Gençlik dolu ve ışıl ışıl görünmek için kolay onarımlar ve masraflılar, cildiniz değişmeye başlayacağından dolayı.

kadınEskisi gibi görünmeyin?

Yaşın bir avantajı: İçinde bulunduğumuz ciltle daha rahatız.

Yaşın bir dezavantajı: Cildimiz daha genç olduğumuz zamandakiyle aynı değil.

Yüzleşin (kelime oyunu)… görünüş değişir, özellikle 50den sonra. Sevgili Nora Ephron’un bir zamanlar söylediği gibi. “Aynanın karşısında kaldığım zaman sık sık benim yaşımdaki pek çok kadının yaptığını yapıyorum: Boynumun cildini hafifçe geriye çekiyorum ve kendi daha genç versiyonuma özlemle bakıyorum.”

Zamanın ellerini geri çeviremeyiz, ancak Ephron’un öğüdünü tutarsak cildimizde oluşan değişikliklere karşı yapabileceğimiz şeyler var.

el

1. Yaş Lekeleri

“Ciğer lekeleri” ya da “güneş lekeleri” olarak da bilenen bu zararsız, düz, gri, kahverengi ya da siyah lekeler genellikle en çok güneşe maruz kalan alanlarda görünür: yüz, eller, omuzlar ve kollar.

“Gençken hücrelerimiz her 28 günde bir değişir,” diyor New York kentinin dermatoloğu Dr. Deborah Sarnoff. Ancak, belleğimiz ve yürümemiz yaşlanmayla yavaşladığı gibi cildimizin dönüşümü de yavaşlar. Güneşe hiç meraklı olmamış biri olsanız bile yalnızca yaşlanma ya da genetikten dolayı fazladan melanin üretimi meydana gelir.

eli

Yaşlılık Lekesi Reçetesi

Evde Onarım:

• Kapatıcı, kurtuluş için! Profesyonel makyaj artisti Casey Christen lekeleri kapatmak için cilt tonunuza uyan bir kapatıcı kullanın     diyor. Ve sanıyor olabileceğinizin tersine ilk olarak kapatıcıyı kullanmayın: fondöteni uyguladıktan sonra dönüp hala görünen lekeleri kapatın, diyor. En iyi uygulama yolu? Parmaklarınızı kullanın ve hafifçe vurun –asla ovmayın. Parmaklarınızın sıcaklığı ürünün yayılmasına yardımcı olacak ve daha fazla kontrolünüz olacaktır.

• Tezgahlarda satılan ya da reçetelenen ağartıcı krem Murad’s Rapid Age Spot and Pigment Lightening Serum  gibi, zaman içinde lekeleri açabilir.

• Hafif cilt sıyırma, haftada iki kez, lekelerin açılmalarına yardımcı olabilir ancak tamamen yok etmez.

• Güneşe tapanlara bir söz: Güneşten kaçınmadıkça lekeler gene çıkar ve yenileri de gelişir. “Her gün , bütün yıl güneş koruma önemli, 50den sonra bile,” diyor New York Kenti dermatoloğu Dr. Doris Day.

Harcayın! The Derm’in Düzeltmesi:

•Yüzeysel ilaçlar Retin-A ya da Renova gibi, üç-altı ay arasında lekeleri önemli ölçüde açabilir, Kaliforniya Palo Alto’daki  the Berman Gladstone Cilt Enstitüsünden, Dr. Hayes Gladstone’a göre.

• Çeşitli lazerler (“Q-Switched” ve Intense Pulsed Light) her yerde iki-beş seans gerektirir ve cilt yüzeyinize zarar vermeden kahverengi lekeleri hedefleyebilir.

kırışık

2. Kırışıklıklar

Gülümsüyor musunuz? Kaş çatıyor musunuz? Gözlerinizi kısıyor musunuz?

Yaşlandıkça kollagen ve elastiklik kaybı birlikteliği (özellikle güneşe maruz alanlarda bariz) ve ince çizgiler ve kırışıklıklar….. sahibi oluyorsunuz.

 

priKırışıklık Reçetesi

Evde Onarım:

• Bir makyaj primeri cildinizi düzeltir ve anında kırışıklıkları doldurur, size çalışabileceğiniz düzgün bir yüzey vererek. Dahası: bir primer fondöteninizin uzun dayanmasına yardımcı olur. Silikon ya da dimethicone temelli primerleri arayın, önerisinde bulunuyor Christen, makyajın cildin üstünde kaymasına yardımcı olacak düzgün yüzey yaratır. Biz Laura Mercier Foundation Primeri seçiyoruz.

Harcayın! The Derm’in Onarımı:

• Enjekte edilebilen nöro-toksinler, Botoks ve Disport gibi (yeni kuzeni), dört aya kadar bir geçici süreyle sinir sinyallerini bloke ederek kırışıklıkları düzeltir böylelikle enjeksiyon yapılan kas kasılmaz.

sün

3. Büyük Porlar

Cildinizi daha yaşlı gösteren bu büyük porlar için genetiği ve yaşınızı suçlayın. “Ergenlik sırasında cilt sebum üretir ve porlar çok fazla yağ üreterek büyümeye başlar,” diyor Sarnoff. Yaşlanmayla ciltteki kollagen ve elastinin bozulması cildin daha çok gevşemesine ve porların daha da görünür olmasına yol açar. Geçmişte akneniz varsa erişkinlikte genişlemiş porlara sahip olmanız daha olasıdır, diyor, genellikle yağ guddelerinin ve yağ üretiminin artışından dolayı.

 

fırçaBüyük Porlar Reçetesi

Evde Onarım

• Kurtuluşa giden yol gene primer. Porları doldurmaya yardım eder. Primeri ve makyajınızı uyguladıktan sonra Christen porların en büyük göründükleri yerlere (genellikle burun ve yanak kemikleri etrafı) dönüp rötuş  yapmayı öneriyor. Ayrıca makyajınızı uyguladıktan sonra ince bir oturtma pudrası gibi bir bitirme ürünüyle (bazen “por mükemmelleştiren” ürün olarak bilinen) bitirmenizi öneriyor.

Harcayın! The Derm’in Onarımı:

• Birçok lazer kullanılabilir. Her ne kadar büyümüş porlar tam olarak yok edilemez ve sonuçlar da kalıcı değilse de pulsed dye-lazerle bir iki tedavi yağ guddelerinin küçülmesini sağlayabilir.

yüz

4. Yüzünüzün Şekli

Eğer bir zamanlar kalp şeklinde olan yüzünüz şimdi bir kareyse  hayal edemiyorsunuz. Gençken yüzümüz çoğunlukla ters koni şekildedir, diyor Sarnoff. Ancak sonra işler değişir. Boyumuzun kısalmasına çok benzer olarak “yüzün kemik yapısı da küçülür,” diyor. Alttaki yüz kemikleri hacim kaybeder, yaşlı görünüme ve yüzün eski gençlik dolu şişkinliğinin ve tanımının çalınmasına katkıda bulunarak.

şek

Yüzünüzün Şekli Reçetesi

Evde Onarım

• Yanak kemiklerine dikkat çekme yüzün kaldırılması illüzyonunu verecektir, diyor Christen.  Dışardan bakanı yukarıya yanak elması üzerindeki allık pudrasına ya da kremine konsantre olmaya götürüyor.  (Allığın nasıl sürüleceğini görün). Koyu bronz bir renk, bazen kontur pudrası” olarak da biliniyor bir hayır- hayırdır diye uyarıyor. “Yüzünüzü yukarı kaldıracağına indirir. Onun yerine sıcak bir pembemsi ya da kayısı rengi kullanın.”

Harcayın! The Derm’in Onarımı:

Bir yüz kaldırma düşen kasları yeniden pozisyonlandırır ve cildin dış tabakasını sıkılaştırır.

• Bir cilt dolgusu, Radiesse, Juvederm, Restylane ya da Belotero gibi, kaybedilen hacmi ve doluluğu yüzünüze geri koyar ve ortalama bir yıl dayanır. İşlem bazen “sıvı yüz kaldırma” olarak adlandırılır çünkü cerrahi yüz kaldırmanın pek çok yararını sağlar dahası yüzün bozuk kalma süresi, rahatsızlık ve maliyet de düşüktür.

torba

5. Torbamsı Alt Göz kapakları & Mor Halkalar

Çoğu zaman ikisi birliktedir. Yaşlanmayla gözlerimiz etrafındaki cilt gevşer ve yağ çıkıntı yapar, diyor Sarnoff. Göz altı morluğu bazen optik bir illüzyon gibidir; gerçekten gördüğünüz daha çok kas, kemik, kan damarları ve yağ dolgusunun kaybıdır.”

ruj

Torbamsı Alt Göz kapakları & Mor Halkalar Reçetesi

Evde Düzeltme:

• Kapatıcı uygulama, cilt tonunuzdan bir ton açığı, mor halkalarının görünümünü maskelemeye yardımcı olabilir. Christen bunu makyaj uygulamanızın en son adımı yapmanızı öneriyor. Primeriniz ve fondöteninizi bir kez sürdüğünüzde tüm yüzünüz daha düzgün görünür ve belki aslında düşündüğünüzden daha az kapatıcıya gereksiniminiz olduğunu algılayabilirsiniz.,” diyor.

“Daima gözünüzün iç köşesinden başlayın ve kapatıcıyı mor halkalar üzerine sürün sonra aşağıya burnunuza doğru; sonra gözünüzün dış köşesiyle buluşmak üzere bir başka hat yapın, baş aşağı üçgen gibi. Bu göz altı alanında ışık etkisi yaratır ve tam yüzünüzün ortasında parlak sağlıklı bir cilt illüzyonu verir, diyor. Bir makyaj rehberi için bu özel teknik “Işığın V si” olarak adlanıyor. Christen uygulama izlemeniz için YouTube’a bakmanızı öneriyor.

Harcayın! The Derm’in Onarımı:

• Cilt Dolguları Restylane, Boletero  ya da Juvaderm gibi, yaklaşık bir yıl dayanabilen, “dolguyu” göz boşluğunun etrafındaki çukur alana geçici olarak geri koyar ve o alan artık koyu görünmez.

• Lazerler yeni kollagen üretimini teşvik ederek kırışıklıkları düzeltir ve cildi sıkılaştırır. İdeal aday, diyor Sarnoff, sarı ya da kırmızı saçlı, mavi gözlü solgun, ince yağsız ciltli biridir. Onların daha koyu ciltli insanlarda görünen geçici koyu cilt lekelenmelerini deneyimlemeleri daha az olasılı olacaktır, diyor.

boyun

6. Sarkan Boyun

Boynunuz etrafındaki gevşek cilt yaşlılığın bir hediyesi olabilir. Zanlılar: Genetik, kilo alımı ya da alttaki gevşek kaslar.

kuaf
Sarkan Boyun Reçetesi

Evde Onarım

Bu zor bir iş. Kendi gözünüzü aldatmaktan çok başkalarınınkini aldatmak zorunda olabilirsiniz. Pek çok kozmetikçi göz ve yanak alanınızı güçlendirmenizin dış bakışları yukarı tarafa zorlayacağını söyler. Dolayısıyla yeni bir saç tarzına sahip olabilirsiniz. Şunu deneyin: yüz çerçeveleyen katlar kestirin dikkati boynunuzdan uzaklaştırmak için (burada yüzünüz için en iyi saç tarzını bulun).

The Derm’in Onarımı:

Tek çözüm yok

• Boyun–kaldırma (yalnız ya da yüz kaldırmayla birlikte) uzun erimli bir çare için en iyi çözüm.

• Liposuction daha kolay, daha ucuz ve daha saldırgan bir seçenek.Yağı kalıcı olarak uzaklaştırır ve eğer hala esnek bir cildiniz varsa çok iyi iş görür.

• Botoks. Eğer boynunuzun yaşlı görünümünün nedeni alttaki kasın gevşek bantlarıysa, Botoks boyun kaslarına onları daha az dikkat çekici hale getirmek için enjekte edilebilir, ancak etki üç-dört ayda yok olacaktır.

• Ultherapy, cildin derindeki yapısal destek tabakalarını ısıtan ve sıkılaştıran yüksek frekanslı ultrasaound dalgaları kullanan bir yöntem, diğer bir seçenektir. Hayes, genellikle bütün ihtiyacınız olanın tek tedavi olduğunu vurguluyor, her ne kadar bazı insanlar ikincisine gereksinim duyabilirlerse de. Anında sonuç alınmaz çünkü tam sonucu görmek için kollagenin yeterince oluşması 9-12 ay alabilir ve bir ile üç yıl arasında bir süre dayanır, diyor.

http://www.grandparents.com/health-and-wellbeing/beauty-and-style/beauty-advice-women-over-50

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer