan keyif alarak.

Julyne Derrick, About.com   http://beauty.about.com/od/beautybyageteensto50/a/younger.htm

 

 

 

 

 

 

 

“Yaşlılık sizi bulmaz, siz yaşlılığı bulursunuz.”
~ Barbara Castle