Yaşlanmak tarzınızı kurban etmek anlamına gelmek zorunda değil. Aşağıdaki kolay ipuçları sizi gelecek yıllarda  taze ve harika tutacak.  “Ayakkabıları Değiştirmek: Stille, Güzellikle Zarafetle Yaşlanmak” kitabından bir parçada TV  artisti Tina Sloan,  Lauren Hutton (üstte) gibi hayranlık uyandıran güzelliklerin görüntüsü nasıl çalınır gösteriyor.

Sizi Seven Bir Kuaför Bulun

Samimi olarak güzel olmanızı isteyen bir kuaföre gidersiniz.  İyi bir kuaför sizi çağdaş görünüşte tutar ve sizi,  kişiliğinize yakışmayacak saç kesimlerini yapmayacak kadar iyi tanır.

Kar Beyazı Sendromundan Kurtulun

Saçlarını koyu renk boyamayı sürdüren kadınlar belli bir yaştan sonra gülünç görünme eğilimindedir. Yaşlandıkça cilt tonunuz değişir ve açık bir renk alır ve birden, önceki saç renginiz cildiniz için çok sert kalır.  Farkında olun ki daima kumral olmuşsanız  şimdi biraz daha açık renk kullanmaya ihtiyacınız var ya da en azından yüzünüzü çerçevelemek için biraz açık renk gölgeler yaptırın (Something’s Gotta Give filmindeki Diane Keaton’unki gibi)

DAİMA Makyaj Yapın

Eski erkek arkadaşına tesadüfen rastlayınca  kavunların arasına gizlenme hikayesini hatırlayın. Lauren Hutton yaşlanan kadınlar için harika ürünler yapıyor; on- line olarak satın alabilirsiniz ve bunlar bazı harika anti-aging teknikleri ve hilelerini gösteren DVD’lerle veriliyorlar. Chantecaille ve Bobbi Brown’ı da seviyorum. Bir zamanlar Bobbi Brown’la karşılaştım ve bana “ürünlerimi senin türünde kadınlar için yapıyorum” dedi.


…. Ama Abartmayın

Hiçbir şey parlak pembe yanaklı yaşlı bir kadından daha az çekici değildir. Artı, ağır makyaj sizi çok daha yaşlı gösterir ( ve sanırım bu otuz kadar erken yaşlar için de doğru). Bizim yaşımızda az çoktur, dolayısıyla belki de rutin olarak yaptığınızı basitleştirmeye ve daha doğal tonları kullanmaya başlamaya gereksiniminiz var. Eğer bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz size yardımcı olması için bir makyaj uzmanı bulun.

Yüzünüze Pudra Kullanmaktan Kaçının

Pudra sizi kuru gösterir ve cildinizdeki girintilerin içine yerleşir, kırışıklıkları daha belirgin ve sizi daha yaşlı gösterir. Fondöten ya da baz cilt tonumuzu dengeli göstermek için (benim yaptığım gibi) harikadır. Ve bugün yaşlı ciltler için çok fazla ürün var. Çoğu çok amaçlı, dengeli cilt tonu ve nemlendirici de sağlayan anti-aging içerikli.

Kontur Sanatını Öğrenin

Sınır çizerek, daha iyi belirleme yaratmak istediğiniz yere, çene çizginiz gibi,  daha koyu renk veriyorsunuz. Bir makyaj uzmanı ya da Lauren Hutton’un bilgi veren DVD’si bunun nasıl yapılacağını size öğretebilir.

yüzünü geren kadin
Gözlerinizin Çevresine Beyaz Kullanın

Gözlerinizin çevresindeki cilt siz yaşlandıkça incelir ve sizi gölge ve koyu gözaltı halkalarına teslim eder. Gözlerinizin altına ve iç köşelerine beyaz kapatıcı kullanmanız tüm yüzünüzü aydınlatacak ve gözlerinizi daha genç gösterecektir.  Yalnızca harmanladığınızdan – gerekliyse nemlendiricinizle karıştırarak-  emin olun böylelikle ürkmüş tavşan gibi görünmezsiniz.

Bir Kirpik Kıvırma Aleti Kullanın

Daha iyi bir yol olmadığından herkesin bir kirpik kıvırma aletine sahip olması gerekir gözlerini açmak ve tüm yüzünüzü aydınlatmak için çünkü, göz kapaklarının cildi zaman içinde kalınlaşma düşme eğilimindedir. Çok ucuza alabilirsiniz. Kullanmadan önce ısıtırsanız – basitçe sıcak suyun altında bir süre tutun ya da saç kurutma makinanızla ısıtın-  çok daha iyi iş görür. Kalınlaşma ve düşme sözcükleri beni gerçekten üzdü ancak gözleri açmak bir tür mini yüz gerdirmedir!

Kaşlarınızın Rengini Açın

Genel saç renginiz gibi açık renk kaşlar biz yaşlandıkça daha iyidir. Ağartıcı ve tonlayıcıyla onları açabilirsiniz. Cilt tipiniz için doğru tonu bulmak için bir uzmanın tavsiyesini alın.

Dişleriniz Beyazlatın

Dişlerimiz sarardığında bizi çok fazla yaşlandırır ve kahve, çay ve kırmızı şarap, hepsi, suçludur. Dişlerinizi dişçinize beyazlatabilir ya da eczanelerde satılan ev çözümlerini, her ne kadar çok iyi sonuç vermezlerse de  kullanabilirsiniz (fiyatları ucuz).

Aksesuar Kullanın

Hoş renkleri olan bir eşarp, ya da küpeler ya da kolye herhangi bir kıyafeti canlandırmak ve dünyaya nasıl göründüğünüzü önemsediğinizi göstermek için harika bir yol. Aksesuarlar kusurlarımızı kapatmaya da yarar: İnsanlar, “Oh, ne hoş eşarp!” der, “Oh, birkaç kilo almış,” değil.

Sizi İyi Gösteren Birkaç “Üniforma” Bulun

Eğer yalnızca sandalyenizin üstünde duran şekilsiz ve rahat herhangi bir giysiyi giymeye eğilimliyseniz kendinizi dezavantajlı bir duruma sokuyorsunuz. Bundan kaçınabilir ve sizi iyi gösteren birkaç “görüntü”  ya da kombinasyon bularak ve onları sık sık giyerek herhangi bir yerde ve herhangi bir zamanda şık olabilirsiniz.  Benim için kuşkusuz, beyaz açık bir gömlek ya da mavi bir bleyzer, iri bir kolye ve büyük küpelerle bej ya da siyah bol pantolon – ve hoş ayakkabılar bir üniformadır. Bunu sorunu çözün ve yalnızca giyinmeyi sürdürün, eşofman altı ve terlik giymeyi canınız çekse bile. İyi giyindiğim zaman, yalnızca evde otursam bile bu giydiğime değecek bir şeyler yapma şansı olduğunu keşfettim.

Üstteki yazı  artist Tina Sloan’ın  Değişen Ayakkabılar: Stille, Güzellikle Zarafetle Yaşlanmak adlı kitabından bir parçadır.

http://www.thirdage.com/beauty/how-not-to-look-your-

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim