Baharat Koyun

Bir Oxford Üniversitesi araştırması yalnızca yemeklere üç gram şili biberi koymanın metabolizmayı yükselttiği sonucuna vardı, diğer bir İngiliz araştırması ise biraz baharatlı hardalın  insanların yemeklerinden üç saat sonraki sindirimi sırasında fazladan 45-75 kalori yakmalarına yardımcı olduğunu gösterdi.

Egzersiz Çalışmalarınızı Parçalayın

Bir Pittsburg Üniversitesi araştırması gün boyunca dört kez on dakika egzersiz yapan kadınların günde bir büyük 40 dakika egzersiz yapanlara göre yüzde otuz daha fazla kilo kaybettiklerini buldu. Bilim adamları küçük kısa egzersizler yaparak daha çok kilo kaybedebileceğiniz ve metabolizmanızı daha hızlı çalıştırabileceğiniz sonucunu çıkardı.

Daha Yoğun Egzersiz Yapın

Eğer egzersiziniz  spinning, koşma, tenis gibi yüksek enerjili bir egzersizse egzersizden sonra da yüksek hızda kalori yakmaya devam edeceksiniz. Aslında, yoğun bir egzersizden sonra metabolizmanızın hızı 12-14 saat kadar üst hızda kalacaktır.

Bol Bol Su İçin

İronik ama su içmek yalnızca bedenimizde suyu alıkoyup bizi şişkin yapmaz metabolizmamızın da iyi çalışması için ona gereksinimi var. Berlin’deki Klinik Araştırma Merkezinde, bilim insanları metabolizma hızımızın su içtikten sonra on dakika içinde arttığını keşfettiler. Günde sekiz kez 0.34 lt lik  bardakla su içmeyi amaçlayın.

Fiber ve Proteini Tercih Edin

Bedeniniz işlem görmüş şekerli yiyeceklerden çok fiber ve proteince zengin yiyecekleri hazmederek daha fazla kalori yakar. Metabolizmanızı yükseltmek için günlük diyetinizin yüzde otuzunu protein yapın.

Sabahları Hareketlenin

Kilo kaybetme amacıyla egzersiz yapmanın en iyi zamanı sabahtır çünkü öncelikle metabolizmanızı üst hıza getirir ve günün kalan kısmı boyunca daha fazla kalori yakmanıza yardım eder. Akşam egzersizinde de kalori yakarsınız ama uyuduğunuz anda metabolizmanız yavaşlayacaktır.

Kaslarınızı Pompalayın

Yarım kilo kas otomatik olarak günde 5-14 kalori yakar.  Şunu düşünün: Eğer 2 kilo kadar kas yaparsanız metabolizmanız günde fazladan 25-70 kalori yakar ve yılda 3 kiloya kadar yağ yakarsınız. Ve harika görünürsünüz.

Yeşil Çay Yudumlayın

American Journal of Clinical Nutrition’da rapor edilen bir araştırma yeşil çayın yüzde kırk üç oranda daha fazla kalori yakmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Diğer bir araştırma üç ay yeşil çay içmiş erkeklerin içmemiş olanlardan hemen hemen iki misli kilo kaybettiğini gösterdi.

http://www.thirdage.com/exercise-fitness/eight-ways-to-maximize-your-metabolism

 

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim