İşitmemi mi kaybediyorum ?

Eğer işitme kaybına uğrarsanız bunu fark edeceğinizi düşünüyorsunuz, değil mi? Ama işitmenin erken uyarı sinyallerini kaçırmanın kolay olduğu ortaya çıktı –belirtisizdirler ve çok yavaş ilerlerler, bazen fark ettirmeden. Yaşlanmaya ilişkin işitme kaybı oldukça yaygın ve bunda çevre de rol koşulları da oynar. Genetik faktörler ve bir yaşam boyu yüksek seslere maruz kalmak işitme kaybı olasılığını arttırabilir. Nedeni tıbbi bir sorun da olabilir. Eğer aşağıdaki yedi işitme kaybı belirtisi sizin durumunuza uyuyorsa bir doktora görünmelisiniz.
Stres Diğerlerinin söylediklerini işitmede zorlandığınız için strese giriyorsanız bu bir işitme kaybı belirtisi olabilir. Başkalarını işitmek ya da anlamak zor olduğu için kendinizi kızgın hissedebilir ve anlamak zor olduğu için diğer insanlarla konuşmaktan rahatsız olabilirsiniz. Parçası olamayacağınız sosyal durumlardan korkarak çekilebilirsiniz.
Yanlış anlaşılan konuşma Kendinizi net bir şekilde işitmek için mücadele ederken bulabilirsiniz, sanki işitmeniz “bulanmış” gibi. Kelimeleri işitiyormuş gibi geldiğinden tuhaf gelebilir ama aslında onları bir araya getirmek zorunda kaldığınızda içerik boşlukları vardır. Eğer sürekli olarak bir konuşmayı işitebildiğinizi ancak gerçekte ne dendiğini “kapamadığınızı” hissediyorsanız, bu bir işitme kaybı belirtisi olabilir.
Televizyonun sesini daha sık yükseltme gereksinimi duyuyorsunuz Bu siz fark etmeden oluşabilir, kademeli bir gelişme olduğu için. Size normal gelen ses yüksekliğinin başkalarına çok fazla geldiğine dikkat etmiş olabilirsiniz. Eğer durum buysa bir doktora kulak kontrolü için görünmelisiniz.
Telefonda işitmekte güçlüğünüz var Bu belirti işitme kaybı yaşadığınızın güçlü bir belirtisidir. Olasılıkla telefonda düzenli olarak konuştuğunuz ve belli bir ses yüksekliğine alışkın olduğunuz için diğer belirtilerden daha kolay anlaşılabilir. Eğer alıcının öbür ucundaki kişiyi işitmekte güçlük çekiyorsanız işitmenizi bir doktora kontrol ettirin.
Etrafınızdakiler “mırıldanıyor”muş gibi hissediyorsunuz. İşitmelerini kaybeden kişiler arasındaki ilk önemli şikayet insanların mırıldanıyor olmalarını düşünmeleridir. Etrafınızdaki insanların belirsiz ve tuhaf, sessizce bir şeyler söylediklerini düşünüyorsanız bu insanların yaşlandıkça başlarına gelen yüksek frekans işitme kaybının bir belirtisi olabilir.
Sıkça çınlama, uğultu ve tıslama sesi duyuyorsunuz Sürekli olarak bu sesleri duyuyorsanız bu çok yüksek sesten kaynaklanan bir işitme kaybına işaret edebilir –gürültü sebepli işitme kaybı olarak bilinen durum.
Arka planda gürültü olduğunda işitme zorluğunuzvar Kalabalık restoranlar gibi çok gürültülü arka planları olan durumlardan kaçınıyor olarak bulabilirsiniz kendinizi çünkü etrafınızdaki insanlar konuşurken işitme güçlüğünüz var. Bu genellikle işitme kaybının başlangıç aşamalarının bir belirtisidir.
http://www.thirdage.com/hearing-ear-health/am-i-losing-my-hearing?

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü