Harvard doktorlarıHarvard Tıp

Geniş ölçekte reklamı yapılan bir yüz nemlendiricisi piyasada en iyi olduğunu iddia ediyor ve şişesi 225 dolara satılıyor. Almalı mısınız? Diğer bir marka tam bir cilt bakımı rejimi sunuyor –ancak  hepsi de günlük olarak kullanılması gereken 10 farklı losyon ve iksir şişesi halinde çıkıyor. Zamanınıza değer mi?

Üreticilerin iddialarına karşın pek çok kozmetik ürün cüzdanınızdan, cildinizdeki  yağı ve kiri çıkarmasından çok daha fazla parayı çıkarıyor. Pahallı ve uzun cilt bakımı rutinine gereksiniminiz yok –ve iyi haber şu ki, en etkin ve güvenilir rejim de hızlı ve ucuz.

Günlük cilt bakımı rutininizi üç basit adımla sınırlayabilirsiniz: cildinizi temizleme, onu güneşten koruma ve olabilecek kuru cilt, sivilce ya da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi herhangi bir cilt sorununuzu gözeterek bakım yapma.

Cildinizi temizleyin. Cilt temizleyicinizi cildinizin kuru mu yoksa yağlı mı olduğu temelinde seçin. Kuru cilde sahipseniz yumuşak bir temizleyici ürün (Dove, Cetaphil ya da Aveeno sabunu ya da temizleyicileri gibi) seçin ve alkol içeren tonerlar gibi ürünlerden kaçının. Yağlı cilt için yağı alan bir sabun seçin ve cildinizi gün boyunca daha sık temizleyin.

Cildinizi güneşten koruyun. SPFsi 30 ya da daha yüksek olan geniş spectrumlu bir güneş koruma seçin ve onu her gün kullanın. Saatlerce dışarıda kalmayı planlıyorsanız yüksek SPFler yararlıdır, ancak zamanınızın çoğunu evde geçiriyorsanız SPF 30 genellikle yeterlidir. Hassas bir cilde sahipseniz hassas ciltler için hazırlanmış bir güneş koruyucu seçin.

Cildinizin özel gereksinimlerini ele alın. Kuru cilt için pek çok etkin ve ucuz nemlendirici var. Eğer çizgileri ve kırışıklıkları orta derecede azaltan ya da kahverengi lekeleri solduran bir ürünü denemek istiyorsanız günlük olarak kullanabileceğiniz pek çok ürün var.

http://www.health.harvard.edu/healthbeat/daily-skin-care-in-3-simple-steps

“Ve bitirmek başlamaktır. Son, başlayacağımız yerdir.”
~ Eliot