Güzel ve genç görünün

Kimsenin kafasında bir kuşku yoktur ki diğer hangi çekici vücut kısımlarına sahip olursanız olun insanların ilk baktıkları yer yüzdür. Ve eğer bir göz kontağı kurmayı başarmışsanız o zaman gözlerinize ve kaşlarınıza bakacaklardır. Aslında kaşlar öylesine önemlidir ki genelde insanlar kaşlarınızın görünümünden yaşınızı tahmin ederler.

Dolayısıyla iyi bir kaş şekli görünüşünüzde ve yaşınızda harikalar yaratır. Oscar ya da Golden Globe gibi olaylarda kırmızı halıya çıkmayı planlayan Holywood ünlüleri için kaşların düzeltilmesi ve boyanması bir şarttır, diyor makyaj sanatçısı Valerie Samelle Bloomberg’le yaptığı bir söyleşide.

Dolayısıyla, benim önerim yılda en az birkaç kez kaşlarınızı profesyonellere yaptırın ki onları çok almadığınızdan ya da çok kalın bırakmadığınızdan emin olun. Eğer kendiniz yapmak isterseniz küçük bir tarakla (maskarada kullanılan gibi) tarayın ve sonra ölçüsüz kılları kesin.

Bazı Sephora mağazaları şimdi kaşlarınıza şekil verebilen kaş profesyonellerinin çalıştığı Kaş Stüdyoları sunuyor. Bu uzmanlar Anastasi yöntemiyle tipik olarak eğitilmişlerdir. Anastasia Jennifer Lopez ve Oprah Winfrey gibi dünyadaki en ünlü kaşların bazılarını şekillendirmiştir.

Birçok ünlüyle çalışan (Madonna, Vivica Fox, ve Paula Abdul) Holywood kaş uzmanı Damone Roberts’e göre, iyi şekil verilmiş bir kaş cerrahi olmayan bir kaş kaldırma görüntüsü verebilir.  Yüzü bir resim kaşları da bir çerçeve gibi düşünmeyi sevdiğini söylüyor. Çerçeve, bildiğiniz gibi resmin algısını değiştirebilir  ve onu güzelleştirebilir ya da ondan bir şeyler götürebilir.

Roberts’e göre, bir kadın yaşlanınca ona daha genç bir görünüm kazandıracağı için kaşlarını kalın tutmalıdır.

http://www.mynippon.com/beauty/eyebrows.htm

 

“Ve bitirmek başlamaktır. Son, başlayacağımız yerdir.”
~ Eliot